Vyjadrenie od elektrikárov, ak stavba nemá novú prípojku

Ideme stavať nový dom v záhrade za starším. Keďže starší je a nejaké roky určite bude neobývaný, oba budú mať jednu elektrickú prípojku. V starom dome sú akurát svetlá a zástrčky. Kapacita prípojky postačuje. Pani na stavebnom úrade však od nás požaduje vyjadrenie od ZSDIS. Argument, že ZSDIS nezaujíma, čo sa deje za prípojkou, neberie, vraj ide o nový dom, tak treba vyjadrenie. Ak si z domu potiahnete svetlo do altánku, tiež sa k tomu nevyjadrujú rozvodné závody, toto je obdobný prípad. Vyjadrenia už máme všetky okrem tohto, lebo sme ho nežiadali v presvedčení, že netreba. Viete niekto poradiť?
Odpovedať
nech ti teta na stavebnom da zoznam pripomienok pisomne a opeciatkovane. Ty predsa uvedies ze dom bude napojeny s existujucej pripojky. Nevidim v tom problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek to je síce pravda, ale nie je jednoduchšie proste vyriešiť distribučku tak ako to na stavebnom úrade chcú ? 😄 veď podám žiadosť a oni sa vyjadria ... keď budeš robiť prekládku existujúceho merania do nového domu (budeš potrebovať projekt na elektrinu nakoľko nový elektromer bude musieť byť na hranici pozemku). Aj toto ti bude robiť problém ?
Odpovedať
@vilo38547 ano treba a pani ma pravdu. Ked chces tahat kabel k altanku tak si ho aj postav a nie RD. Ak ides stavat RD tak sa ti musia vyjadrit. A kludne ti mozu povedat ze dana kapacita na tvoje riesenie nie je dostatocna, ze povodny dom nesplna parametre ohladom istenia atd atd. Neviem co sa cudujes.
Odpovedať
@dominik_galaba na urade prevadzkuju mnohokrat dojmologiu a idu mimo ramec zakona. Ved predsa projekt domu ma cast kde je napisane, aky istic treba na pripojke a k tomu kompletny vypocet. Ja som mal pripojku samostatne skolaudovanu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?