Aké prílohy potrebujem k vyjadreniu od elektrárni, vodárni a pod.?

Kúpili sme pozemok, na ktorom ešte nie sú inžinierské siete, budeme si ich robiť sami ako začať? Vyjadrenia od vodárni, elektrárni a pod. môžem už rozposlať, keď nemáme ešte inžinierské siete?
Odpovedať
Ano mozete. Kazdy spravca siete da vyjadrenie a urci technicke podmienky pripojenia.
Odpovedať
ja som to teraz nedavno riesil. zacinal som ziadostou o pripojenie. SSP - distribucia ziadost o pripojenie sa podat online z ich stranky. Nasledne cakas kym ti domov postou pride faktura s poplatkom za pripojenie. Po jeho uhrade maju 30 dni (trvalo im to iba cca tyzden) na to aby ti poslali zmluvu s podmienkami pripojenia. Podpisanu posles SPP-D. Nasledne ziadas o ich vyjadrenie k SP. ZSE - disribucia - ziadost sa da podat aj telefonicky. Obratom ti pride zmluva aj s poplatkom za propojenie. Podpisanu zasielas ZSE - D (da sa aj online prostrednictvom portalu) Nasledne ziadas o vyjadrenie k SP.
Odpovedať
ZSE: treba si najskôr poslať žiadosť o určenie bodu pripojenia. Následne si dáš urobiť projekt elektr. prípojky a pošleš im to na vyjadrenie. Ak ti to schvália, tak na stavebnom úrade ohlásiš drobnú stavbu a zrealizuješ prípojku. Zaplatíš pripojovací poplatok, pošleš im revíznu správu a certfikàt od elektromerovej skrinky. Ak to bude ok, tak ti prípojku pripoja na sieť. Následne si vyberieš dodávatela elektriny ktorý zabezpečí montáž elektromeru. Pri vode je to podobné. Zisti si miesto napojenia, urob projekt, daj ho vodárňam na schválenie, oznam st. úradu drobnú stavbu, osaď vodomernú šachtu a požiadaj o propojenie vodomeru. Pokial prípojky budú súčasťou iného stavebného povolenia (napr. domu) tak ich samozrejme nemusíš ohlasovať ako drobnú stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak náhodou už prípojku na elektrinu mám, lebo cez starú budovu,ktorú sme búrali išlo elektrické vedenie do iného domu,tak ked si to susedia prerábali,tak už sme si dali prípojku urobiť, potrebujem aj tak nejaké vyjadrenie k stavebnému.veľmi pekne ďakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?