Stavebne povolenie domu a buduca garaz a terasa

Sme v stadiu kreslenia projektu nasho domu. V buducnosti pocitame s vystavbou garaze (rozmery sa budu hybat podla financii) a tiez aj terasy (rozmery tiez podla financii). Chcel by som sa spytat, co je vyhodnejsie, ci najprv ziadat SP zvlast na dom a ten aj samostatne skolaudovat (nasledne v buducnosti dat ohlasenie stavby alebo nove stavebne na garaz a terasu - podla velkosti) alebo ci dat ziadost na stavebne povolenie na dom a pridat k tomu uz aj buducu garaz a terasu. Da sa potom vobec dom skolaudovat bez postavenej garaze a terasy? Mame problem aj s vynatim pozemku, pretoze velka cast domu a terasy bude prave na pode, ktora je vedena ako vinice (vacsia cast garaze vychadza mimo vinic). Pytam sa hlavne preto, lebo sa mi zda byt lahsie vybavit vynatie a ostatne veci hned v jednom SP, len neviem, ci sa potom da samostatne skolaudovat dom a za ako dlho musim garaz a terasu vystavat, pripadne, ci sa tam v buducnosti potom daju vo vydanom SP robit zmeny.
Odpovedať
@mareqm sprav to naraz v jednom stavebnom povoleni....neviec co bude o par rokov ci nebudes mat dobrych susedov ak by si chcel riesit stav.povolenie na garaz....je jepsie nech to mas povolene teraz ak budes mat susedov v buducnosti oni sa budu prisposobovat tvojej stavbe tak ako to mas na pozemku osadene...a kolaudovat budes zatial iba dom ked bude postaveny...
Odpovedať
To by bolo super, keby to tak slo, ze budem mat stavebko aj na garaz a tu postavim az o nejaky rok - dva :)
Odpovedať
Profilova fotka
K stav povoleniu na garaz potrebujes i jej projekt. Cize rozmery musis vediet. Nebolo by jednoduchsie vynat podu aj pod buducu garaz (nemusis vynimat iba pod dom),postavit dom,skolaudovat a neskor postavit garaz do 25m2 ako drobnu stavbu? A o terase to plati rovnako. Pri dr.stavbe nepotrebujes projekt,staci nakres rukou a neriesia sa susedia.
Odpovedať
S tym vynatim pody uz rovno pod garaz ma nenapadlo. Myslim, ze dobry napad :) dakujem. Co sa tyka drobnej stavby, neviem ci sa s garazou mestime do tych 25 m2 kedze by som to chcel mat spojene aj s malou dielnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareqm da sa vybavit ako dve drobne stavby. Spojit to jednou strechou ;-) . vsetko ide ak sa chce :-)
Odpovedať
Tak to je potom o to lepsie :) dakujem za vyborne spravy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?