Odpoveď na príspevok od romes254:
Dobrý deň, plánujeme stavať RD na pozemku, na kt… @romes254 Povolenie dostanete, ale budete mať problém s kolaudačným konaním. Takže dom bez elektriny neskolaudujete. Taký dom je nespôsobilý na užívanie. A reálne - ako tam chcete fungovať bez elektriny?Odpoveď na príspevok od mgx:
@romes254 Ak staviate podla noveho stavebneho za… @mgx aku inu centralu teoreticky schvali? Plyn?Odpoveď na príspevok od jan45:
V záhradkárskej kolónii sme išli na veternú elekt… @jan45 V ktorom roku?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@jan45 V ktorom roku? @kejsix v druhej polovici munulého storočia,Odpoveď na príspevok od jan45:
@kejsix v druhej polovici munulého storočia, @jan45 druha polovica minuleho storocia bola v minulom tisicroci preboha 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od mgx:
@kejsix teoreticky plyn alebo bioplyn by prejst m… @mgx Pred obcou Jablonove na zahori du dva domy v poli a su offgrid ale fotovoltiky maju neurekom a aj baterii.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@jan45 druha polovica minuleho storocia bola v mi… @wolodymyr čo mám povedať ja, keď som sa narodil v prvej polovici, teda koncom minulého tisícročia?Odpoveď na príspevok od romes254:
Dobrý deň, plánujeme stavať RD na pozemku, na kt… @romes254 obvolal som kolegov, Na Slovensku je viac takýchto objektov. Skúste sa obrátiť na firmy dodávajúce FV pre referencie.Odpoveď na príspevok od jan45:
@romes254 obvolal som kolegov, Na Slovensku je vi… @jan45 ... akurát, že drvivá väčšina firiem FVE na SK, to sú elektrikár Feri s jedným - dvomi kámošmi a dodávka polepená s ich reklamou. Neviem, či títo sa budú vedieť k veci vyjadriť... 😅Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Vzhľadom na otázku a toho, že sa zadávateľ témy b… @frantisekca Zdravím, ďakujem všetkým za odpovede, a vám ospravedlňujem sa, že som nereagovala okamžite ako mi tu ľudia pisali, ale bohužiaľ nebol čas cez víkend. Fotovoltaiku chceme, ide ale o to, že chceme stavebné povolenie získať čo najskôr, aby sme po novom roku mohli začať stavať. Moja otázka bola, či je taký veľký problém ju tam pridať dodatočne, keďže teraz ju v projekte nemáme. Lebo tak mi to pani na stavebnom povedala, projektant skor ako po novom rokj nemá čas sa tomu venovať, takže sa nám to lsn predĺži. Totiž situácia je takáto. Projekt mame z roku 2021, územné rozhodnutie 2022 ( riadime sa starým stav. zákonom, tak mi povedala pani na úrade ) v tom čase, keď sme mali projekt, sme dostali súhlas od elektrární s dočasným pripojením na najbližší zdroj ( nie som profík, takže prepáčte, ak sa nevyjadrujem dosť odborne ) plánovali sme začať stavať už v r2022, ale stali sa rôzne veci, takže aj tento súhlas stratil platnosť ( do dnes tam toto pripojenie využili tieto 4 domy, ktoré som spomínala, že tam medzitým postavili ) preto chceme riešiť FV. A na elektrárňach mi poradili do žiadosti zadať stavbu bez el.pripojenia, aby sme mali súhlas k stav. povoleniu, a potom si pridáme do projektu FV. Nemienime fungovať bez elektriny, ani tu kabel tam kábel, ale uz ked som si obehala všetky inštitúcie aby sme sa dostali k stavbe, chcem len vedieť, či je naozaj taký problém tu FV tam pridať neskôr.