Vybavenie stavebneho povolenia bez zapocatia vystavby

Ahojte, rád by som vedel či je možné vybaviť stavebné povolenie pol roka v predstihu. Chcel by som si dať postaviť RD na kľúč, lenže v žiadosti o stavebné povolenie potrebujú uviesť firmu ktorá mi bude stavať a to ja ešte neviem. Vedel by mi niekto poradiť? Ďakujem.
Odpovedať
Napis tam ze vyberies na zaklade vyberoveho konania, alebo si tam daj hociaku firmu. Pripadne ak mas jednoduchu stavbu napis svojpomocne, len asi budes musiet dolozit nejakeho stavbyveduceho. Je to jedno, v tomto stadiu nemusis mat vybrateho dodavatela.
Odpovedať
Super, dakujem ti velmi pekne za odpoved :)
Odpovedať
@dgerzo ešte by som mal jednu otázku, pre vybavenie stavebného povolenia stačí mať vyjadrenia od sietí alebo musím byt aj pripojený tzn. či už musím mať osadené hodiny. Vďaka
Odpovedať
napíš tak hocijakú stavebnú firmu, potom to môžeš kedykoľvek zmeniť. Ak napíšeš svojpomocne, budú žiadať aj o stavebný dozor a ten ti už niekto dá len za poplatok. Ak nemáš kamoša, tak pýtajú zhruba 100€. Stavebné povolenie trvá 2 roky.
Odpovedať
@andrejamensi stacia vyjadrenia od sieti.
Odpovedať
stačia vyjadrenia so súhlasom... voda, kanál, elektro, prípadne aj plyn a telekom
Odpovedať
@bigjamajko @insed jasné ďakujem vám obom pomohli ste mi ;-)
Odpovedať
@insed Ale no tak ... 2 roky? :-| Mne to netrvalo ani s projektom tak dlho. Projektanta som vybral v máji, vyjadrenia som začal vybavovať koncom augusta, v októbri bol projekt, hneď na to podaná žiadosť o stav. povolenie. Stavebné povolenie bolo vydané a správoplatnené koncom februára nasledujúceho roku a v polovici marca sa začalo stavať. @andrejamensi Ako už napísali - môžeš vybaviť dopredu. Stavebné povolenie platí 2 roky - teda do 2 rokov treba začať stavať. Ak začneš stavať, nestráca platnosť. Začatie stavby treba ohlásiť stavebnému úradu. Keby si aj nestihol začať stavať, stačí napísať pred uplynutím platnosti stav. povolenia na stav. úrad žiadosť o predĺženie jeho platnosti a bez problémov predĺžia platnosť. Aj viac krát. K energiám nemusíš byť pripojený. Stačí potom, tesne pred začatím stavby - teda elektrinu a vodu. Plyn ani nepripojíš, pokiaľ nemáš spotrebič a k nemu revíznu správu. V podstate je jedno, akú firmu uvedieš v žiadosti. Ja som v žiadosti uviedol jednu firmu, s ktorou som rokoval (aj ju uviedli do stavebného povolenia), ale nakoniec som si vybral inú. Potom až pri revízii budeš potrebovať dokladovať, že to stavali oni. Ja som predložil zmluvu o dielo a preberací protokol stavby.
Odpovedať
@chrobak7 trvá dva roky som myslel, že má platnosť 2 roky, ako si už písal...
Odpovedať
@insed Jáááj, ja reku že vybavenie trvá 2 roky... zle som pochopil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?