Prejadz cez pozemok a IS

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je potrebné uviesť dvoch žiadateľoch do žiadosti pre prejazd a IS pre pozemok ktorý bude určený ako prístup k našemu pozemku . (je to cesta ktorú vlastní urbariát). Ak sme obaja s priateľom nájomcovia tohto pozemku alebo stači uviesť parcelu a to je automatický udelené tým čo tam budú bývať. Potrebujem ju dať na stavebný úrad pre podanie staveb. povolenia.
Odpovedať
@patulicek podobný problém mám aj ja, tak som veľmi zvedavá čo ti tu poradia skúsenejší 🙂 . Ja mám na začiatku pozemku cca 20cm široký a 15m dlhý pás, ktorý patrí urbariátu. Nikto zo susedov nemá toto vysporiadané ani prenajaté, dokonca ani novostavby to nemajú vysporiadané. Tým prechádza príjazdovou cestou oveľa širší pás ako mne, ale ja jediná si to mám vysporiadať, nakoľko si to milá pani na našom stavebnom úrade vyžaduje. Vraj nepostačuje prenájom, ale musím tento kúsok odkúpiť, s čím ale musia súhlasiť všetci podielnici. Ešte mám možnosť, stať sa podielníkom v urbariáte, vtedy to odkupovať nemusím, lebo ako urbárnik budem mať povolenie, ale budem ho mať iba ja, nie manžel 🤔 pretože ten urbárnikom byť nemôže, pretože nemôže byť ani spolumajiteľ môjho pozemku 🤔 začarovaný kruh.
Odpovedať
tak dnes som bola za predsedom urbariátu ale nebol doma 😀 som nechala kontakt na seba že sa mi ozve... my sme tiež 3 pozemky ale asi si to vybavíme len my lebo chceme stavebne povolenie mať a pani na stavebnom mi dala tento krok a tak budem môcť požiadať o stavebko. Nemam sajnu čo všetko budem k tomu potrebovať a ani koľko to bude stať. ani či musíme byt napísaný tam dvaja alebo sa to jedna už všeobecne o tu parcelu. cakam na telefonát 😀 dajte vedieť aj vy ak sa posuniete ďalej 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@zajo123 Dobrý deň, posunuli ste sa už ...? Ohľadom toho urbariatu ?
Odpovedať
Dobrý deň, @patulicek ešte veru nie, aktuálne mi obecný úrad brzdí ešte iné doklady, ktoré potrebujem. Ale každopádne sa to bude riešiť v blízkej budúcnosti, len vidíte, ako sa zasa situácia komplikuje. U nás sa dostanete momentálne na obecný úrad keď ide o neodkladné záležitosti. Inak tam človeka nevpustia
Odpovedať
@zajo123 tak ja už som stihla stretnutie povedali že si musím požiadať o vyjadrenie k inžinierskym sieťam -elektrinu mám len čakám na vodu a kanal majú na to 30 dni na vyjadrenie a je to spoplatnené. Od urbariatu to mám už schválené len musím počkať na vodárne aby som to mohla mat aj na papieri. Tak potom môžem začať s vybavovaním stavebneho povolenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?