Potrebujem súhlas susedov k stavebnému povoleniu?

Alebo ich informovat písomne ako volakedy že museli podpísat že sú upovedomený o stavbe a nemajú žiadne námietky.
Odpovedať
SU im posle ozamenie.
Odpovedať
samozrejme, ze susadia maju stavebne povolenie k dispozicii a mozu podat namietky voci nemu.
Odpovedať
Profilova fotka
Susedov nemusite kontaktovat priamo, to si vybavi stavebny urad. Ale nie je uplne na skodu ist predtym priatelsky za nimi, ukazat im, co idete stavat, slusne sa opytat ci im tam nieco vyrazne neprekaza a ked tak sa dohodnut co s tym. Potom je pravdepodobne, ze ked im stavebny urad posle oznamenie o zacati stavebneho konania, tak budu vediet, o co ide, a nebudu namietat. Nehovoriac o tom, ze to napomaha dobrym susedskym vztahom.
Odpovedať
Zdravím Vás. Viete mi poradiť ako mám postupovať ak susedia nesúhlasia so stavbou domu? Nedá sa proti ich rozhodnutiu odvolať?
Odpovedať
nie je na voli susedov, ci ty mozes stavat alebo nemozes. museli by byt zakonne dovody na to, aby ti SU nevydal stavebne povolenie. takze iba nesuhlas susedov, ak ostatne vsetko mate v ramci zakona, nemoze byt prekazkou na stavbu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Náš velký problém-SUSED!!!! Prosim o radu ak mal niekto tento problem alebo podobný!!!chceme dom v extraviláne na rodičovskej záhrade, ciže najskor máme územné konanie a potom stavebné územné ešte neprebehlo lebo sused stáále namieta furt si niečo vymýsla, mal podmienku svetlotechnického posudku, tak sme ho dali vypracovať pravdaže vyšiel že mu tieniť nebudeme, teraz si vymyslel ze aj on si ide dat urobit posudok, ohána sa právnikom a sudom, všetky povolenia máme v poriadku a stavebný úrad stojí na jeho požiadavkách, viete mi poradiť aké má sused práva na to aby nám nedali povolenie ked všetko je v poriadku? kolko krát sa môže odvolať?prípadne to naťahovať do nekonečna??? dakujem za reakcie
Odpovedať
Môže sa odvolať v každom konaní na prvom stupni raz, následne by mohol podať už len správnu žalobu. P.S:Bolo by vhodné zadávať otázku samostatne a ako diskusiu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?