Čo potrebujem k stavebnému povoleniu?

Dobrý deň. Uvítala by som radu ohľadom toho, ako postupovať, keď sme kúpili pozemok a chceme podať žiadosť o vydanie stavebného povolenia. Čo všetko k tomu potrebujeme? Je potrebné mať aj vyjadrenia ohľadom inžinierskych sietí - voda, elektrina... ? Niekde som to videla. Veľmi pekne ďakujem za každú radu 🙂
Odpovedať
@zuzana9083 na stavebnom úrade vo Vašom meste Vam dajú presný zoznam toho čo treba vybaviť, sú tam aj vyjadrenia SPP, ZSE atd
Odpovedať
@zuzana9083 potrebujete hlavne projekt na danú stavbu. Podľa rozsahu projektu / stavby sa dá určiť, aké všetky úrady treba požiadať o vyjadrenie. Úrady sa vyjadrujú k projektovej dokumentácii, ako celku alebo jej časti. V prvom rade si teda nájdite schopného projektanta a on Vás bude potom vedieť aj usmerniť.
Odpovedať
Ďakujem za rady. Ešte otázočka, ak chcem preklasifikovať "záhradu" na "stavebný pozemok", musím mať už projekt domu? Alebo tam stačí vyznačiť napríklad rozlohu 18x18 m (ak by bol plánovaný dom,ktorý sa zmestí do tejto rozlohy)?
Odpovedať
1. v územnom pláne je pozemok určený na výstavbu ? 2. stavebný pozemok vznikne vydaním stavebného povolenia -
Odpovedať
@zuzana9083 kataster nepozná pojem stavebný pozemok. A odňatie poľnohospodárskej pôdy sa robí rôzne, podľa toho či ide o intravilán alebo extravilán.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana9083 samozrejme, že budeš potrebovať aj tieto vyjadrenia. Choď sa informovať na stavebný úrad, čo všetko potrebuješ alebo je ešte možnosť že si za vybavenie zaplatíš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?