Čo treba k stavebnému povoleniu?

Na pozemku máme obecnú vodu,novú el.prípojku (už na el.kúrenie),iné ani tam nebude.Na stav.úrade mi povedali že iné nepotrebujem keď tam nebude plyn.Plyn je na druhej strane cesty,takže my už nebudeme nič kopať.Dúfam že potom mi nepovedia že ešte toto a toto treba.A to som sa pýtala najmenej 3x.
Odpovedať
1
2
Nerozumiem otazke k stavebnemu povoleniu potrebujes vyjadrenia sietarov a inych institucii. Urcite elektrarni a vodarni nestaci.
Odpovedať
Na úrade pani pozrela projekt,prečítala správy od projektanta,od elektrárni,ešte od obce o vode.A to som sa potešila,po všetkom prečítaní aké problémy majú ľudia s vybavovaním,ale asi to nebude také jednoduché ]-(
Odpovedať
@otazkslniecko a o co ide?
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite potrebujes vyjadrenie od SPP (aj ked plyn mat nebudes), od telekomunikacii, od obce a od policie ohladom vjazdu na pozemok atd. To ma len v rychlosti napadlo, uz je to vyse 2 roky co sme to riesili...
Odpovedať
Profilova fotka
@otazkslniecko a projektovu dokumentaciu samozrejme ...
Odpovedať
Profilova fotka
ak ti to skontrolovala a je spokojna, tak bud rada. ja som sa tiez bala, co vsetko a ako to povybavujeme, po problemoch, ktore tu citam. nakoniec to prebehlo uzasne lahko. pre istotu si tam este zavolaj a pripomen sa, ci maju fakt vsetko.
Odpovedať
V celku som nepochopila tomu, co sa vlastne pytas? Vyjadrenie otrebujes aj od tych, od ktorych vlastne nebudes nic potrebovat. Tak ako aj od SPP, tak od telekomunikacii, vodarov a vlastne no vsetkych. dobre ti napisala @kamilka22381, ze by si sa im mohla skusit pripomenut
Odpovedať
K staveb.povoleniu potrebujes vyjadrenie od: elektrarni,SPP,telecom,orange,vodarni (my k tomu potrebujeme este projekt na vodovodnu sachtu),samozrejme projekt,niekto potrebuje aj zivotne prostredie.podla toho kde byvate ale asi ziadny vyrub neplanujete a ani od pamiatkarov vam nebude treba pokial nie ste na takom uzemi
Odpovedať
Treba sa spytat SU co oni budu potrebovat. Ja som napriklad vyjadrenie Orange vobec nepotreboval....
Odpovedať
@mathew112 suhlasim.u nas to potrebne je ale viem ze nie vsade orange potrebuju riesit
Odpovedať
Je to všetko na hlavu,pýtala som sa na SÚ v okresnom meste,ale keďže patríme pod iný SÚ,ani mi nepovedala čo potrebujem.Dám to čo mi povedali a uvidíme.Jeden úrrad stavebný a každý požaduje iné.Ďakujem za rady. :-)
Odpovedať
Naco ti je vediet co vyzaduje iny stavebny urad ako ten kam podavas o stavebko? To je ti fakt na nic. co konkretne ti povedala na stav. urade kam patris? Vacsinou davaju nafoteny zoznam institucii kde vyskrtaju co netreba. Pod ktory stavebny urad partis? Mate svoj v obci kde budes stavat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
K žiadosti o SP vo všeobecnosti je potrebné doložiť vyjadrenia stavbou dotknutých orgánov - Okresných úradov ako cestný správny orgán, orgán na úseku ŽP, pozemkový..majetkový správca cesty a dopravný inšpektorát, ale aj správcov dotknutých inž. sietí (body napojenia). Čiže je to prípad od prípadu podľa umiestnenia stavby...nedá sa to paušalizovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoducho vsetko, co vas napadne. Vyjadrenia od vsetkych tj. vodarov, elektrikarov,plynarov, aj ked proste on nich brat energie nebudete, jednoducho to treba. Cestari, vodari, telekomunikacne spolocnosti je toho dost. My sme mali stastie, ze ked sme zacinali so stavbou, tak nam s tym jedna pani dost pomohla
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tak už máme konečne stavebné,bo nám na životnom urobili len ne búranie a musela som znovu dať na stavbu,tam si dali na čas deň pred termínom spísané.A stačilo mi dať papier od elektrikárov,a obce,máme obecný vodovod.Ale som si vydýchla že to stačilo. :-)
Odpovedať
Ahoj, Prva vec ktora ta musi zaujimat je, kolko m2 zastavanej plochy budes mat. Do 300m2 ides iba cez zdruzene stavebne konanie, nad 300m2 ides zvlast cez uzemne a stavebne konania. To je prva vec. Ak mas v tom jasno a napr. mas pod 300m2 a ides cez zdruzene konanie, najlepsie urobis ak zajdes priamo na stavebny urad za jednym z referentov a sadnes si s nim a on ti vyskrta v zozname co od teba budu chciet (pozor, ked som bol ja, tak mi jeden referent povedal ze toto tamto bude odomna ziadat ak moja ziadost skonci na jeho stole ale ze kazdy druhy referent chce nieco ine - proste bordel na slovensku). Existuje tlacivo pre zdruzene stavebne konanie t.j. ziadost a na dalsich dvoch stranach mas aj KOMPLETNY zoznam zalezistosti, ktore budes k ziadosti musiet dolozit a presne tento zoznam referent vezme a vyskrta ti to co ti bude treba. Netreba ani nahodou vsetko z toho zoznamu ale dajme tomu ze 75-80% a presne toto ti vyskrta a ty si to potom obehas. Inymi slovami, ak chces mat jasno tak v kazdom pripade chod na stavebny urad aj s projektom a poni ti uz povedia co od teba budu ziadat. Ono zalezi aj na tom v akej zone chces stavat, v akom uzemnom celku, v akej lokalite, okrese, kazdy ma svoje regulativy ktore ti diktuju kde vobec mozes osadit dom, v akej vzdialenosti od osi cesty, zlava zprava -> dalej stavebny zakon. Toto ti treba napriklad pre UH a je to sodoma gomora. Skus si najst regulativu tvojej mestskej casti alebo obce aby si potom nemala problemy na UH lebo prides zbytocne o mesiac casu. Pisem z vlastnej skusenosti.
Odpovedať
@michalkosice ona uz ma stavebne povolenie neviem na koho smeruje tvoja odpoved, ved to napisala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 len tak...pre istotu 8-)
Odpovedať
@otazkslniecko s uradmi ti treba pevne nervy..nic ine :)
Odpovedať
a nie je lepšie si niekoho nájsť, kto to za vás všetko vybaví?
Odpovedať
@bernard_1 a najmä niekoho takého, kto tomu aj rozumie :)
Odpovedať
Mala som v pláne niekoho ohlásiť,ALE časť nehnutelnosti bola v exekúcii,takže toto by mi nikto nevybavil,tak som to riešila sama,chvallabohu je to za nami.Ďakujem za rady. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte mám takú otázočku čo tu čítam. máme pozemok na ktorom je už voda pripojená. Pozemok je vedený ako záhrada no je tam prístup na pitnú vodu. Budem znova potrebovať vyjadrenie od Vodárov že mám povolené tam stavať? a dalšia otázka ešte vybavovali ste si niekto žiadosť od dopravakov na to aby ste mohli ísť z cesty na pozemok???
Odpovedať
@nikki16 Toto rieste s prislusnym stavebnym uradom, oni Vam presne povedia co treba a co nie, moze sa to lisit aj pripad od pripadu. Ale osobne si myslim ze budete potrebovat, kedze sa to zaklada do spisu aj pre buducnost a podstata toho vyjadrenia je ze to nevadi ziadnemu potrubiu. Rovnako aj od telekomu budete potrebovat, aj ked tam mozno ani nemate kable od nich.. A mozno nie - vsetko Vam povedia na stavebnom urade.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache Dakujem od telekommu už vyjadrenie máme len sme nejako mysleli že ked je voda tam že to potrebovať nebudeme. Pôjdem sa spýtať ďakujem
Odpovedať
@nikki16 Ty ani nepotrebuješ od BVS, a.s. povolenie, že môžeš stavať alebo povolenie na napojenie vody. Oni tu musia vydať potvrdenie, či v mieste stavby sú alebo nie sú nejaké siete s rozvodom vody (vodovod, kanalizácia). Bez toho ti stav. povolenie nevydajú.
Odpovedať
@nikki16 pokiaľ máš vodu už k stav. pozemku, tak od vodárenskej spoločnosti k stav. povoleniu už nepotrebuješ stanovisko..až ku kolaudácii stavby musíš mať vodu sfunkčnenú.. Z akej cesty treba riešiť vjazd na susednú nehnuteľnosť - na pozemok a k budúcej stavbe? Robila som na cestnom správnom orgáne a v zmysle cestného zákona povoľovala vjazdy, tak sa pýtaj, poradím ;-)
Odpovedať
@nikki16 ešte doplním, že SÚ vodárenskej spoločnosti bude doručovať oznámenie o začatí stav. konania.. V zmysle stav. zákona SÚ zabezpečí stanoviská od dotknutých orgánov, pokiaľ neboli zabezpečené pred začatím konania, ktoré začína dňom podania žiadosti na SÚ..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, prosim Vas na SPP ste posielali celé paré alebo len niečo z neho? Na stránkach SPP som nenašla konkrétnu informáciu, a na infolinku sa neviem celý deň dovolať. Na ich stránkach je uvedené toto: ,,Pre neplynárenské stavby väčšieho rozsahu je nutné predložiť projektovú dokumentáciu stavby, ktorá musí byť vypracovaná oprávnenou osobou a predložená v rozsahu, ktorý stanovuje vyhláška č. 453/2000 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia stavebného zákona v znení neskorších predpisov´´ Rozumiem tomu teda tak, že celý projekt. Vracajú potom PD? Ďakujem
Odpovedať
@petka2284 Netreba celý projekt. Stačí prefotiť situačný list z projektu, z ktorého je zrejmé, na ktorej parcele (ktorých parceliach) bude stavba a ako bude umiestnená.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?