Vyjadrenie od Telecomu k stavebnému povoleniu

Profilova fotka
Ahoj chcem sa spytat nic na nete som nenasla. Potrebujem vyjadrenie od telecomu k stavebnemu povolenie cize o umiestneni stavby. Skusam to cez net no nechce mi to zobrat zakreslenie polygonov. Vzdy mi to vypise ze chybne zakresleny polygon mate s tym niekto skusenost ako to tam zakreslit? Popripade podrobny popis? Nejde mi to ani podla popisu na ich stranke. Dakujem za kazdu radu
Odpovedať
@certik4511 tu si žiadala? https://www.telekom.sk/vyjadrenia/lay...
Odpovedať
@certik4511 Asi to zle zakresľuješ. Keď si na tej elektronickej žiadosti na záložke zakreslenie záujmového územia, tak si zväčšíš oblasť, kde chceš stavať. Potom tretím tlačítkom zľava (tá skupina tlačítok na pravej strane) si zakreslíš parcelu. Musí to byť ucelená plocha, potom ťa to pustí ďalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla ano na tejto stranke to davam @chrobak7 s tym to aj zakreslujem ale ked taham v celku ako myslim od boda k bodu tak mi vypisie ze polygony sa prekrivaju a ked davam body jednotlivo tak ze niesu dobre zakreslene.
Odpovedať
Profilova fotka
A este sa spytam co ste davali dovod ziadosti a ucel stavb? Dakujem
Odpovedať
@certik4511 Dôvod žiadosti: Výstavba domu Účel stavby: rodinný dom na bývanie
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 take som tam nenasla dala som dovod ziadosti: Rozhodnutie o umiestneni stavby a ucel stavby: stavba/rekonstrukcia rodinneho domu. Dufam ze som dala spravne.
Odpovedať
@certik4511 s tymi polygonmi som sa aj ja natrapila, kym mi ich to akceptovalo. Mame obdlznikovy pozemok, tak som ho rozdelila na tri na sebe nalepene casti, teda tri obdlzniky. Potom to zobralo. Ako jednu časť to stále vypisovalo chybu. A telekom mi to akceptoval, v pohode prišla odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
certik4511 ahoj, práve včera sme s manželom túto žiadosť vypĺňali a pekne nás všetko pustilo, čo sa týka tých polygónov tak nám to hneď na prvý šup vzalo, vyskúšaj vymazať všetky zakreslenia, možno ti tam niekde niečo ostalo označené a preto ti tam vypisuje chybovú hlášku. My sme ináč dávali ako dôvod žiadosti: stavebné povolenie a účel stavby: to čo si dala aj ty :-)
Odpovedať
Ahojte, mám takú otázočku. Tiež som si vyžiadala vyjdrenie od Telekomu k existencii káblov a sieti cez náš pozemok. Vo vyjadrení je napísané, že nedôjde ku stretu vyznačeného územia a ich vedením. No problém je, že kábel tam je, len ho nemajú nikde zakreslený, typujem že nemajú ani povolenia na tie stĺpy, ktoré už pomaly padajú k zemi. Mám to s nimi nejako riešiť, či len doložiť toto ich vyhlásenie k stavebnému konaniu a viac sa nestarať. Trasu káblov máme zakreslenú aj v projekte.
Odpovedať
zdravim,mozem otazku davali ste si aj toto- Trasy sietí v DGN formáte odklikavali ste to?
Odpovedať
Profilova fotka
@monika553 moze to byt elektrika nemusi to byt od telecomu kabel
Odpovedať
Profilova fotka
@matis9 uz si nejako nespominam ci som nieco take odlkikavala. Ale co som nevedela to som neklikala.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matis9 ja neodklikávam dgn.. situáciu ako súbor s príponou .dgn sa ti nemusí podariť otvoriť..
Odpovedať
@janetbla dakujem
Odpovedať
@certik4511 no na milion percent je to kabel od telekomu. Vedie do osady, ktorá je od obce cca 2 km. Kedysi tam boli kable 2 (jeden na pevnú linku, druhý na internet). Teraz, keď tam už pevnú linku nikto nepoužíva, tak ten jeden len prestrihli a nechali nám ho pohodený na zemi (žiadna starosť).
Odpovedať
@monika553 stavebný úrad by mal vykonať štátny stavebný dohľad v zmysle stav. zákona na stavbe a Telekom (vlastník stavby) vyzvať v určenej lehote na odstránenie stavby, ktorá neplní svoj účel..Treba dať podnet na výkon ŠSD
Odpovedať
@janetbla no u nás na dedine je to celkovo také zaujímavé. Cez pozemok máme vodovod - nikde nieje zapísaný. Kábel od Telekomu, nikde zapísaný - no je to zaujímavé.
Odpovedať
@monika553 ale tak sa to kedysi robilo monika ;) len slovom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?