Plynová regulačná stanica na pozemku

Profilova fotka
Zdravím, mám v pláne si kúpiť stavebný pozemok dĺžka je cca 55m. Je ihneď pri ceste a sú tam aj všetky prípojky, problém je len v tom, že na začiatku hranice pozemku sa nachádza plynová regulačná stanica s tlakom do 4 MPa. Podotýkam, že cez pozemok nevedie žiadne plynové potrubie. Predávajúci mi tvrdí, že je tam možné stavať a dokonca mi ukázal aj stanovisko od SPP (ktoré neslúži na stavebné konanie) a je v ňom uvedená vzdialenosť 20m, ktorá bola znížená z 50m. Čo si o tom myslíte vy? Niekto mi hovoril, že keď SPP vystaví takéto predbežné stanovisko tak pri konečnom stanovisku o stavebnom rozhodnutí by ho už nemal meniť. Trocha ma tlačí čas preto ma zaujíma, či nemá niekto podobnú skúsenosť s takýmto vybavovaním. Samozrejme, že som poslal ešte raz všetky moje otázky do SPP len tá byrokacia niečo trvá. Veľká vďaka za všetky odpovede :)
Odpovedať
@roman_cuchor over si to na spp a spytaj sa ako mozes prist k zavaznemu stanovisku.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek vďaka za reakciu tam som sa už pýtal ale si to posúvajú z jedného oddelenia na druhé a trocha ma aj tlačí čas a zatiaľ mám len to predbežné vyjadrenie a preto čakám, či to má význam kupovať alebo nie nachádzajú sa tam rodinné domy jeden konkrétne cca 24m od stanice. Preto aj hľadám niekoho kto bol v rovnakej situácii
Odpovedať
@roman_cuchor 2) Bezpečnostné pásmo je priestor vymedzený vodorovnou vzdialenosťou od osi plynovodu alebo pôdorysu plynárenského zariadenia meranou kolmo od tejto osi alebo pôdorysu. Táto vzdialenosť je na každú stranu od osi plynovodu alebo pôdorysu plynárenského zariadenia nasledovná:

10 m pri stednotlakových plynovodoch a prípojkách na voľnom priestranstve a v nezastavanom

území,

20 m pri vysokotlakových plynovodoch a prípojkách o menovitej svetlosti do 350 mm, 50 m pri vysokotlakových plynovodoch o menovitej svetlosti nad 350 mm, 50 m pri plynovodoch a prípojkách prevádzkovaných s vysokým tlakom nad 4 MPa o menovitej

svetlosti do 150 mm,

100 m pri plynovodoch a prípojkách prevádzkovaných s vysokým tlakom nad 4 MPa o

menovitej svetlosti do 300 mm,

150 m pri plynovodoch a prípojkách prevádzkovaných s vysokým tlakom nad 4 MPa o

menovitej svetlosti do 500 mm,

200 m pri plynovodoch a prípojkách prevádzkovaných s vysokým tlakom nad 4 MPa o

menovitej svetlosti nad 500 mm,

50 m pri plniarňach a stáčiarňach propán-butánu.

3) Pri nízkotlakových a stredotlakových plynovodoch a prípojkách, ak sa nimi rozvádzajú plyny v mestách a v súvislej zástavbe obcí, sa bezpečnostné pásma určia v súlade s technickými požiadavkami.

Odpovedať
100 razy som to tu uz dal, ale oplati sa este dalsi: https://www.youtube.com/watch?v=HsxoI... rekonstrukcia plynovodu, treba si pozriet cele to video...
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda Stať sa môže všeličo ale tak treba dúfať, že na to nedôjde 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren to som si našiel a môj prípad je tých 50 m lebo stanica má tlak od 0,4 do 4 MPa ale potrubie neviem aké je tam hrubé a v predbežnom vyjadrení napísali, že sa dá od nej 20 m stavať len to, že nie som vlastník pozemku mám ho záujem kúpiť a či tomu je naozaj tak a nerobili by SPP problém.
Odpovedať
@roman_cuchor však keď ťa to tak súrí tak uzavri s predávajúcim predkupnu zmluvu kde presne uvedies že v prípade ak spp vydá stanovisko že sa tam nedá stavať tak odstupuje a od zmluvy a na druhej strane ak sa tam môže stavať za určitých podmienok zo strany SPP tak to kúpiš a predajca ti bude do určitého času zaviazaný podržať ten pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu To ma vôbec nenapadlo, že sa niečo také dá spraviť ďakujem za skvelý nápad 🙂
Odpovedať
@roman_cuchor no ja by som ešte upresnil:musíš zistiť kadiaľ ide potrubie aby ti nedali urobiť opatrenia (panely, navazka) To isté ci nebudú chcieť pri RS nejaké opatrenia keďže skrátili vzdialenodt( bezpečnostná stena) Tak treba opatrne..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda cez pozemok nejdú žiadne potrubia a áno už som poslal do SPP moje otázky len im to dačo trvá .... dik za odpoveď
Odpovedať
@roman_cuchor nemusia íst cez tvoj pozemok , možu íst vedla ...len ked skrátia ochranné pasmo , tak pýtaju opatrenia..
Odpovedať
@roman_cuchor na základe uvedeného dokumentu máte možnosť umiestniť stavbu (ktorá je vo vyjadrení uvedená) v bezpečnostnom pásme, min 20m od regulačnej stanice a 20m od plynovodu. Prečítajte si podmienky, ktoré je potrebné splniť, aby ste mohli získať stavebné povolenie. Tá poznámka, ktorá hovorí, že neslúži pre územné a stavebné konanie, znamená to, že to nie je vyjadrenie k projektovej dokumentácie pre dané konanie. Na základe tohto vyjadrenia si dajte vypracovať projektovú dokumentáciu a tú spolu s týmto vyjadrením zašlite na SPP-D ako prílohu k žiadosti o stanovisko pre územné a/alebo stavebné konanie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@halnas vďaka za odpoveď ešte stále čakám na pre istotu na vyjadrenie od plynárov čo mi viac k tomu povedia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?