Pretlaková stanica VTL plynu

Profilova fotka
Ahojte, chcel by som vás poprosiť o pomoc a rady v nasledovnej otázke. Nedávno sme kúpili pozemok ( je to horná polovica pozemku 1714/3 ). Avšak až po kúpe sme zistili, že do pozemku zasahuje pravdepodobne bezpečnostné pásmo plynárenského zariadenia. Naša šírka pozemku je 29m a budova by mala byť široká 18m, jednal už niekto o takejto otázke s SPP ? Existujú nejaké výnimky ako postaviť budovu na tomto pozemku ? ( pozemok je určený pre doplnkovú výrobu a vybavenosť ). Veľmi pekne ďakujem za každú cennú radu !
Odpovedať
sranda ze vyhodis niekolko desiatok tisic Eur za nieco, o com si nezistis ani zakladne veci (lebo toto zakladna vec je - naozaj). inak, uz som to tu daval: https://www.youtube.com/watch?v=HsxoI... skus skuknut, je to video z tragedie v Polsku - rekonstrukcia plynu :) tak snad ta to neodradi...
Odpovedať
Ochranné pásmo určuje SPP. Výnimku môže udeliť len prevádzkovateľ... Sú ale rôzne možnosti ako ochranné pásmo znížiť) Chránička na plynovod, ochranná stena... Treba jednať z vlastníkom a prevádzkovateľom plynovodu...
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda je to základná vec, ktorá pri boji o pozemok s inými záujemcami zostala zabudnutá. A práve preto sa obraciam na radu šikovných ľudí, ktorí mi s tým pomôžu a môžem im poďakovať. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda ďakujem za postreh, začal som si hladať možnosti ako ochranné pásmo znížiť a objavil som normu TPP 906 01, ktorá sa presne tohto týka. Dobré by bolo, keby sa nájde niekto kto už s ňou mal skúsenosti :-)
Odpovedať
@davidpastier no len TPP platia len pre plynárov - sú to ich interné predpisy. Hlavne je ich stanovisko..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda hej ale myslím, že by sa dalo s nimi dohodnúť. Nikto nechce aby povolili stavbu v ochranom pásme, žiadali by sme iba o posunutie bezpečnostného pásma, ktorého posunutie vymedzujú práve normy TPP 906 61 . Čiže keď príjmeš opatrenie z normy , tak ti musia bezpečnostné pásmo znížiť.
Odpovedať
@davidpastier regulačná stanica má bezpečnostné pásmo 50m, na požiadanie, bez nutnosti realizovať nejaké ochranné prvky ju SPP Distribúcia zníži na 25m. aké sú presné čísla na pretlakovú stanicu z hlavy neviem, ale dá sa to zistiť. Bezpečnostné pásmo VTL plynovodu je 25m od osi potrubia, to je možné znížiť napr. na 10m pri vybudovaní ochranného zariadenia. Asi najlacnejšie vychádza riešenie pomocou osadenia cestných betónových panelov. Treba projektovú dokumentáciu, vyjadrenie SPP-D, stavebné povolenie a kolaudáciu. Treba zriadiť vecné bremená na pozemkoch, kde majú byť panely osadené. Samozrejme všetko financuješ z vlastných. Ešte dodám, že každú situáciu treba posudzovať individuálne a konzultovať s SPP-D.
Odpovedať
@davidpastier nehnevaj sa ale to, co sa tu zacina mnozit (typu: "chcem sa dohodnut z telekomom ze co napisu do vyjadrenia" atd.) tak to je uz cez... ja ti poviem moju skusenost s ochrannymi pasmami aby som nedristal do vetra... ziadal som elektrikarov o znizenie ochranneho pasma 22kv pretoze im zasahujem 10 slovom DESAT centimetrov do ochranneho pasma. Je to oporny murik a ochranne pasmo je 2m. Ich odpoved bola ze oni vynimky neudeluju v ziadnom pripade a ze ked chcem, mam spracovat projekt na prelozku siete u ich autorizovaneho inziniera, toto im predlozit, pripravit zamer a cely ho zaplatit. Islo by o kabelizaciu vedenia - cize vymenu... Takze ja predpokladam (kedze plyn je este viac problemovy), ze sa s nimi nebude dat "dohodnut" ako si to tu milo napisal... Ale mozno mas vela prachov a zadari sa ti :)
Odpovedať
ale je to mile ze si zabojoval o bezcenny pozemok :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac daj kontakt, stale mi to treba...
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst ďakujem za užitočné informácie. Avšak sa mi nepodarilo zistiť či je to pretlaková alebo regulačná stanica. Viem však priložiť toto, možno nám niekto poradí :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Regulácia s VTL na STL. Ochranné pásmo VTL.....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda páni zatiaľ veľmi pekne ďakujem ! V pondelok mám stretnutie tak vám potom napíšem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@davidpastier fotka priamo z miesta.
Odpovedať
@davidpastier to vyzerá na regulacku v nejakom väčšom bývalom socialistickom podniku, tam by to nemal byt problém....
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda zase si trafil do čierneho ! 30 metrov je odtiaľ bývalý mesokombinát :-) ale toto si myslím že má ešte na starosti ( teda až to ešte funguje ) reguláciu na STL do dedinky 1000m ďalej.
Odpovedať
@davidpastier to vyzerá na regulacku v nejakom väčšom bývalom podniku, tam by to nemal byt problém....
Odpovedať
@davidpastier Spišská Nová ves, tauris...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?