Námietky k stavebnému povoleniu počas koronakrízy

Dobrý deň, Chcem sa opýtať, tých čo riešili námietky v stavebnom konaní počas koronakrízy. V čase keď mi prišiel papier, že sa môžem vyjadriť, bol stavebný úrad zavretý pre verejnosť. Uplatnil som pripomienky telefonicky a čuduj sa svete, v piatok som prevzal povolenie, ale mal som veľa práce na dome tak som to otvoril až včera pozerám a moje pripomienky neboli vôbec spomenuté. Bol som v tom, že ich budú riešiť, nakoľko mi bolo povedané, že sa na to pozrú. Má niekto podobnú skúsenosť?
Odpovedať
Co je psáno, to je dáno. Vyjadrenie sa zásadne posiela písomne a doporučene, ak nemožno využiť elektronickú komunikáciu so zaručeným podpisom.
Odpovedať
@peterm88 Asi to boli pripomienky neopodstatnené. Neopodstatnené pripomienky SÚ nemusí zohľadniť.
Odpovedať
@peterm88 v stavebnom povolení musí byť výslovne uvedené, že vznesenými pripomienkami zo strany účastníkov konania sa stavebný úrad zaoberal a vyhodnotil ich ako neopodstatnené, resp. ako opodstatnené musia byť uvedené v SP v podmienkach. Pokiaľ to v SP nie je uvedené, treba podať odvolanie voči SP do 15 dní od jeho doručenia - prezatia. Je možné podať aj po tomto termíne, avšak už sa posudzuje ako mimoriadny oprávny prostriedok a SÚ celý spis aj s oneskorene podaným "odvolaním" postúpi na druhostupňový odvolací orgán, ktorý SP a konanie posúdi v plnom rozsahu z hľadiska zákonnosti v konaní SÚ.
Odpovedať
@janetbla dakujem. Určite to budem riešiť odvolaním, lebo to čo sa tam píše je z 2/3 blbosť, len ctrlc a ctrlv. Dokonca som zistil, že jedna suseda podala odvolanie, voči prvému povoleniu a ja som o tom ako účastník konania nevedel, nič mi neprišlo. Dokonca bol už aj štátny stavebný dohľad, ale tam bola len jedna pani zo spločného stav. úradu. Nadriadená tej, čo vydala aj toto aj to prvé povolenie. Celé je to akési divné. Nebývam tam, tak som to neriešil, ale potom som dostal list s mapkou a siete a cesta má ísť zrazu cez pozemok kde som spoluvlastník, aj keď menšinový.
Odpovedať
@peterm88 Som zvedavý, ako budete preukazovať, že ste pripomienky podali, ak to má byť hlavným odvolacím dôvodom.
Odpovedať
@draik tak minimalne poukazem na nedostatky v stavebnom konaní a v samotnom stavebnom povoleni je tolko chýb, že až. Zabudol som povedať, že stavba už stojí na čierno
Odpovedať
@janetbla chcela by som sa spytat ako postupuje SU ak susedia sa vyjadrili nesuhlasne k podkladom pre vydanie stav.povolenia. Nas sused zozadu si podal ziadost o vydanie stav.povolenia na rozsirenie hospod.budovy. Novovybudovana cast je umiestnena pozdlz celeho spolocneho plota vo velkosti 29,5m*9,2m; celkovo budova bude mat tvar L, pricom ta kratsia cast L je cast existujuca, zvysok dobuduje. Stavba bude mat pultovu strechu, najvyssia cast 4,6m bude na spolocnej hranici, bude tam mat podkrovie a okno do nasej zahrady; od spolocnej hranice bude 0,7m. Chceli by sme, aby stavbu odsadil na 2m od spolocnej hranice a tiez, ci by nemohol zmenit typ strechy na sedlovu, aby sme nemali take tienenie, nas dom je totiz 7m od spolocnej hranice a buduca budova bude z JV. Sused sa k namietkam vyjadril tak, ze danu stavbu moze osadit podla stavebneho zakona na hranicu, on ide od hranice az na 70cm vratane zateplenia a svetelno-technicky posudok preukazuje, ze preslnenie domu je zabezpecene inymi oknami, takze je to podla normy. Chcela by som sa spytat, ci pri takejto stavbe neplatia tie 2m od spolocnej hranice ako pri rodinnych domoch a ci teda sa mame zmierit s tym, ze SU vyda stav.povolenie na taku stavbu, aku si naplanoval?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?