Projektant nechce opraviť projekt k stavebnému povoleniu

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ci mate niekto skúsenosť, alebo viete poradiť ohľadom problému s projektantom. Podali sme žiadosť na stavebné povolenie so všetkými potrebnými prílohami, avšak pani na úrade nasla v projekte 23 bodov na úpravu. Je to už dva a pol týždňa dozadu, projektant mi už týždeň tvrdí že to už má spracované avšak keď ziadam nech mi opravený projekt donesie stále ma nejakú výhovorku, očividne to nemá. Veľmi rada by som sa vyhla novému projektu (vzhľadom ze všetky prílohy sa vzťahujú k danému projektu). Chceli sme začať stavať na jeseň, žiaľ kvôli jeho prístupu už nestíhame (už v máji sme mali mesiac zdržanie kvôli nemu s vybavovaním, lebo nám nebol schopný poslať jednu vec) . Vedeli by ste mi prosím niekto poradiť aké sú možnosti okrem vyvolávania mu? Strašne som sklamaná a nešťastná z takéhoto prístupu. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
23x po papuli.
Odpovedať
@kika1919 ako je to s peniazmi, už ste mu zaplatili? Daj mu ultimátum, že nechceš projekt, ak ti ho do určitého dátumu nedodá. Ak idete stavať sami, teda organizovať partie a jednotlivých majstrov, tak sa priprav na podobné situácie. Dnes už neplatí, že zamávaš tisíckami a príde ti 10 majstrov. Musíš im vyvolávať, doprosovať sa im, aby prišli a mohla si im tie peniaze odovzdať. Ja si doslova žiadam, aby prišla kríza podobná z 2008/2009, aby platilo staré dobré "náš zákazník, náš pán"
Odpovedať
@insed my sme už zaplatili ako sme projekt dostali. Áno, hovoríme si s manželom že radšej sa poučiť na takejto položke ako neskôr pri stavbe. Ale čo ma mrzí je ten čas, ktorý to všetko vybavovanie zabralo a keď si predstavím riešiť to odznova je mi zle. A to ani nehovorím o tom, že keby bol seriózny už sme mohli začať stavať. Stavať ideme cez môjho otca ale áno, s tou krízou a momentálnou situáciou súhlasím, mame podobne skúsenosti aj v iných sférach.
Odpovedať
@wolodymyr 23x po papuli a +1 navrch :-D
Odpovedať
@wolodymyr @technik007 viete mi dat aj adekvátne rady, je mi ľúto ale toto mi fakt momentálne nepomôže. Rozmýšľam ze podám na neho sťažnosť na komoru stavebných inžinierov.. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Nie je možné aby niekto ťahal človeka za nos a vyslovene mu klamal. Včera ma cely deň naťahoval že už to donesie a ešte sa večer urazil keď som sa ho opýtala co mu to prijde ako seriózne jednanie.
Odpovedať
@kika1919 zverejnite jeho meno, nech ma dobru reklamu. a kkudne aj na tu komoru, len ci je clenom, to si treba zistit.. Milujem takychto suflikantov, prachy zhrabne, robota na h...o.. Ja by som mu vyvolavala 10x denne a pisala maily, vyklopkavala mu na kancel..
Odpovedať
@akvi keby nebol členom nemôže byť autorizovaný stavebný inžinier. Ja by som ho dal na súd a vymáhať vrátenie peňazí súdne. Takisto nahlásiť aj na komoru nech mu odoberu osvedčenie. Ale ľahko sa hovorí ťažšie koná, mam podobný problém s človekom co robil elektro revíziu na našom dome. Na 6 stranách som mu napísal 3 strany pripomienok a ešte mi tvrdil ze však to sa tam píše... Takisto milión malých drobnosti, ale hlavne revízia je OK a o pár rokov v rámci periodickej si to už budem musieť riešiť sám. V dnešnej dobe neviem kto ma akú veľkú moc a človek sa bojí len tak vyskakovať.
Odpovedať
@akvi "zverejnite jeho meno, nech ma dobru reklamu. a kkudne aj na tu komoru," Nesúhlasím s jeho uverejnením mena, pretože sa to môže voči Tebe obrátiť a si myslím že je to nezákonné, ale iste by som napísala sťažnosť na komoru.... Ďalej by som zašiel za právnikom čo najskôr a nech mu napíše "pozdrav" že ak to nedá do poriadku dáte to na súd, /za to že Vám robil prieky čo sa týka predlžovania schválenia stavby/ aspoň postrašiť..Je to najreálnejšia cesta..Neviem či uvažujem správne, lebo nemám chvalabohu takýto problém, ale človek žastne ako sa chovajú takýto ľudia čo majú zaplatenú prácu... Ja mám niečo podobné /podobný problém/ s istým JUDr. ktorý mi mal pomôcť ma poškodil a ťahá sa to už od roku 2009..Teraz sa mi podarilo to dať na súd ale tá skvelá "korona" vďaka ktorej som sa nemohol dostať na súd od 28.2.2020 doteraz nakoľko odročili súd za vírus.. ]-( ]-( Takže takto pracujú naše súdy a podobné inštitúcie... ]-( ;-(
Odpovedať
@neutrino Ja som mal a mám problém s JUDr. ktorý mi miesto toho ako mal pomôcť ma oklamal o nie malú sumu a keď som sa sťažoval na advokátsku komoru čo myslíš že sa stalo?? No hádaš správne... Nič, kým som ho nedal na súd ale nedostali sme sa do toho lebo "korona" 7x odročenie kvôli vírusu... ]-( ]-( Takže si myslím že odpoveď bude pre @akvi že všetko je v súlade so zákonom... Hlavne že sa stavia na čierno "istí" občania a tým sa nič nestane nakoľko si to vedia vybaviť dodatočne... Skús to urobiť Ty /ak keď to urobíš na vlastnom a NIKOHO si neokradol/ a uvidíš čo sa bude diať...vyhrášky, pokuty atď...Veď to sám poznáš.. No súdy a vymožiteľnosť spravodlivosi je asi takáto.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Skrátka výsmech...
Odpovedať
@technik007 myslim, ze v tomto pripade by to bolo v poriadku. Dotycna ma dokazy o tom, ze projektant sa sprava nekorektne. Ak by bolo nezakonne pisanie akejkolvek kritiky, tak v mediach by sa nemohli vyskytovat ziadne kriticke clanky... a vieme vsetci, ze v mediach je vacsina clankov kriticka.. Treba rozlisovat medzi faktami a hodnotiacimi usudkami.. Ak by to dotycny hnal na sud, o com pochybujem, tak by nemal sancu vyhrat, nakolko poskodena je naozaj poskodena a ma na to dokaz..
Odpovedať
Meno nechcem zverejňovať, pokiaľ máme ešte ako taký "vztah", keď raz ukončíme definitívne spoluprácu bez požadovaného výsledku, určite ho spomeniem. Skúsime to cez komoru a policiu/právnika. Asi iné možnosti nie sú. Ďakujem Vam pekne za názory.
Odpovedať
@akvi @kika1919 Ja pevne verím že je to tak ako píšeš..Lenže prečo je § taký krivý??? Lebo sa ho dá stále obísť a na Sk je to bežné...Viď prípad Majský ktorý obtiahol tisícky ľudí a kde je??? Doteraz čo sa s ním robilo? Nič ]-( No a keď ho aj nedajbože zatvoria, jemu je to už absolútne jedno... Jeho syn si s kľudným svedomím lieta vo svojom / môžem napísať že v ozaj elegantnom/ súkromnom "hrtúlníku" ponad naše záhrady..Má už na sebe prepísané majetky a už je za "vodou"nakoľko "ocko" prepísal majetky včas...Neverím u nás v spravodlivosti štátu riešiť takéto "banálne" veci ako je napr. nedodržanie termínu architekta na nedodaný materiál-oprava jeho práce..Dotyčnej vznikla istá škoda, to je fakt..Ale ver mi že by som bol veľmi rád ak by sa to malo zosobniť na hlavu architekta, čomu neverím že sa tak stane. ;-) ]-( Aj tak držím palce a ak bude možnosť rád by som sa dozvedel ako to skončilo.. ;-) Ale to už nie veľa ľudí napíše sem ako to skončilo, ako všetko ostatné.. :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kika1919 asi nie ste v obraze, na razítku je napísané, či je aut. inžinier, ale nemusí byť členom komory, komora má iné záujmy ako "naprávať" svojich členov (nemá žiadny dosah , aj keby stavba spadla) , a projektovať môže aj neautorizovaný inžinier (technik). Tu rozhoduje zmluva, tam sú podmienky , upomienka, vyžiadanie nápravy a až potom sa môžete obracať na súd, zatiaľ ste len v polohe debaty. Nespomínate, že v zmluve má povinnosť doplniť projekt do termínu
Odpovedať
@jan45 mate pravdu, nie som v obraze. Tieto veci riešim prvýkrát. Co sa týka zmluvy tak žiadnu nemáme. Takže asi ostávame v polohe debaty naďalej. S tou komorou mi to poradila pani na stavebnom úrade tak neviem. Viete mi prosim teda poradiť ako by som mala pokračovať ďalej?
Odpovedať
@jan45: jediny relevantny nazor v tejto diskusii 😎
Odpovedať
@kika1919 uprimne, z napisaneho (a len z pohladu jednej strany) sa neda robit sudcu, z povodneho prispevku nie je zrejme o akych "23 bodov na upravu" sa jedna, znamena to, ze projektant nepripravil projekt tak, aby splnal poziadavky na SP? alebo su to poziadavky, ktore si kladie stavebny urad, aby boli splnene, a tym padom chyba nenastala na strane projektanta? v pripade, ze Vam stavebny urad vratil projekt, ze nesplna vsetky poziadavky, postup je jednoduchy - kontaktujete projektanta, dohodnete si termin, projektant projekt upravi a Vy idete na stavebny urad no a potom plati to, co pisal @jan45: v dnesnej dobe robi PAPIER dohodu (obsah, terminy, pokuty, penale, ...), pokial je dohoda ustna, vela inych moznosti ako je kontaktovanie (napr. telefonom) nie je je to neprijemna situacia, suhlasim, ale jednoducho takto to funguje, mozno projektant medzitym zobral inu zakazku, kde ma tiez terminy (a mozno tiez dojednane len ustne)
Odpovedať
@sgi320 sú veci ktoré sú v projekte mimo územný plán, čo by mal projektant vedieť pri vypracovaní ale sú aj body na ktorych už asi baziruje stavebný úrad. Projektant sa spojil so stavebným úradom a je o všetkom informovaný (2 a pol týždňa dozadu) , ide o to ze už vyše týždňa mi tvrdí že to má hotové, mali sme dohodnuty (ústne) termin 9.9., včera ma cely deň naťahoval že mi to donesie, keď som ho kontaktovala že ak nestíha, viem si po to prijst aj ja, na to sa mi už nevyjadril. Telefóny už nedvíha. Ja by som nemala problém počkať, aj jemu som vravela, že chápem ak má toho veľa, ale nech mi na rovinu povie ako na tom sme a nie ze ma ťahá za nos a nič. Najprv že do konca minulého týždňa mi to určite donesie, potom včera ráno ešte písal ze večer to budem mat. Nie som ten tip že ho uhanam a vyvolá 5 krát do dňa, ale keď sa na niečom dohodnem, tak predpokladám ze to platí. A proste vidím ze to nemá, že klame, preto zisťujem ake sú naše ďalšie možnosti. A áno, platí papier, moja chyba, no nič, učíme sa.
Odpovedať
@kika1919 v tomto s Vami 100%-ne suhlasim, ak nestiha, nema to hotove, tak ma zdvihnut telefon a seriozne Vam to povedat a dohodnut si zavazny termin tych moznosti naozaj vela nie je, ale verim, ze upraveny projekt doda v co najkratsom case, drzim palce 😉
Odpovedať
@sgi320 ďakujem 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Isto daj nejaku staznost a skus sa mu pohrozit, mozno to pomoze. Je jasne, ze to nema, ked sa takto vyhovara. Keby to bol seriozni architekt, tak by vam to spravil a hned dal, aby mal dobre meno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?