Kde podať sťažnosť na pani zo stavebného úradu?

Dobrý deň, chcela by dom sa informovať kde podať sťažnosť na pani zo stavebného úradu. Okrem toho, že jedna d ľudmi ako s poslednou špinou, nie som si istá , ako postupuje pri svojej práci. 28.5.2019 sme podali žiadosť o stavebné povolenie na SÚ. 12.6 nám pani poslala SMS , že do TS treba dopísať nejaké údaje, že chyba projekt odborného el.zariadenia a že na TTP potrebujeme okrúhlu pečiatku. Na to ešte poslala SMS , že treba vyňatie z pôdneho fondu.TS sa upravila, projekt el.zariadenia sme dali nakresliť pánovi, ktorého nám pani z úradu odporučila a zháňali sme pečiatku. Po tom čo som jej veci dodala nám 17.6 povedala, že mame zle nakreslenú situáciu osadenia stavby a pripojenie k sieťam. Projektant prekreslil. 27.6 sme odniesli vyňatie z pôdneho fondu a pani nám oznámila , že odber el.zariadenia je nakreslený zle ( od pána, ktorého nám odporučila ), tak sme jej povedali nech si to už rieši s ňom následne jej on volal, taktiež sme pani informovali, že susedia sa vzdávajú práva na odvolanie a papiere nám podpisu ( keďže sa to celé ťahalo s stavať sme chceli čím skôr) 1.7 nám zasa pani volala s tým, že treba spísať zmluvu o budúcej zmluve a taktiež , TTP treba nakoniec prepracovať cely. 3.7 sme mali stavebné s územne konanie, priniesli sme vyhlásenie susedov, že sa vzdávajú práva na odvolanie - dopadlo to tak, že pani nám povolila skopat pozemok, povedala, že ti vyhlásenie od susedov nie je dobre, že ona ho pripraví + sj stavebné povolenie a keď jej dodáme nový TTP, dostaneme povolenie. 11.7 nám volala , že chyba nie o z elektrárni, hneď sme to sj odniesli. 15.7 volala, že jej chyba niečo z vodárni, hneď sme jej dodali. Taktiež nás pani informovala, že prinatorka je od dnes na dovolenke, tak nám stavebné nemôže podpísať a mame čakať ďalšie 2 týždne kým sa vráti. Je toto normálne ? Je ona normálna ? Videla ona celu žiadosť aj s prílohami alebo každý deň si pozrela niečo ? Je normálne, že každý týždeň vola, že chyba niečo iné ? To nemohla napísať všetko naraz? Už fakt nevieme na koho sa obrátiť .
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie08 toto mi pripomína, keď som si vybavoval hypotéku v banke. Banda olo a <|>. Naschváľ všetko len naťahovať a brzdiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie08 A na čo konkrétne sa chceš sťažovať, vybavovať stavebné povolenie tri mesiace až pol roka je bežné.
Odpovedať
@martosko sa ti zdá bežne , že pani ti vola každý týždeň, aby si tam priniesol vždy niečo iné ? Mne sa zdá bežne , aby po tom čo si projekt a prílohy prezrie povedala, treba doplniť to a to a hotovo a nie každý týždeň nieco nové . Ci to čo včera netrebalo už dnes treba? Nehovorím o tom, že tam pracujú 3 dni do pol3 -3 jeden deň majú nestrankovy a 1 pracujú do 12:00.
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie08 No ešte by mohla čakať pokiaľ sa prídeš spýtať ako to pokračuje a potom ti povedať čo ste zabudli doložiť, a najlepšie je že úradníčka je na vine lebo ty si nedodala čo bolo potrebné. Akože nehovorím že všetci zamestnanci úradov sú tip top, za tie platy tam určite nepracujú tí najšikovnejší ale neviem či sťažnosťou niečo urýchliš.
Odpovedať
@martosko pred podaním žiadosti o stavebné povolenie som šla na úrad s prosbou , čo všetko potrebujeme, ina pani mi dala žiadosť aj vypísané potrebné prílohy k žiadosti. Žiadosť aj so všetkými prílohami a projektom som priniesla na SÚ, kde si už dotyčná úradníčka vybrala papiere a polovicu z nich mi vrátila, že ich nepotrebuje. Samozrejme každý z tých papierov si vyžiadala zasa osobitne, aj napriek tomu, že pri podaní žiadosti tam boli a vrátila nám ich s tým, že ich nepotrebuje. Nehovorím o tom, že nám ponúkla , aby sme dali prekresliť projekt jej synovi a koľkokrát tam dôjdem kričí , že ju to tam nebaví.
Odpovedať
Plus nezabudla sa pýtať otázky typu - prečo staviame tak veľký dom, prečo staviame práve v tomto meste, keď pracujeme vo vedľajšom meste a taktiež ju zaujímajú otázky na koho prepíšu dom a pozemky svokrovci po smrti. Tak neviem, či sa ti toto zdá normálne .
Odpovedať
@ellie08 ešte sa čudujem že bola vôbec taká aktívna :D niekedy to robia tak že sa ohlásia po 2 mesiacoch že niečo chýba ... prejde mesiac a zas ... nie takto aktívne .... Ak dobre vidím tak ešte od podania žiadosti o stavebné neprešli ani 2 mesiace. Ja som chcel tiež si pripraviť súhlas od susedou a povedala nám že ona to pripraví ... to ona potrebuje taký ich papier si založiť k tomu. Ja som sa tiež hneval keď som to vybavoval .... a nebolo mi všetko jedno takže ťa chápem. Ak si prečítaš ako postupujú na iných stavebných úradoch budeš ešte rada :-) Niekde im trvá aj pol roka kým dostanú stavebné ..... u vás ešte dobre pracujú u nás majú 2 dni nestránkové a jeden zo stránkových do 12 tej. ale zas na ich obranu už som ich videl ako počas nestránkových chodili po stavbách kontrolovať ...
Odpovedať
@karol6777 jasne, že sú aj fakt výborný úradníci a áno poznám takych. Jedna taká sedí hneď oproti tej, ktorá vybavuje naše SP.
Odpovedať
@ellie08 stavebné úrady na obciach vykonávajú prenesený výkon štátnej správy a prac. majú dodržiavať zákony. Keď nebola žiadsoť úplná, tak mal dotačná prerušiť konanie a vyzvať stavebníka, aby odstranil nedostatky v podaní a doložil chýbajúce doklady v stanovenej lehote. Sms môže byť jednou z foriem ako oznámiť stavebníkovi, že žiadosť je neúplná, ale nie je to zákonný spôsob.. Zvažila by som podanie podnetu na okr. prokuratúru na preskúmanie zákonnosti v postupe SÚ v stavebnom konaní (zlúčenom územnom so stavebným).. Toto síce neskráti dobu vydania SP, ale do budúcna hádam zvolí doryčna prac. SÚ odbornejší a zákonný postup v konaní.. Otázne je, či sa Vám to nevypomstí pri ďalšom konaní s ňou.. Ešte je možné v zmysle správneho poriadku namietať zaujatosť v konaní (keď môže vašu žiadosť vybaviť iný prác. SÚ
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla presný popis, s týmto názorom som sa stretol aj na ministerstve. Pri takejto logike, si nájdem človeka na niektorom úrade, a ten mi bude robiť povolenia pre celé Slovensko, pretože na viacerých úradoch sa stretávam s týmto postupom. ellie08:Fakt je že pani v skutočnosti je ústretová, ukecaná a zvedavá. Ukecaná a zvedavá je preto, že nemá čo robiť, a nie je metodika ako postupovať pri SP. Súčasťou metodiky by malo byť, že ak je územný plán je vydanie SP len evidenčná záležitosť a žiadne vyjadrenia netreba, všetky ostatné úkony sú ošetrené inými predpismi. Napr. pripojenie na el. energiu,, ak dva mesiace nezaplatím, tak ma odpoja aj bez môjho požiadania alebo súhlasu, ale SP platí. , plyn zruším a vodu tiež. A archeologické nálezy som povinný hlásiť aj keď sa o tom v SP nezmienia. @ellie08
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie08 ja si myslim, ze nie je na co sa stazovat, bohuzial niektori uradnici su taki, jednanie je otras, ale to musis asi len prehltnut, nadych, vydych a ides dalej, pol roka sa bezne vybuvuju povolenia aj viacej, takze mozte byt radi ze volala kazdy tyzden, ked sa ti nepacil jej postup mala si sa jej opytat ako postupuje, mozno su jej postupy take, ak riesi viac naraz ma to rozdelene, ma 10 ziadosti a jeden den kuka to, druhy to a tak dalej, samozrejme, podla mna jej aktivita sa da len pochvalit, niektori ani nevolaju, cakaju kym tam pridete po xy dnoch a potom povedia a nieco donesiete a povedia ze chyba este toto a takto, takze ja by som sa nestazoval, mohlo to byt aj horsie
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak ako tam nemáš čo podľa mňa vyskakovať, lebo ak úradník bude chcieť, tak ti celý proces bude len tak predlžovať a tebe ostanú len oči pre plač
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ellie08 vidim, ze vacsina ludi ta tu nepotesila, blbe je to, ze toto si "nechame libit".. Ja na vasom mieste by som si s nou dohodla stretnutie za ucelom dohodnutia, co este treba doplnit..normalne si pisomne ziadaj stretko a na tom stretku bod po bode odfajkovat papiere, ktore uz ma a ktore este treba.. Slusne by som sa s nou o tom pobavila, ze je to pre vas narocne, ked kazdy tyzden nieco musite doplnat.. Uvidis, ako zareaguje.. Ak to nepomoze, potom by som postupovala, ako pise @janetbla. Nie, nie je normlane, aby takto uradnik konal..tu vidno jej totalnu neporofesionalitu, ked ona sama vlastne netusi, co jej treba..
Odpovedať
Tak ja som mal teda pani, ktora vsetko riesila velmi poctivo. Aj ja som robil vsetko tak poctivo ako som vedel. Aj tak je vysledok je, ze som dvakrat doplnal veci, aj uplne hluposti. Prvykrat som sa o chybajucom papieri dozvedel az po 3 tyzdnoch ked mi prislo o tom oznamenie. Asi 23.6. som podaval a do 1.8. som teda riesil aby vsetko bolo ako treba. Uz ani neviem ci som este nieco musel dokladat, ale v kazdom pripade po mne chcela este ziadost o predlzenie. Potom som zase cakal. Niekedy hadam az po polovici septembra sa teda slo oznamovat konanie... niektori majitelia na LV boli zrejme zomreli uz aspon 25 rokov a neboli ani v nejakom centralnom registri, takze sa to potom muselo zacat cele odznova verejnou vyhlaskou. Lehota na vyvesenie, lehota na zvesenie, nikto sa neprisiel ani informovat. Povolenie bolo vypisane asi pred sviatkami, starosta podpisoval myslim az po novom roku. Lehota na vyvesenie, lehota na zvesenie, lehota na odvolanie. Potvrdene pravoplatne povolenie som mal az koncom februara. Niektore veci proste idu po... ma... ly.
Odpovedať
Najlepšie postaviť a potom legalizovať, keď tak kukam. Ja som SP vybavil za dva mesiace bez problémov. Z finančných dôvodov som mal len ten úplný základ, čiže statický posudok a protipožiarne, ostatok som si zrobil "on my own"
Odpovedať
@ellie08 To je standardny postup uradnikov, najdu prvu chybu a dalej neriesia. Vlastne ste mali fajn, ze s Vami tolko komunikovala.. Ja som dal povolenie vybavit lokalnemu cloveku, ktory sa tomu venuje, aj projektantskej cinnosti, takze vela veci vybavil on adhoc sam. Ked som si potom ja sam siel riesit len ohlasku na zahradnu budu, tak to bolo tak, ze vzdy ked som dosiel s nejakym tlacivom, tak pozrela do spisu a zahlasila, co dalej treba kde.. Takze sa mi stalo, ze som dosiel z jedneho uradu, aby som sa otocil a siel na nazad do vedlajsich dveri.. Jeden nas vklad na kataster prebiehal tak, ze presne na 30ty den nam poslali doporucene postou, ze na jednom tlacive chyba jeden podpis.. P.S. tiez sme prekreslovali osadenie, prave po tomto prvom ukone som to vzdal a nasiel cloveka, co to dotiahol a on potom prekresloval nove osadenie este raz.
Odpovedať
Ono to nejde ani o to chodiť na ten úrad, kebyže najbližší úrad nie je v cca 30 km vzdialenom meste 🙈🙈🙈
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak, ako nevedia si dat taku namahu, ze by si to na jeden sup presli cele a potom dali na papier vsetko to, co treba prerobit. no s tym ako nic asi nespravis
Odpovedať
prečo sa ľudia sťažujú? Lebo môžu :-D
Odpovedať
@ellie08 zial toto je bananova republika..mne stavebny urad povedal den pred vykopom ze mame prerobit projekt koli streche, lebo si vymyslel ze v zastavanej casti nemoze byt rovna plocha strecha ( a to sme mali kombinovanu ),.,vies ako som sa citil ja?? podobne ako teraz ty, ze mal to na stole demement 2 mesiace a pozrel si to den predtym.. zial nepotesim ta...daj si nervy do kludu, tu pindu staru budes este potrebovat...postazuj sa na nu a kolaudovat budes niekolko rokov... skor skus za nou zajst a poliskaj sa jej hoci naoko..vela krat to pomoze... posledny koment: prepac ale mala si si lepsie projekt pripravit, ako opisujes niektore veci tam chybaju ktore si mala dolozit automaticky a teda stress z pani je v niektorych pripadoch neopodstatneny... PS: ano stavebne sa u nas vybavuje 3-6 mesiacov, preto vela ludi zacne skor hoci nacierno, nechce sa im cakat na tu nasu drbnutu birokraciu...
Odpovedať
čakám na moment kedy sa už konečne zbavíme týchto ľudí, ktorých prínos pre spoločnosť je nie nulový ale silno záporný, nie je to ani tak ich chyba ako chyba systémová. V dnešnej dobe, kedy blbé asociálne siete dokážu zbierať a spracovávať terabyty informácií o miliardách ľuďoch ešte stále potrebujeme v štáte panáčikov, ktorí celé dni len prekladajú kopy papierov a hádžu polená ekonomicky aktívnym ľuďom pod nohy. Sú to všetko obrovské ekonomické škody, keby sme tých prekladačov papierov zamestnali v nejakom produktívnom odvetví, stačilo by niekde v montážnej fabrike pri páse, ekonomika by bleskovo vzrástla.
Odpovedať
Nie som si celkom isty ci plati aj pre SU nasledovne... ma mat na vyjadrenie 30dni ak sa nevyjadria tak suhlasia... .
Odpovedať
@vykricnik ako keby som citala o nasej pani zo stavebneho uradu. Tiez ma prehanala s kazdou pi...podavala mi neuplne informacie s tym, ze este toto a tamto,. Z elektrarni pozadovala vyjadrenie ktore nedavaju. Nechapali co po nich chce, lebo vraj sa jej stal jeden pripad ..atd...knihu by som mohla napisat. Stazovala som sa u starostu. Ale teda na nu sa stazovalo tolko ludi ze starostovia(ma na starost 3 obce) za nou nabehli a urobili poriadok. Teraz sa s nou celkon da a raz potrebovala ona odomna nieco, pomohla som jej, tak na mna je uz mila. Pevne nervy prajem, nasad mily usmev a popraj jej este pekny den, nech ju aj roztrhne
Odpovedať
Profilova fotka
@ellie08 z tohto pristupu pani zo SU vidim len tolko ze nahanala ksefty pre svojich znamych,rodinu..preto odporucam dat vybavit SP niekomu,kto sa vtom vie orientovat..da sa tym ziskat: a) pani z uradu by nemohla vyuzivat to ze ste laik b)kedze vy osobne SP nevybavujete,nebude ani nahanat ksefty c)vyhnete sa priamej konfrontacie s ludmi,ktorych by ste za normalnych okolnosti davno poslali to teplych krajin d) usetrite cas a nervy Za cca 200 eur si myslim ze to stoji,teda aspon mne to stalo..
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 200 eur???? To si z lacného kraja... ja pod 500 som nič nenašiel.. A za 500 eur, to som radšej takého vybavovačky vychodil sám, pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@quintes no je pravda ze som nemal vynatie z podneho fondu..ale zase projekt k domu mi vybavoval tiez,osadenie domu na pozemok robil sam,projekt k plynu mi robil tiez on takze v konecnom dosledku by mal mat zaujem aby daka pani na urade z vychodenou ludovou skolou do toho zbytocne nemudrovala
Odpovedať
@vykricnik prepac som ta oznacila, ale koment mal byt pre autorku prispevku @ellie08
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?