Aké sú lehoty stavebného úradu?

Dobrý deň, v marci 2020 sme podali žiadosť o SP so všetkými prílohami, ktoré k nej boli potrebné. Po ustavičnom vyvolávaní na SÚ sa 12.augusta konalo stretnutie na Obecnom úrade za prítomnosti susedov a pána zo SÚ, kde sa podpísala zápisnica, padlo vyjadrenie, že susedia nemajú žiadne námietky a povolenie podpíšu. Následne pán úradník povedal, že v tom prípade vypracuje povolenie,mal by to stihnúť za týždeň. Dnes je 20. septembra, prešiel mesiac a stále nie je schopný to povolenie urobiť. Ohromne ma zaujíma, či ak človek v takejto situácii začne stavať, pochopiteľne pôjde o čiernu stavbu, to áno, avšak to neexistuje žiadna zákonná lehota kedy to povolenie MUSEL úrad vydať? Viem, že v jednoduchých prípadoch je to 30 dní, zložité 60, ak je nejaký problém,úrad o tom upovedomí a pozastaví konanie, čo ale náš prípad zjavne nie je. Ďakujem Vám za akúkoľvek odozvu
Odpovedať
@janka_cechova v súvislosti s corona situáciou ešte na jar t.r. sa zmenili mnohé zákony z hľadiska zákonných lehôt.. v stavebnom zákone pribudol § 142h Prechodné ustanovenie súvisiace s krízovou situáciou spôsobenou ochorením COVID-19 Počas mimoriadnej situácie, výnimočného stavu alebo núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 stavebný úrad a) vykonáva ústne pojednávanie a miestnu ohliadku len v nevyhnutnom rozsahu, b) môže predĺžiť lehotu na vykonanie úkonu a lehotu na vydanie rozhodnutia bez predchádzajúceho súhlasu odvolacieho orgánu; stavebný úrad je povinný o predĺžení lehoty na vykonanie úkonu a lehoty na vydanie rozhodnutia s uvedením dôvodu upovedomiť všetkých účastníkov konania, c) vybaví bez zbytočného odkladu podanie, pri ktorom môže vykonať úkony na základe písomne predloženého návrhu, ktorý poskytuje dostatočný podklad na posúdenie podania bez osobného kontaktu s účastníkmi konania. Odporúčam opakovane písomnou formou urgovať vybavenie žiadosti o vydanie stavebného povolenia.
Odpovedať
@janetbla písomnou formou - ideálne listom na adresu Stavebného úradu, napísať to ako žiadosť? S týmto prechodným ustanovením som sa stretla, no ani ja, ani ostatní účastníci konania neboli upovedomení o predĺžení.
Odpovedať
@janka_cechova listom nie ako žiadsoť, ale ako urgenciu vybavenia žiadosti..
Odpovedať
@janetbla ok, ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Asi sa s koronou vselico aj u nich zmenilo, len clovek potom nevie, ci to tak ma byt alebo nie. Ako jedine napisat priamo na urad
Odpovedať
@kristian3367 ja komunikujem s pánom, ktorý mi to ma vydať, ten sa však sťažuje na príliš veľa práce , resp. dôležitejšej práce, ako mi povedal v jednom z telefonátov. Avšak sused, tomu dokázal do dvoch mesiacov zriešiť už konanie na obecnom úrade. Príde mi to ako veľmi zlý/nesprávny postup z jeho strany a navyše aby sa človek obával, že mu to potom sťaží a znemožní ešte viac, ak zistí, že sme sa sťažovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@janka_cechova správne som to pochopil, že vy ste si to dali vybaviť nejakému pánovi, ktorý vám to teraz brzdí a nie je schopný vydať potrebné papiere??
Odpovedať
Nie, to je priamo úradník zo stavebného úradu, ktorý vybavuje môj spis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?