Čierna cesta obce: stavebný problém a riešenie

Anonymný autor
Autor diskusie
Zdravím chcel by som sa spýtať ako riešiť moj problém keďže to obec asi riešiť nechce..... v roku 99/2000 na pozemku bola položená asfaltová cesta na pôvodnej poľnej ceste ktorá ležala na pozemku mojej babky, v roku 2018 som darovaciou zmluvou nadobudol pozemok, dal sa zamerať a zistili sme ze cca 100m a viac cez pozemok vedie a asfaltova cesta ktora spaja vrchnú a spodnú ulicu, cesta nieje na hranici pozemku ale priblizne 4-7m od hranice pozemku a zabera niečo cez 700m2 a pozemok medzi cestou a hranicou pozemku priblizne 600m2. Z obcou sme sa nevedeli nijak dohodnúť lebo nemá náhradný adekvátny pozemok. A o kúpe za normálnu cenu počuť nechce, to by ale riešilo len problem s cestou ale nie s pozemkom medzi cestou a hranicou pozemku. Na cestu si spravil pristup sused čo si kupil záhradu suseda z vrchnej ulice, a ďalší sused zo spodnej ulice co si spravil vjazd do dielne. S obcou sme sa dohodli ze to nechame tak a budeme riešiť az po stavbe domu , lenže cesta mi skomplikovala stavebné povolenie a do tlačila ma k legalizacii čiernej stavby aby som mal prijazd k domu, pokial by som ale cestu dal vyňať ako verejnú prišiel by som pravdepodovne o nemalú časť pozemku.... A Keďže som si vtedy myslel ze obec nieco vymyslí, a tlačil ma čas, podal som stavebné povolenie podľa starého zákona s umiestnenim domu v strede pozemku co je z oboch strán ulíc cca 60m ku najbližšiej komunikacii. (môj pozemok susedí s cestnou komunikaciou) Stavebny urad mi nevyda povolenie pokial nebude cesta k domu. A keďže je nad 50m tak tam že vraj musi byť aj otočňa, a nový projekt cesty by mi zkomplikoval stavebne povolenie..... Dnes mi kataster zamietol geometricky plán kde bola za kreslená cesta ako parcela ornej pody a moj dom ako zastavana plocha.... Dovod drobenie parcel.. Kedze cesta nieje vyňatá a nema územné rozhodnutie.... Neviem ako mam pokračovať... Materiál som uz nakúpil keďže som si myslel ze tento rok budem stavať.... Bol by som rád aby som mal čím skor stavebné povolenie a cestu riešil potom, čo asi ale nebude reálne....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Zdravím chcel by som sa spýtať ako riešiť moj pro…
je nejaky velky problem posunut dom tak, aby si nemusel robit projekt cesty s otocnou? tzn do 50m? po zsikani povolenia by som sa zameral aspon na odstranenie nepotrebnej casti cesty, alebo riesil dohodu a predaj s ludmi, ktori by ju vyuzivali
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od rapidek:

je nejaky velky problem posunut dom tak, aby si n…
@rapidek neviem ale ja uz mam vyňate, a všetko potrebné k Stavebnému povoleniu , takže si myslím ze keby chcem posunúť dom tak by som musel asi všetko od znova riešiť, dom by sa dal postavit na jednom alebo druhom konci pozemku ale to by som musel odstranit cestu ktora znemoznila vystavbu domu na krajoch pozemku, a to by sa obci nepáčilo...
Odpovedať
Profilova fotka
Tá cesta prepája nejaké ulice, nie? Ak som to správne pochopil, potom načo točňa?
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od curuj:

Tá cesta prepája nejaké ulice, nie? Ak som to spr…
@curuj ano prepaja vrchnú a spodnú ulicu ale tie su prepojene aj na inom mieste nie touto ciernou cestou. Ta točna bola myslena keby nesúhlasím s legalizovanim tej čiernej cesty ako verejnej, tym padom by som prisiel o nemaly kus pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?