Problem so stavebnym uradom, ine pravo k pozemku

Problem so stavebnym povolenim, el pripojka pre buduci dom ma vzniknut na parcele ineho majitela. Podpisali sme jednoduchu dohodu paragraf 51 obcianskeho zakonnika ze mi umozni zriadenie tejto pripojky ale stavebny urad ju neakceptoval, mam predlozit ine pravo k pozemku suseda. Ten ale odmietol zriadenie tarchy. Mam teda suseda co suhlasi s rozkopanim a natiahnute kabla, ale nechce mat tarchu na LV. A stavebny urad ktory ma do nej tlaci. Spomenul som ze ine pravo je aj najomna zmluva. Povedali mi vsak ze v tom pripade dostanem stavebne povolenie na docasnu stavbu. Ake mam moznosti? Hypoteticke riesenie ktore ma napdlo je zriadenie tarchy a podpisanie dohody so susedom ze tarchu zrusim po kolaudacii najneskor do piatich rokov. Je mozne zrusenie tarchy?
Odpovedať
mal som podobný problém, kde sused potreboval na mojom pozemku umiestniť stĺp s trafom, tam mali nejaké výhrady elektrikári, tak sme sa dohodli a pozemok som mu predal. Boli to len 2 m2, ale mal trafo umiestnené na vlastnom pozemku. Samozrejme geodet, kúpnopredajná zmluva, vklad na kataster všetko financoval on. No pri cene trafa boli tieto poplatky zanedbateľné. Sused nepotrebuje prípojku? Dohodnite sa o zriadení spoločnej prípojky.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavol0011 Ak budete mať nájomnú zmluvu napr. na 99 rokov tak stav. povolenie na takýto čas Vám asi vadiť nebude. Alebo je tu ešte možnosť spísať zmluvu o budúcej zmluve o vecnom bremene, tá sa nezapisuje do katastra.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@pavol0011 Tak nech sused potiahne kábel od stĺpa na hranicu pozemku kde dáte skriňu a napojíš sa do tej a bude to bez toho aby si potreboval niečo riešiť s jeho pozemkom.
Odpovedať
@pavol0011 ten sused 2 má prípojku vzduchom, alebo zemou?
Odpovedať
@pavol0011 Neviem ako znie ta dohoda podľa §51 občianskeho zákonníka, ktorú ste podpísali so susedom, ale spíšte medzi vami takú nájomnú zmluvu na pozemok cez ktorý má ísť prípojka, kde bude okrem iného uvedené, že nájomca môže na danom pozemku vyhotoviť stavbu alebo jej časť so súhlasom vlastníka pozemku. Takúto zmluvu predlož stavebnému úradu spolu zo súhlasom vlastníka pozemku s uskutočnením stavby (prípojky) v zmysle podpísanej nájomnej zmluvy.
Odpovedať
@insed je vedena zemou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?