Brána pre vjazd traktora z cesty III. triedy

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť? Chceme do existujúceho plota vybudovať bránu pre vjazd traktora - 2x ročne. Medzi cestou III. tiredy a plotom je 1m široký pruh trávnika. Nechceme tam betónovať žiadnu cestu, iba nahradíme kus plota bránou. Je v takom prípade nutné vybavovať povolenie na vjazd? Alebo si postačíme s ohlásením drobnej stavby?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od baja5:

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť? Chceme do …
@baja5 spravil by som si bránu a 2x ročne cez ňu prešiel. Načo to komplikovať?
Odpovedať
Komu patri ten pruh travnika?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@baja5 spravil by som si bránu a 2x ročne cez ňu …
@foox Najradšej by sme to tak spravili, ale ak by do toho začal rýpať nejaký sused ? (nejaký sa u nás v obci nájde). Nevadí nám zaplatiť nejké poplatky a behnúť na úrad, ale tak v miere. Robiť projekty a vybehávať pol roka po úradoch sa nám nechce :/
Odpovedať

@foox Najradšej by sme to tak spravili, ale ak b…
@baja5 ak by tam nebol plot, smie sa odbočiť traktorom z cesty III triedy na miesto mimo cesty?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Komu patri ten pruh travnika?
@starysomar či je naša celá, teraz presne neviem, ale aspoň z väčšej časti je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@baja5 ak by tam nebol plot, smie sa odbočiť trak…
@foox to neviem. Ale hej, keby nie je na pozemku pes, tak necháme v plote dieru a je vybavené.
Odpovedať

@foox to neviem. Ale hej, keby nie je na pozemku …
@baja5 pre 2x ročne (dovoz dreva?) by som ochotne rozobral kus toho plotu, ak by mi to uľahčilo prácu
Odpovedať

@baja5 netreba na to bránu ani. Stačí pletivový plot, kde sa spoja dva dielce dokopy spojkami na potrebnú šírku a tie dva razy sa dajú dole držiaky na stĺpiku a na druhom len povolia, vtedy to ide otočiť okolo osi v tom úchyte. A vybavené. Je to ako bežný plot, je to lacnejšie. Zvládne to aj jeden človek otvoriť a trvá to asi 2 minúty dokopy. A hlavne netreba riešiť žiadne vstupy a povolenia.
Odpovedať

@baja5 udrzby a opravy netreba ohlasovat. Ked vas niekto uvidi prerabat plot, nebude moct dokazat, ze nejde o udrzbu. Ci vramci udrzby zmenite cast na branu, vitazny obluk, alebo hocico ine, ak ostanete v povodnej vyske a trase, nie je co riesit. Vas otvor nie je porusenie vlastnickych prav susedneho pozemku (pas travy), ci chodenie cez neho traktorom je, alebo nie, to uz sa plota/brany netyka...
Odpovedať

@starysomar či je naša celá, teraz presne neviem,…
@baja5 kuk kataster ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@baja5 netreba na to bránu ani. Stačí pletivový p…
@marsdm Nas pes si s pletivovym plotom poradi do 10 minut. To musi byt nieco poriadne. Ale chapem - simulacia plotu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@baja5 udrzby a opravy netreba ohlasovat. Ked vas…
@minoo v taketo nieco som dufala.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@baja5 kuk kataster ;)
@starysomar snaha bola, ale maju tam teraz technicku udrzbu na strankach.
Odpovedať

@marsdm Nas pes si s pletivovym plotom poradi do …
@baja5 tak to musí byť iný buldozér ten pes. Tu to tak viacerí riešia a majú aj psov. Ale teda aby neprišlo k nedorozumeniu, tak sú to 3D plotové panely s 5mm drôtom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?