Vstavaná alebo voľne stojaca chladnička s mrazničkou?

ahojte, akurát riešim dilemu... Kúpili sme byt, predchádzajúci majiteľ nám nechal linku so vstavanými spotrebičmi. Aj chladničku.....ale je už staršia, chcela by som novú. Je vstavaná, ale riešim či radšej nekúpiť voľne stojacu? Aký je v nich prosím vás rozdiel? Iba v dizajne? Alebo aj v niečom inom? A nebude vadiť, ak bude chladnička hneď pri okne, a bude na ňu svietiť slnko? Inde nám veľmi nevojde.... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Chladničky sa delia na voľne stojace a vstavané. Vstavané modely je nutné zabudovať do korpusu kuchynskej linky. Volne stojace si umiestníte hocikde, kde sa vám to páči :-) Asi nie je velmi dobré, ak na ňu bude pražiť slnko :-) ale zase denné svetlo pri okne jej myslím nebude vadiť, vela chladničiek je umiestnených pri okne :-)
Odpovedať
Je to len vec vkusu a štýlu kuchyne. Vstavané sú zabudované v skrinke ale treba dbať na jej dobré odvetranie /vetracie mriežky/ aby sa teplý vzduch z motora nekumuloval a nenahrieval chladničku.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska hlavný rozdiel, je vnútorný priestor. Tie vstavané sú logicky menšie. Ak človeku nezáleží na dizajne, tak jednoznačne volne stojacu.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj volne stojaca chladnicka je dizajnovo krasna . dnes si vies naozaj vybrat taku aby ti aj ladila.a kazdopadne je priestranna .pre mna skor volnestojacu;)
Odpovedať
my budeme mať volne stojacu a stolár mi povedal že ak budem chcieť, vie mi ju aj zabudovať, lebo klasické vstavané su menšie ako volne stojace.
Odpovedať
dakujem :-) tak mne sa dizajnovo pacia take tie "strieborne" tak uvidime, tie volne stojace sa mi zdaju väcsie. Teda ako pisete, asi aj su väcsie.... dakujem za rady :-)
Odpovedať
Tieto matriošky fakt nechápem. Dnešný dizajn bielej techniky je na takej úrovni, že schovávať ju do skrine je nezmysel. Ale ja všeobecne neuznávam vstavané spotrebiče. Ani zabudovanú mrkvovlnku, ani delený šporák..... keď mi starý nevyhovuje, odpojím plyn a elektriku a na jeho miesto dám ďalší. Toľko môj cynicko praktický svetonázor chlapa barbara.... Najskôr funkcia, potom dizajn! V dnešnej dobe kurvítok a teda stále častejšej obmeny spotrebnej elektroniky je tento prístup ešte praktickejší. Ženy asi nebudú súhlasiť..... :-D
Odpovedať
chladnicka moze mat dizajn aky chce, nikdy to nieje ako ked ju zabudujes. Vzdy to bude ine ako kuch.linka. Iny material, iny uchyt a v konecnom dosledku aj rozmer, vacsine trci dopredu, po stranach medzera........a strieborna vkuse ocapkana /never neotlackovej technologii/
Odpovedať
Aha..... takže keď dám chladničku do skrine, tak už dopredu trčať nebude ...... skriňa asi zmenší jej rozmery. Že som to skôr nevedel !!! ;-( Mohol som zmenšiť aj tú moju. Mám 17 ročnú chladničku Zanussi ..... už vidím ako toľko vydrží v skrini. :-D Otlačky? No vieš, treba ju aj niekedy umyť :-o
Odpovedať
@alfonz_n jasne ze nezabudovatelna chladnicka v skrini nevydrzi,nieje nato vyrobena. A uz vobec ta vyrobena pred 17rokmi. Zabudovatelna netrci, je zabudovana zarovno s ostatnymi skrinkami. Ak chces mat volnestojacu zarovno so skrinkami,musis tie skrinky tak osadit a aj prac.dosku dat hlbsiu,predpokladam,ze vies nieco o nutnosti odvetrania chladniciek. Staci citat,ze zabudovatelne su mensie-na hlbku. Tento vyber je jasny, kto chce mat kuchynu dizajnovo vcelku,kupi zabudovatelnu, komu nevadi volbestojaca,kupi taku.
Odpovedať
@alfonz_n ahojky, ja len k tym vstavanym spotrebicom som chcela - my mame vstavany varic, aj ruru na pecenie.....a ked mi nevyhovuje, odpojim plyn a vymenim plynovu platnu, alebo jednoducho vymenim ruru. Nie je to tazke, moj manzel to zvladol sam.... :-) Ale chladnicku asi kupime volne stojacu, ak funguju uplne rovnako, tak skor dam prednost volne stojacej :)
Odpovedať
@zuzka_puska Manzel je revizak na plyn? Lebo ak nie, mozete sa nachadzat vo velkom pruseri :-p Nech vam to nejaky revizak pozrie. Vymena deleného sporaku na platnu a trubu nemusi byt zlozita, ale aj tak nemam rad ziadne vstavane spotrebice. S tym uz nic nenarobim. :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alfonz_n nie je revizak na plyn, len ho odpojil zapojil.... Ale vsak aj ked vymienate klasicky sporak plynovy, tiez treba revizaka ci? ako to je? Vsak jasne, je to vec vkusu, niekomu sa to paci niekomu nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska Ešte pred nedávnom som myslela že bude vstavaná. Ale taká americká dizajnovo krásne zapadne do kuchyne, júúúj, to chcem x-)
Odpovedať
@zuzka_puska Tesnosť spoja hadice a trubky je nutné preveriť, inak môžete byť večer v kriminovinách aj s tým pekným ohníkom. Plynový spotrebič nad 5 kW je Vyhradené technické zariadenie plynové, skupiny B, písmeno h) = pred uvedením do prevádzky je povinná odborná prehliadka alebo odborná skúška - vykonaná revíznym technikom. Do 5 kW toto netreba.
Odpovedať
S tým plynom..... dnes ak kúpite plynový sporák, platňu, tak na potvrdenie záručného listu ho musíte mať zapojený od človeka, ktorý má na to papiere. Ďalšia vec je otázka bezpečnosti.
Odpovedať
@alfonz_n ale ako zistim ci ma nad 5kw? my zatial zapojime staru plynovu platnu, kym kupime novu
Odpovedať
@zuzka_puska Malo by to byť napísané v sprievodných papieroch. Ak Vám to skontroluje aj keď máte celkový výkon horákov pod 5 kW, nič sa nedeje. Prehliadky zariadenia nad 5 kW počas prevádzky sú v ročnej periodicite...... :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?