Sušička - gumový zápach

Zdravím, mám novú sušičku prádla Gorenje DE72/G. Prvých pár cyklov z nej bolo cítiť taký sladkasto-olejový zápach, asi z toho spodného čierneho penového filtra. To postupne prestalo, no stále cítiť celú izbu (aj prádlo) za gumou. Nejde o spáleninu/horenie, jednoducho gumový zápach, asi z tesnenia dvierok a nejakých ďalších gumených častí vnútri. Vôbec sa to nezlepšuje, intenzita je stále rovnaká. Všade čítam, aké je prádlo zo sušičky voňavé, no ja cítim len tú gumu. Neviem, či som utrafil zlý kus alebo celý model. Prestane to podľa vás niekedy? Reklamáciu sa mi asi podávať neoplatí, zápach začína tak po 15 minútach od začiatku cyklu, keď je sušička nahriata. Predpokladám, že servisák by tam chvíľu sedel, potom povedel, že je to bežné a dal mi preplatiť výjazd. Môžem ju akurát ešte vrátiť predajcovi.
Odpovedať
@ma5678 my mame samsung a mam to iste…dokonca ked necham vyvetrat tak par dni v technickej miestnosti je smrad sama guma, obcas po suseni ako spalena guma. Ja mam dokonca aj “utierky” do susicky a necitim zeby vonalo…my sme mali uz aj servisaka, pretoze sme reklamovali novu pracku po prvom prani🫣a zevraj suska je nova, ze je to normalne…
Odpovedať
@ma5678 smrdí remeň pohonu bubna, je nový, tak je to normálne, možno ani neprestane, kým sa po pár rokoch nepretrhne - zvykneš si.
Odpovedať
Co som s docital, ze pri novych susickach je to bezne, ze pri niektorych modeloch ten zapach trva aj par mesiacov, autorizovani potom odporucaju pouzivat vonne kapsule do susicky.
Odpovedať
@foox Preco by sa mal remen tak zahrievat, ze az smrdi? Ak tam vobec nejaky je, ved to moze byt kludne directdrive riesenie.
Odpovedať
@kejsix lebo mám sušičku a viem, že nový smrdí. Nedávno som ho menil. Už z princípu pohonu - je to jednoduchý prevod, kde na jednej strane je remenica (drážková) o priemere 20 mm priamo na osi motora a druhú tvorí celý bubon dochádza k prešmykovaniu remeňa. Preto smrdieť neprestane, iba sa to trocha zlepší. Prádlu to nevadí, nenasmrádne.
Odpovedať
@foox No vidis, ja mam na chate kombo pracka/susicka v jednom a nesmrdel nikdy ziadny remen. Pretoze tam ziadny nieje a motor je priamo na bubne. Preto pisem, ze zalezi od konstrukcie, do gorenje servisnych manualov pristup nemam, ale mozno sa to da aj vygooglit..
Odpovedať
@kejsix nechcem rýpať, ale ak tam nie je, tak môže páchnuť iba na sklade 🙂
Odpovedať
tak hladaj zdroj pachu a nesed
Odpovedať
@ma5678 moja hovorí, že dávaš do prania aviváž, preto to smrdí. Nedávaj a prestane. Per bez aviváže a do sušičky dávaj avivážne obrúsky, čo sa pridávanú priamo do bubna k prádlu. Ak je tam aviváž už prisušená (prihoretá) asi bude sušičku potrebné vyčistiť v servise.
Odpovedať
Profilova fotka
@foox zvyknut si na zapach po kazdom pouziti a este mat aj smradlave pradlo? Tak to asi nie.
Odpovedať
@zur podľa všetkého to nebude remeňom, ale skôr tou avivážou v praní
Odpovedať
Aviváž sa do prania ak ide následne prádlo do sušičky nedáva. No nepovedala by som, že kvôli smradu, ale kvôli tomu, že potom sa zvykne prádlo v sušičke zraziť
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale tak ja osobne si myslim, ze toto byt avivazou nemoze, ja ju pouzivam neustale a takyto problem absolutne nemam. tam bude nieco ine.
Odpovedať
@foox Avivážou to nie je, sušička má pár dní a skúšal som ju aj na prázdno, rovnaký výsledok. Bude to tým tesnením bubna a remeňom, vrátim ju, kým sa dá.
Odpovedať
Profilova fotka
@ma5678 to bude najlepsie, co mozes spravit. Nech sa minimalne na to pozru, co je za tym a daju nejake prehlasenie v com je chyba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?