Dobry den, mam pracku Gorenje. Mozem ju podla vas reklamovat, ked sa mi v nej zbehne skoro vsetko nove oblecenie aj ked periem iba na 30 stupnov? Dakujem
@janacas moze byt iny dovod a to, ze textiliu nevyzrazali pred tym ako z nej zacali cokolvek sit. Niekedy sa to robievalo, hlavne pri bavlne, teraz v ramci znizovania nakladov to zrejme nikto nerobi. Zrazanie bavlny je bezna vlastnost, cim vyssia teplota tym viac. Vo vode sa zraza aj lan a vlna uplne paradne. Keby si nove oblecenie len namocila do teplej vody, tiez by sa zrazilo. V tomto je tvoja pracka uplne nevinne.
@janacas Pokiaľ máš teplotu ako uvádzaš 26C tak termostat je ok a aj keby si reklamovala tak nič nevyhráš...Aké veci sa Ti zrazili??? Myslím druh látky?? Detské??? neviem akú práčku máš, a na akom programe perieš??? ;-)
@technik007 zrazaju sa mi tam hlavne veci z bavlny...vsimla som si to hlavne na detskych veciach, niektore sa zbehli aj o par cm...pracku mam gorenje w6503/s a periem hlavne na programe mix/synthetics na 30 stupnov a otacky 700
@zita19 predtym sme mali taku uplne staru pracku, co sme mali hadam aj 15 rokov :-D ale ta mala iba o trosku kratsie programy ako tato nova...pricinou zbiehania pradla moze byt len teplota alebo aj nejaky iny dovod zbiehania moze byt?
@janacas
No a nezmenila si npr:
- prací prostriedok?
- Aviváž?
Možno stará pračka mala iný tip programu a tento ho nemá. Možno starej pračke dlhšie trvalo kým ohriala vodu a prádlo bolo dlhšie namočené. Skús iný program na to určený npr. RUČNE PRANIE alebo VLNA. Na každom programe je už dopredu navolená teplota tak ju treba zmeniť. prípadne použi tlačidlo viac vody .
@janacas Program mix/syntetics sa mi veľmi nepáči...skús na program vlna...program detské oblečenie nemáš?? Vyskúšal by som tak ako píše blackomt ;-) Pretože syntetika je o niečo "tvrdšia" voči bavlne..Vlna program má aj jemnejšiu reverzáciu bubna / jemne pootáča bubon/ a teplota je max.do 40C čo bavlna kľudne znesie... ;-)