Pracka - pranie s vadnymi loziskami

Zobraz úvodný príspevok
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu plnena, invertor motor. Posledne dni sme zacali pozorovat hluk pri odstredovani - zacali sa ozyvat loziska na bubne. Moja otazka - mozeme bezpecne dalej pouzivat pracku s takto "chytenymi" loziskami? V jednom clanku ohladom poruch praciek som sa docital, ze takato pracka moze dalej fungovat kludne aj rok. Akonahle by som spozoroval, ze zvuk/vibracie sa podstatne zhorsuju, tak ihned riesim kupu novej. Pokial vsak dokaze pracka takto bezat aj pol roka, tak by som s vymenou pockal. Mam vsak dilemu ohladom bezpecnosti takejto prevadzky. Je nejake riziko, ze sa lozisko moze poskodit natolko, ze pri odstredovani pri napr. 1200 ot. sa lozisko sekne a v tych otackach by mohlo v pracke nieco odtrhnut, pripadne poskodit prietok vody v hadiciach vnutri pracky a voda by mohla zacat unikat mimo pracku? Zvazoval som aj vymenu lozisk - servis za 150 eur. Kedze sa jedna o 6r. pracku tak bohvie co dalsie po oprave odide napriklad o rok. Preto by som uz neskor radsej isiel do novej, az ked bude tato stara definitivne K.O.
Odpovedať
1
2
Neporadím, ale nemôžem si odpustiť jednu myšlinku alebo skôr úvahu.. 6 ročná práčka. Zlé ložiská a servis ťa vyjde na 150 eur. Ak by ti odišiel ,napríklad, 6 ročný telefón (a vysoko pravdepodobne nemáš 6 ročný telefon ale určite novší), zvažoval by si servis za viac ako polovicu jeho hodnoty? Dnes stoja spredu plnené pračky cca od 280 Eur..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sissik Je to pravda! S kozmetickou pinzetou, kl…
@petersd a ty mas doma stahovak na loziska, ci len tak si si ulavil?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter700:

Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln…
@peter700 Nezabúdaj na to že kvalita prania sa Ti zhorší a ohľadom vypraného prádla je to katastrofa... Prečo??? Lebo ak ložisko "odišlo" je zrejmé že presakuje cez tesnenie /preto odišlo ložisko/ a to znamená že vazelína a už teraz hrdza sa pekne dostáva do prádla, čiže biele prádlo budeš mať ako "zadymené" šedé a nezabudni s fľakami...Ďalej vodu Ti bude dopúšťať a tým sa stratí prací efekt prania...Takže vydržíš prať donekonečna, ale výsledok bude NULOVÝ!!!!! Znečistené prádlo ktoré vyberieš z práčky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@peter700 Nezabúdaj na to že kvalita prania sa T…
@technik007 a pracka sa bude pocuravat a keby robila len mlacku, ale moze voda zatiect do elektriky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@technik007 a pracka sa bude pocuravat a keby rob…
@zita19 " V jednom clanku ohladom poruch praciek som sa docital, ze takato pracka moze dalej fungovat kludne aj rok."" Podstatné je to aby vydržala rok, nevadí že by mohlo zatiecť do "elektriky"... Ten ujo GOOGLE je frajer, poradí každému...
Odpovedať

@zita19 " V jednom clanku ohladom poruch praciek …
@technik007 vies co? Ci by takto páni uvazovali ak by mali vylagrovane lozisko na auticku... Lebo pracka nie je dolezita, ale auticko, to treba opatrovat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@technik007 vies co? Ci by takto páni uvazovali a…
@zita19 Dávnejšie môj kamarát mal tento istý problém,pýtal sa ma či vydrží práčka ak je ložisko "mŕtve"... Tak som mu povedal že raz prestane tiecť, ak si to dá opraviť-vymeniť..Odpoveď bola že iste prestane lebo "zapučí" sa ložisko a bude ok...😀 Aj tak sa dá...Lebo, ložisko zapučí, lebo je ako porisko do motyky...🤔
Odpovedať

@zita19 Dávnejšie môj kamarát mal tento istý prob…
@technik007 srdce strojara pri takych hlaskach chyta extrasystoly
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter700:

Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln…
@peter700 neviem, ako je to s výmenou ložiska na zpredu plnenej práčke, ale viem, ako je to s výmenou ložísk na zvrchu plnenej. Avšak nemyslím si, že ložisko sa zadrie. Skôr začne tiecť, lebo sa vyvaklá semering-ucpávka pri ložisku a práčka začne tiecť okolo osky náhonu. Pokiaľ nekvapká voda, tak vôla asi nebude veľká a práčka si myslím, je za daných podmienok použiteľná a bezpečná, aj ked hlučná. Avšak nikto ti nezaručí, že ked začne tiecť, tak nepoškodí motor, ked do neho zatečie voda. Potom by oprava bola podstatne drahšia, ako výmena ložiska..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@peter700 neviem, ako je to s výmenou ložiska na …
@zicher aha, tak preto zrejme začala tiecť naša (dnes už zosnulá ,) zvrchu plnená práčka. Najprv sa len trochu pocikávala a po roku, dvoch(?) ani nedoprala, len potopa.. A ja som myslel, že nejaké tesnenie..
Odpovedať
Profilova fotka
Internety sú plné podobných inzerátov - čudujem sa, že sa toho niekto nechytil a nerepasuje tlmiče na práčkach ,) (možno sa to nevyplatí, neviem)
Odpovedať
Oprava ložiska na práčke Bosch ma stála 2500Sk ,cena práčky bola 10000Sk , bolo ju treba doslova celú rozobrať a poskladať . Po 3 rokoch fungovania. Cena ložiska 50 Sk. Fungovala ešte 12 rokov.
Odpovedať
Mne v BOSCH pračke šiestym rokom odišli uhlíky motora - prispôsobil som iné, vymenil - zakrátko sa pototo niečo iné - tak som kúpil poriadnu pračku inej značky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Internety sú plné podobných inzerátov - čudujem s…
@gadefox mas dobry biznisplan. Len kto uz by taku pracku kupil ak by si mal mat z tej roboty aj nejaky zisk?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Mne v BOSCH pračke šiestym rokom odišli uhlíky mo…
@starysomar "tak som kúpil poriadnu pračku inej značky." Bosch nie je poriadna značka???? No toto...🤔
Odpovedať

@starysomar "tak som kúpil poriadnu pračku inej z…
@technik007 Nechcem Ti brať ilúzie, ale BOSCH bola naposledy dobrá značka vtedy, keď ešte aj MERCEDES bolo dobré auto. A to je už sakra dávno...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@technik007 Nechcem Ti brať ilúzie, ale BOSCH bo…
@chinatech Mne neberieš ilúzie, nakoľko od Bosch mám iba oscilačný nástroj na obrábanie dreva a jednu vŕtačku ktorú nepoužívam...Reagoval som na "text" od iného autora...
Odpovedať
Rozdiel v cene opravy z vrchu a z predu plnenych praciek je v tom , že pri tých z predu sa mení celý bubon a preto je to násobne drahšie ,firma z Ostravy alebo karvinej,to vie urobiť že ten plastovy bubon rozrezu a tak vymenia ložiská ,potom to spoja (asi ultrazvukom) dávajú na to aj záruku.takze návody na YouTube spočívajú len v rozobraní práčky a odoslanie bubna do servisu ,lebo spojiť to tak doma asi nikto nedokaze.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?