Odpoveď na príspevok od peter700:
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln… @peter700 tiez mame electrolux-ku 5 rocnu a zacali na nej odchadzat loziska. Davam jej po roka a poslem do teplych krajin. 🤣 ale v pohode myslim ze tvoje obavy su prehnane.Odpoveď na príspevok od peter700:
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln… @peter700 Vieš čo, skúsim sa pozrieť do krištáľovej gule, čo povie na tvoje ložisko. Isto to môže fungovať ešte aj niekoľko mesiacov, ale kľudne sa môže stať, že o týždeň sa to ložisko zadrie. Ja som na stavbe domu používal starý vysávač. Po nejakom čase, keďže bol stále v prašnom prostredí, tak som počul, že znie inak, než bežne. Oprava bola nerentabilná, tak sa používal až dovtedy, kým sa motor úplne neporučil. Aj ty môžeš používať práčku. Jedného dňa to s ňou sekne, zarachoce to a prestane ísť. Či to bude o týždeň alebo mesiac alebo 6 mesiacov -vie len Teodora.Odpoveď na príspevok od peter700:
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln… @peter700 Tak to ja by som do novej nesiel, ale snazil sa pri zivote udrzat tu staru :-D Sorry, ale od covidu uz kupis len odpad zabaleny do pozlatka za vela penazi :-DOdpoveď na príspevok od chrobak7:
@peter700 Vieš čo, skúsim sa pozrieť do krištáľov… @chrobak7 ak si pozorne cital, tak ja sa nepytam na to, kolko moze este lozisko vydrzat. Ja sa pytam , ci je podla vas bezpecne dalej pouzivat pracku, aj ked je uz lozisko chytene a cakat na jeho koniec. Ci sa realne moze lozisko tak seknut, ze by mohlo pracku za jazdy poskodit natolko, ze napriklad utrhne bubon a zoberie nieco so sebou.Odpoveď na príspevok od peter700:
@chrobak7 ak si pozorne cital, tak ja sa nepytam … @peter700 Cize ked Ti nejaky anonym na internete napise, ze to urcite je bezpecne, uspokojí ta to? Čudná doba 😂Odpoveď na príspevok od mgx:
@peter700, ak vies demontovat bubon, lozisko ti v… @mgx ""Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu plnena, invertor motor""..... Ty mu dávaš rady ako vymeniť ložisko na práčke plnenej zhora!!!!!!!!!Odpoveď na príspevok od mgx:
@technik007 neviem odkial si prisiel na to, na dr… @mgx "" A vzdy moze najst prackara, ktory vie co a ako."" Áno nájdeš práčkara, ale vymontovať z práčky bubon Ti neurobí za "100€" lebo vie aká je to robota...""150e za vymenu je prepalena suma, bud si najdi ineho opravara (je to max do 100e aj s dielom) alebo samo-sato za 20e+doprava."" Píšeš ako keby si to už niekomu robil...Neviem či sa veľmi oplatí 6.ročnú práčku takto opraviť,lebo ako píše aj zadávateľ témy, môže odisť zase niečo iné...No ale to či dá opraviť alebo nie, nezávisí na nás...Odpoveď na príspevok od mgx:
@technik007 ja mam pracku bosch, svokre som bubon… @mgx Tak ešte raz: "Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu plnena, invertor motor."" Ja som pozeral video,ale si mimo tému, lebo tam nie je INVERTOR ale klasický komutátorový motor.... Zase ukazuješ to, čo pre zadávateľa je na dve veci....Ak vieš že práčka ak má invertor tam NEMÁŠ klinový remeň na pohon bubna, nakoľko invertor /motor/je namontovaný na nádrži a poháňa bubon priamo...Ale verím že Ti to nemusím až tak vypisovať, vieš o čo ide...Tento systém čo si poslal je ten istý ako na Tatramatkách, Philco,a iné spredu plnené staršie práčky..Odpoveď na príspevok od peter700:
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln… @peter700 zatial ju pouzivat mozes, ale s rozumom a opatrne. No ale priprav sa na vymenu lebo je dost mozne ze do roka budes riesit novu.Odpoveď na príspevok od peter700:
@chrobak7 ak si pozorne cital, tak ja sa nepytam … @peter700 "ci je podla vas bezpecne dalej pouzivat pracku" Nie, nie je to bezpečné.Odpoveď na príspevok od peter700:
@chrobak7 ak si pozorne cital, tak ja sa nepytam … @peter700 pouzivat ju mozes, raz sa to lozisko uplne vylagruje a zadrhne sa ti pracka uprostred prania ako jedna z nasich. Ked sme ju vypratali z kupelne, tak boli pod nou rozsypane gulicky z loziska. O tom co to bola za operaciu vybrat rozoprate pradlo radsej ani nespominam. Bud ju daj opravit alebo kup novu, zbytocne je cakat, ze sa to "vylieci"Odpoveď na príspevok od peter700:
Ahoj, mam pracku Electrolux - 6 rocna, spredu pln… @peter700 mozete ju pouzivat este, ale odporucam nastavit na nizsie otacky napr. 800, nepreplnat ju moc a pre istotu by som nenechavala pracku bez dozoru a mala tam nejaky tanierik alebo nieco. ak by sa ten hluk nahle stupnoval, tak najvyssi cas ju vymenit.Odpoveď na príspevok od ferman:
Ja ti síce neporadím, ale zaujímalo by ma či tu m… @ferman mam samostatnu pracku so susickou (bosch 6series) a aj kombo (haier, hlbka 45cm). Obrovsky rozdiel, nielen v spotrebe a dlzke cyklu ale hlavne ako to prádlo vyzera po skonceni. Ako total nudzovka posluzi ked je zle pocasie, ale radsej susit na susiaku ako uz bolo spomenuteOdpoveď na príspevok od mgx:
mali sme, je to take nudzove riesenie. lepsie kup… @mgx my máme vyše 11 metrov zábradlia, ak by vešiaky nestačili (deky, postelné prádlo ap) :).Odpoveď na príspevok od gadefox:
@mgx my máme vyše 11 metrov zábradlia, ak by veši… @gadefox no ale taketo nieco v byte velmi neporiesis 😅 @zacik tak ono ten cas prania zase vies pre niekoho to hra nejaku rolu, ale ked niekto perie 2x to tyzdna tak mu to je asi jedno 😄Odpoveď na príspevok od zacik:
@ferman mam samostatnu pracku so susickou (bosch … @zacik ako vyzerá? ak nie tak, ako by malo, tak bude zrejme problem s sušičke alebo v programe, ktorý používate.Odpoveď na príspevok od fiel:
@zacik ako vyzerá? ak nie tak, ako by malo, tak b… @fiel je vyrazne "pokrcenejsie" ako ked vytiahnem pradlo z samosatnej susicky.Odpoveď na príspevok od sissik:
ja som davala vymienat na AEG a po vymene fungova… @sissik Je to pravda! S kozmetickou pinzetou, klieštikmi na riasy a nožničkami, ložisko na práčke nevymeníš 😁🤣🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@sissik Je to pravda! S kozmetickou pinzetou, kl… @petersd ukojil si svoju muzsku potrebu rypnut si do zeny? naco bol dobry tvoj prispevok?