Chladnička na víno - máte s nejakou skúsenosť?

Dobrý deň. Rada by som manželovi kúpila na narodeniny kvalitnú chladničku na víno. Nič veľké, max. do 26 fliaš a tak do 300-400 €. Viete mi niekto poradiť resp. máte niekto overenú značku alebo dobré skúsenosti?? Samozrejme "googlim" o 106 ;-) ale zatiaľ mi nič nejak extrémne nepadlo do oka. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@cherinna To nie je vôbec také jednoduché :) Záleží od preferencií ... 1. Nič veľké, max do 26 fliaš ... A koľko min ? Stačí aj 12, alebo to je málo ? Treba určiť aj spodnú hranicu ... 2. Aké chladenie ? Kompresorom alebo termočlánkami ? Kompresor vychladí jednoznačne skorej, takže flašky ktoré sú do vinotéky vložené sú vychladené skorej. Pri termočlánkoch je nábeh dlhší, takže ak netreba "vychladzovať" rýchlo, plne postačujú. V tejto cenovej kategórií bude termočlánok tichší, ako kompresor. 3. Stačia jednozónové, alebo treba 2 zónové ? Pre pochopenie, 1 zónová chladnička má len 1 zónu chladenia. 2 zónová ich má logicky 2. Tu tiež záleží od preferencie. Červené víno sa chladí menej, ako biele. Takže v prípade "jednozónovej" chladničky, je biele víno buď moc teplé, alebo červené víno je "moc" studené ... 4. Ťažko sa hladá, ale odporúčam, aby v chladničke bolo miesto aj pre stojate flaše ... Toto má len veľmi málo chladničiek, niekoho to netrápi a niekto na tom trvá. Jedná sa o to, že keď sa flaška "načne" a nedopije, tak ju tam môžeš postojačky dať, aby bola ďalej v chlade. Na ležato musíš používať gumenné zátky ktoré nie sú najspolahlivejšie a ľahko sa môže stať, že z tej flašky bude kvapkať ...
Odpovedať
@lubk0 Podla vsetkeho sa vy vyznate ;-) znacka Dunavox je v pohode?
Odpovedať
Ešte doplním k tej spotrebe... Spotreba "drahších" kompresorov je plne porovnateľná, keď nie nižšia ako tá s termočlánkami. Problém je skôr v hlučnosti ... Napríklad taký základ, Philco PW 12 má bežnú hlučnosť 28 dB. Aj toto niekomu v obývačke napríklad vadí. Oveľa lepšie spracovaná alternatíva od českého výrobcu Humibox, napríklad US12 ktorá už má kompresor (a 3x vyššiu cenu) má spotrebu nižšiu o polovicu, avšak jej hlučnosť sa hýbe okolo 42 dB, čo už by aj mne v obývačke určite vadilo :) Ak by som ju mal mať ale v špajzi, tak nemám problém ... Jej cena je však 3 násobná.
Odpovedať
@cherinna Dunavox či je v pohode ? :) Dunavox je v podstate špička ... Ak si pozeráte nejaké SK/CZ recenzie ale aj zahraničie, tak sa pravidelne umiestnuje na vrchole ... Často máva lepšie hodnotenia ako Liebherr ktoré sú až 5 násobne drahšie :) Napríklad treba si pozrieť tento test http://www.chladnickanavino.cz/fotky1... Vo vašej cenovej kategórií odporúčam aj ja toho víťaza testu : http://www.chladnickanavino.sk/Dunavo...
Odpovedať
@lubk0 Hej tu som aj pozerala... Len som sa chcela aj poradit :-) trosku sa sice obavam tej hlucnosti...no uvidim este. Dakujem pekne!
Odpovedať
@cherinna Ten hluk nie je zase až tak strašný ... Horšie bývajú u lacnejších modelov práve vibrácie ... U tejto značky by som sa ho moc nebál ... Ale to už je na vašej "hranici", čo za hluk tolerujete. Pre info, bežná chladnička BEKO má hlučnosť o 2 dB vyššiu, napr táto : http://lednice.heureka.sk/beko-csa-29... Veľa ľudí má spojené obývačky s kuchyňami a nepripadá mi, že by z toho šaleli :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
takže kto je lepší dunavox alebo liebherr, tiež rozmýšlam nad kúpou jednej chladničky :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
tiež sa priklanam k značke dunavox, poznam par ludi čo ju maju a su spokojný, je to taka designovka
Odpovedať
da sa kupit aj niekde v nejakom obchode? Rad by som ju videl osobne, než ju kupim, pretože vyzera velmi dobře.
Odpovedať
v obchode neviem, ale v eshope určite
Odpovedať
idelane by bolo najst obchod, eshop kde maju a velké chladničky na vino vhodne do vinarničky
Odpovedať
alebo si ju nechaj zabudovat do kuchynskej linky, teda ak ti to priestor umožnuje
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lupilo ty máš tak zabudovanú? nejaká fotka by nebola? zaujímalo by ma, že keď chladničku na víno tak akej veľkosti má zmysel, aké rozmery sú také optimálne??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja som si ju ,,zabudoval,, sam. AKo stolar som klasicku chladničku na vino zabudpoval do skrinky v kuchyni a vyzera to velmi dobre. Či su i nejake priamo na zabudovanie neviem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@majolin Ahoj, prosim ta, nemas fotku, ako vyzera ta tvoja chladnicka zabudovana? Pozerala som rozne, ale tie, ktore nie su priamo urcene na zabudovanie maju casto ten dverny pant akoby vyvyseny. Zaujimalo by ma, ako si sa s tym popasoval?
Odpovedať
@metele ale šak už sú aj ponuky, že chladnička na víno vstavaná, že si ju zabuduješ a týmto sa vôbec nemusíš trápiť, či prečo nad niečím takýmto uvažuješ??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?