Zutulnenie spalne

Pomozete mi radami ako zutulnit spalnu,ake farby na steny pouzit? Postel mame masiv vo farbe orech. Podlahy planujem nieco medzi tmavou a svetlou,este nemame vybrate. Potrebovala by som stenu za postelou ozivit a uvazovala som nad tapetou,ale asi by som radsej zvolila sytejsiu farbu,ale zase aby to neposobilo tmavo a ponuro. Nemam vobec cit pre ladenie,pomozete mi? V celom dome by sme chceli jednotnu podlahu. Nemate niekto tmavsie podlahy v kombinacii s bielymi dverami? Aka farba dveri sa hodi k tmavsim podlaham? Tu sa tiez treba riadit pravidlom bud rovnky ton alebo o 2 odtiene bledsie?
Odpovedať
pravidlo je ton v tone ale kontrast
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som teda zastancom pravidla tón v tóne ale vôbec sa mi nepáči ten obrázok čo si k tomu pridala. Ak chce zútulniť spálňu tak by som radšej volil také "teplé" farby. A podľa mňa kombinácia tmavšia podlaha a bledšia zárubňa môže vyzerať dobre :)
Odpovedať
Tusim, ze ma vsetci zastancovia zutulnovania teplymi farbami ukamenuju, ale mne do spalne najlepsie pasuju modra, tyrkysova a petrolejova. Asi najlepsie jemnucke odtiene na velkych plochach skombinovane s doplnkami v sytom odtieni. Pre mna v spalni je najdolezitejsi pocit vzdusnosti, pocit sviezeho rana... Proste nadychnut sa. Ked mi je zima, na to mam poriadnu perinu pod ktorou je utulne az az.
Odpovedať
@kostyn obrazok je kvoli posteli.nic ine si na nom netreba vsimat
Odpovedať
@zita19 aj mne sa pacia tieto farby,ale bojim sa ich :-D
Odpovedať
@hoblinka13 ale neboj sa. Ja mam svetlucko tyzrkysove steny v spalni, k tomu modre postelne (kazde nejak ine, ale modre) a modry koberec a pohoda jahoda. Hneda postel, biely nabytok. Hneda sa opakuje v koberci. Mala som aj hnedu verziu spalne s mahagonovym nabytkom pred rokmi a mne to take "jaskynne" pripadalo. A nezachranili to ani biele ani zltkave steny. Az ta modra sa ukazala ako ta spravna volba. Biele skrine boli vybrate len preto, ze mali tu spravnu velkost.
Odpovedať
co sa tyka farieb v spalni ma byt spravne studensi odtien
Odpovedať
@majsterdreva spravne podla coho? Nie kazdemu ten studensi odtien moze vyhovovat, preto je dost komplikovane v tomto smere nejako radit. Pretoze kazdy mame nejaku inu predstavu. Tak ako niekomu sa paci modra a posobi utulne u niekoho moze posobit chaoticky
Odpovedať
@hoblinka13 Ten chlad tam vytvára asi múr steny.
Odpovedať
@viktor811 nie asi, ale určite. Teplo pôsobí napríklad žltá, oranžová farba, ktoré vyvolávajú taký príjemný pocit, aspoň teda u mňa. Biela je fajn, aj tehly sú fajn, ale ten efekt chladu, ten pocit, tam proste vždy bude pri takejto kombinácii ;-)
Odpovedať
@marchenzo podla toho ze spalna je miestnost kde ma byt do osemnast stupnou a pre kludny spanok je studensi odtien vhodnejsi a taky nerusenejsi
Odpovedať
@hoblinka13 Ak sa opriem o tu fotku tak by sa mi pacila cista biela stena a to by ten nabytok nadherne vytiahlo, kludne my mohla byt aj tmava podlaha. Biela (bleda) stena by bola urcite aj ptakticka pretoze sa obcas podari lozit z postele alebo do po tme a je fajn vidiet sapon obrys kam clovek ide. ;-) Este by to tam chcelo krasne velke ovalne 2m zrkadlo na stojane. Mozes samozrejme skusi aj dat svoje foto a profil sem a iste sa najde nejaky strechac co by ti to tam prisiel zutulnit osobne :-D ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@hoblinka13 ja by som hľadala inšpirácie podla toho čo sa ti páči a aké farby ti sedia lebo každý ti tu napíše niečo iné niekomu vyhovujú biele steny inému farebné ja mám steny 90% biele vo farbe max jedna stena v miestnosti a musí mi to ladiť ... svokre sme vymaľovali po prerábke na bielo krásne byt presvetlilo no po pár mesiacoch že sa cíti ako v nemocnici tak sa postupne premaľovávalo na farebne a každá miestnosť iná :-p alebo by mi niekto vymaľoval na žlto či oranžovo ako píše @vladka372 asi by ma odviezli lebo tieto farby su mi výrazne proti srsti ... u mňa by si neuspela ani s tou farbou postele :-N v spálni máme tiež orech posteľ orech ale tmavý (talia od finesu) za posteľou béžová stena a tým pádom obliečky nech dám akékoľvek vyzerá to pekne sviežo... inak dlážky máme svetle, dvere tmavé ...
Odpovedať
@zuzanale presne je to o tom, čo sa komu páči. Na mňa tie farby pôsobia, tak teplo, útulne, ale úplne chápem, ak niekomu sa nepáčia. Je to normálne, prirodzené. :-)
Odpovedať
@majsterdreva v teoretickej rovine je to mozne, nehovorim, ze nie, ale v praxi, to moze byt uplne inak pretoze kazdemu nam vyhovuje a zase naopak vadi nieco ine, takze podla mojho nazoru sa to neda takto zovseobecnovat ;-)
Odpovedať
@marchenzo vychadzam z vacsiny i ked proti inému vkusu nemam vyhrady
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 nie som moc dizajnovy typ cloveka ale k takejto posteli by som si vedel predstavit nejaku bledu farbu steny. Radsej bledu ako tmavu. A tak ako uz bolo viac krat pisane - ton v tone je najidealnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
Netápal by som ju. -nechal by som ju vyniknúť, takže by som skôr volil biele odtiene stien a nechal masívnu posteľ a možno ešte nejaký ten nábytok
Odpovedať
@hoblinka13 my mame postel zo slivky, takže tmavšia ako na obrazku. Do domu sme vybrali podlahu z MM-Dub ankara, bude asi svetlejšia ako postel ked bude položená. Dvere som volila biele, vstavanu skriňu tiež. Dva dekory dreva sa mi zdaju akurat. pohravam sa s myšlienkou na tehlový mur za hlavou postele, ale svetlý odieň tehly. Pre mňa osobne sa pastelové farby skor hodia k bielemu nábytku, prípadne velmi svetlemu drevu, v tom prípade si viem predstaviť aj jemu tyrkysovú, jemnú sivú, možno kremovú. Ale k vašej posteli by som skor volila teple farby, ako pisali vyššie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?