Su uvadzane cenniky domov na kluc realne?

Rozhodujem sa medzi kupou uz hotoveho domu vs kupou pozemku a tam si dat postavit katalogovy dom na kluc. Najvacsi vplyv na porovnanie ma samozrejme cena ale su tie webove ceny stavebnych firiem realne? Da sa s tym vobec kalkulovat? Pretoze co citam, v roznych clankoch o stavani su uvadzane priemerne naklady postavenia domu +- 1900 eur/m ÚP co s tymi webovymi cenami moc nesedi 🤨 (vychadzajme z toho ze je rovny pozemok, dobre podlozie, standardne materialy aj tehcnologie) Samozrejme oslovim nakoniec aj par firiem, ide mi len o to zbytocne nad tym neuvazovat a nestracat s tym cas ak je to len marketingovy tah ako prilakat zakaznika alebo nejaka vseobecne zauzivana vec v obore. Ake su vase skusenosti? Dostali ste na podpis to co bolo uvadzane na webe? Pripadne nezvysila sa vam cena pocas alebo po dokonceni stavby prostrednictvom roznych doloziek?
Odpovedať
ak si nedate ziadne zmeny, tak su ... samozrejme, idealne podmienky ... treba si precitat co vsetko obsahuje ... mozno kupelna bez obkladu, ak budete chciet obklad, bam vam daju 4000 navyse bez kuchynskej linky, ak, bam niekolko tisic ...
Odpovedať
1900 je riadny prepal, to je viac ako maju developeri na zapade zisk na hotovych domoch co predavaju s asi tak 50 percentnou marzou. Myslim, ze 1500-1600 je uplne realna suma na kluc firmou s cistou hlavou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toxiksvk:

Rozhodujem sa medzi kupou uz hotoveho domu vs kup…
@toxiksvk a nieje to jedno? ak chceš prerábať, prerábaj, ak chceš stavať nový, stavaj nový. Si na niektorú stranu naklkonený, tak choď za tým... Alebo keď ti výjde že prerábka bude vo finále lacnejšia ako stavba nového o 1000Eur, pojdeš do toho? Náklady na prerábku nespočítaš rozumne. Kým kúpiš pozemok, vybavíš projekt a stavebné, prejde tolko času, že ceny budú inde. V tomto je najlepšie sa rozhodnúť srdcom 🤣 lebo keď sa všetko začne srať, tak to je jediné čo dokáže hnať ďalej 🤪
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@toxiksvk a nieje to jedno? ak chceš prerábať, pr…
@stefanby v tvojej odpovedi som uplne strateny, dokonca si myslim ze si reagoval na uplne iny post nez ten moj 😃😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@toxiksvk a nieje to jedno? ak chceš prerábať, pr…
@stefanby aha uz chapem, ty si asi myslel ze tym hotovym domom som myslel starsi dom urceny na prerabku. Samozrejme ze tam take porovnanie by ani nebolo celkom mozne. Nie, je to volba medzi hotovym (NOVYM) domom od developera vs kupou vlastneho pozemku s domom na kluc.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toxiksvk:

@stefanby aha uz chapem, ty si asi myslel ze tym …
@toxiksvk aha, novy alebo si dat postaviť nový. Tak tu určite nový si dať postaviť s poriadnym stavebným dozorom.. domy robené na kšeft sú oškubane kde sa dá... cena bude cca rovnaká, postrážiš si ale kvalitu :)
Odpovedať
ano, ak teda to, na co som sa pytal je pravda, tak to financne vychadza cca rovnako a v tom pripade kupa hotoveho domu od developera nema absolutne ziadnu vyhodu (okrem moznosti okamzite sa nastahovat, co je pre vacsinu ludi aj tak zanedbatelne)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toxiksvk:

ano, ak teda to, na co som sa pytal je pravda, ta…
@toxiksvk nesuhlasim. Hotovy dom vs. "zacinam si vyberat projekt" je rozdiel minimalne 2, realne povedzme 3 roky. A je sakra rozdiel byvat v 2+kk s dvoma detmi 1rok alebo 4roky. Samozrejme neplati pre kazdeho, ak byvam v dome v Horskom Parku a idem stavat na Slavine tak tie 3 roky nejako dam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@toxiksvk nesuhlasim. Hotovy dom vs. "zacinam si …
@zacik 2-3 roky? no neviem sice aka je u jednotlivych firiem cakacia lehota ale vseobecne sa uvadza ze dom postavia do 4 mesiacov (nech je to aj dvojnasobok) a ked vychadzam z predpokladu ze pozemok ma vsetky IS, cestu a je komplet pripraveny na stavbu tak preco 2-3 roky? 😳
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toxiksvk:

Rozhodujem sa medzi kupou uz hotoveho domu vs kup…
@toxiksvk myslim si ze by mali byt uvadzane ceny konecne ved firmy musia mat vyratane pri takych katalogovych domoch kolko coho kde spotrebuju.
Odpovedať
Este zabudate na inflacnu dolozku, myslim ze ziadna firma si nenecha ujst prilezitost dodatocne navysit cenu :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toxiksvk:

@zacik 2-3 roky? no neviem sice aka je u jednotli…
@toxiksvk to bude asi drevodom, lebo klasický murovaný trvá dlhšie. Plus treba prirátať vybavenie stavebného povolenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?