Hruba stavba svojmocne/dokoncovacky na kluc

Ahoj, zaujimal by ma Vas názor. Mam predstavu ze postavit hrubu stavbu bez strechy svojpomocne(s pomocou neakych zivnostnikov) je pre člověka ktory ma male skusenosti so stavbou jednoduchsie jako robit sam dokoncovacky (ele, kurenie, podlahy, obklady..). Co si myslite, su firmy ktore by prevzali hrubu stavbu a proste nacenili dokoncenie do stadia na kluc, mate niekto osobnu skusenost ? Opravte ma ak sa mylim : - Pride mi ze do hrubej stavby pride viac material ako do dokoncovaciek takze ked si ho nakupim sam aj viac usetrim - Pride mi divne ze ked si necham nacenit dom na kluc cena HS/zvysok je cca 50/50 - Pride mi ze hruba stavba aj so zakladmi sa da spravit za par mesiacov pricom dokoncovacky su nekonecne (pokial clovek riesi postupne cez zivnostnikov) - Pride mi ze ked sa nieco pokasle v hrubej stavbe(hlavne ked to potom firma zakryje omietkou atd..) je to vacsi problem ako podlahach atd. Co si myslite kde sa mylim ?  Dik M.
Odpovedať
Profilova fotka
opravujem č.1 je to prene naopak materiál na hrubú stavbu nezoženiete lacnejšie,skôr lacnejšie zoženiete tie menšie nákupy č.2 je to cca 2/5 je hrubá stavba ,3/5 je zvyšok č.3 Hrubá stavba sa dá urobiť do mesiaca.Dokončovačky trvajú dlhšie preto lebo sú to väčšinou profesie ktoré na seba postupne naväzujú. č.4 Povrchové chyby omietky sa dajú opraviť ľahšie ako prasknuté vodovodné potrubie pod základovou doskou.
Odpovedať
Profilova fotka
@mike80 každá fáza výstavby má svoje špecifiká, základy - nerobiť zbytočne hlboké, viac betónu, nastaviť správne 0 - nulu výškovú, osadiť správne 1.rad nosných múrov - pozor na pravé uhly, vynechať správne otvory na dvere a okná - zárubne musia veľkosťou sedieť, inak budeš búrať alebo robiť atypy. Je toho veľa, ale v podstate hrubú stavbu zvládneš aj sám so živnostníkmi. Daj si pozor na osadenie krabíc elektriky, omietkárov, aby ich neutopili v omietke :-) , všetko so všetkým súvisí...Potery sú tiež dôležité, aby si nemal pri vchode vyššie ako v miestnosti oproti /aj to som videl/, komín, aby ti nevychádzal do krokiev, čo ti tu budem rozpisovať... 8-) , pouvažuj a konaj.
Odpovedať
@mike80 Ahoj. Pro investora, který má základní znalosti o stavařině, je stavba domu pouze manuální ( fyzická ) záležitost a je schopen dům postavit rychle, lacině a svépomocí. Jakmile do toho začne tahat nějaké firmičky, tak se v podstatě stane dozorem, koordinátorem a investorem v jedné osobě. Každý laik by si v tom případě měl zaplatit stavební dozor, protože těch malých záludností a řešení detailů jsou stovky. A na každém velmi záleží. Hrubá stavba je podstatně menší polovina nákladů, protože ty dokončovačky jsou záležitost cenově variabilní ( dlažba a obklady třeba za 100 Kč/m2, ale třeba i za 2.500 Kč/m2 ). A to potom peníze naskakují, jak husí kůže. ˇže se musí dodržet rovina, je základní záležitost. Základy podle výpočtu, čili nic se nedá střílet od pasu. A je toho mraky.
Odpovedať
Profilova fotka
@mike80 Človek, ktorý má malé skúsenosti so stavbou, dokáže robiť veľké chyby. 8-) Takže bacha na vlacha... Len si tu pobehaj po diskusiách, čo sa tu rieši - ľudia si nevedia rady, lebo v predchádzajúcich krokoch sa urobili fatálne chyby... Stavba sa dá realizovať rôznymi spôsobmi, ale určite to che mať kvalitný (a nie iba formálny) stavebný dozor. A z mojich dlhoročných skúseností Ti poviem jedno (a verím, že mi to v duchu potvrdia viacerí): Ktokoľvek, kto príde v ďalšej etape po niekom na stavbu, samé prvé zhodí (zneváži) prácu predchádzajúceho. Je to taký starý "dobrý" slovenský zvyk. Takže si ani nedokážem veľmi predstaviť, že by ste si svojpomocne postavili hrubú stavbu (A) a nastúpila firma zrealizovala fázu B - za okolností, ktoré popisuješ.
Odpovedať
hrubu stavbu si daj urobit, lebo sám sa zoderieš abude ti to moknut kym sa strechy urobis. a postuduj knizky ,ak si technicky slepý tak radsej si hladaj odborny dozor alebo remeselnikov a suhlasim s leonardom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?