Odpoveď na príspevok od vennlo94:
Zdravím vás. Chceli by sme začať stavať dom v bud… @vennlo94 len ti doplnim do vzorca dalsi parameter a to "hlukotesnost". Prihliadaj i na tento parameter pri vybere nie len obvodoveho muriva.Odpoveď na príspevok od mirec1234567:
300k budget a ides do Ytongu? sirka 5m? chlape, n… @mirec1234567 a práve presne viem čo chcem. S pôdorysom vychádzam z bytu ktorý momentálne mám. Cca 250m2 v tvare U a v strede terasa akurát sme to premietli do tvaru L jednak kvoli praktickejsiemu osadeniu na pozemku a hlavne sa nám to viac páči. Hlavna miestnosť 12x4,5, dve izby 4x4 a o malo väčšia spálňa a viac nám netreba (samozrejme hovorím o obytných zónach) šírka 5m bola myslená cca a áno počítam aj so sirkami múrov.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@vennlo94 len ti doplnim do vzorca dalsi paramete… @rkorba ďakujem za dobrú pripomienku a áno na toto myslím. Nepotrebujem počuť prd zo záchoda do kuchyne :DOdpoveď na príspevok od durko64:
Nezatepľovať je zlý nápad. Tepelné mosty neporieš… @durko64 pracoval si vykendy a po práci, alebo 100% času?Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ako budes stavat ma neprekvapuje ...zjavne mas v … @wolodymyr 5m bolo cca. Jedna časť L bude miestnosť 12x4,5 druha časť bude širšia. 1,2chodba 4m šírka izieb +obvodove a vnútorne priečky. S pôdorysom vychádzam z bytu ktorý momentálne mám a ten je v tvare U a v strede terasa. Akurát tu mame hlavnú miestnosť 12x4 a pýta sa nám o ten kúsok viac. Izby 4x4 a spálňu 5x4. Tiež mame dve kúpeľne čo sme usúdili že pre jednopodlažné dom a trojčlennú rodinu nam skutočne jedna poriadna stačí a druha je prežitok.Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@durko64 pracoval si vykendy a po práci, alebo 10… @vennlo94 len po praci a vikendy + komplet dovolenka...Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@wolodymyr 5m bolo cca. Jedna časť L bude miestno… @vennlo94 2 kupelky netreba pokial nemas 2 dcery :-) Ale co je nevyhnutnost su 2x WC! Tiez mam Lkovy dom a je to super.Odpoveď na príspevok od durko64:
@vennlo94 len po praci a vikendy + komplet dovole… @durko64 no tu myslím že mám výhodu a môžem sa tomu venovať plnohodnotne denne.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@vennlo94 2 kupelky netreba pokial nemas 2 dcery … @rkorba ani to 2x WC neni podla mňa nevyhnutnosť, ale je to každého preferencia. druhé wc si keď tak spravím v garaži :DOdpoveď na príspevok od vennlo94:
@rkorba ani to 2x WC neni podla mňa nevyhnutnosť,… @vennlo94 blbost, ak si v dome sam, tak si ho kludne sprav v garazi aby si stihol dobehnut, ale ak tam chces zit s rodinou tak druhe WC je nevyhnutnost!Odpoveď na príspevok od rkorba:
@vennlo94 blbost, ak si v dome sam, tak si ho klu… @rkorba neber to s tou garažou tak vážne. ale mám na to mám len jeden argument a to je - skús povedať všetkým tým rodinám čo žijú v byte že druhe WC je nevyhnutnosť :D áno áno, keď už to stavaš a bla bla, ale realisticky nevyhnutnosť to nie je. rozmýšlam nad tým, ale keby to malo byť na úkor niečoho iného tak nebude. zatial mám pôdorys ktorý som robil ja a keď projektant uvidí že toto tak toto tak a neni problem bude v hre.Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@durko64 no tu myslím že mám výhodu a môžem sa to… @vennlo94 celodenne ? tak začni hneď trénovať, lebo to je riadny záhul na fyzickú kondíciu...😉Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@rkorba neber to s tou garažou tak vážne. ale mám… @vennlo94 tym vlastnym projektom si to tu cele objasnil, takych tu uz bolo...Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@rkorba neber to s tou garažou tak vážne. ale mám… @vennlo94 z bytu do domu som sa asi najviac tesila na druhe vecko. Sme traja, mame dceru. Jednu velku kupelnu s veckom a jedno samostatne vecko. To je cisto muzove. Odmietla som ho aj upratovat. Najprv by som sa na tvojom mieste opytala zeny ci jej staci jeden zachod :-) Asi nemozme cakat, ze sa s nami podelis navrhomOdpoveď na príspevok od rkorba:
@vennlo94 tym vlastnym projektom si to tu cele ob… @rkorba nas dom nakreslila moja zena, rok to menila, ja som to dal do 3d lebo ja nemam predstavivost, k architektovi sme sli s podorismi a vizualizaciami, upravil hrubky stien a dake dve tri okna (samozrejme doplnil tzb a statiku) a dobre je... A k tej druhej veci, uz sa nam stalo, ze aj kym sme boli len traja, boli sme radi za 3 wc... Ale telka nam staci jedna 😁Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@jan45 to znamená? @vennlo94 ušetrí sa na projekte (drahý projekt nemusí byť dobrý), ušetrí sa na stav. dozore /ten by mal spolupracovať už na projekte), nadšenec stavia po prečítaní návodu na Googli a používa technológie ktoré nezvládajú ani stavebné firmy. Dispozícia, prevádzkové čiary nič nehovoria. Už začať na šírke 5,5m murivo, ktoré zaberie 20 % plochy je na uváženie. Tepelným certifikátom nerozumejú ani tí čo ich robia (keby rozumeli, museli by ich odmietnuť).Odpoveď na príspevok od durko64:
@vennlo94 celodenne ? tak začni hneď trénovať, le… @durko64 mám predstavu :D makal som na lešení min. 12hodín denne občas 16h mesiace bez prestávky. Manualnej práce sa naozaj nebojím pokial ide o to :DOdpoveď na príspevok od wivik:
@vennlo94 z bytu do domu som sa asi najviac tesil… @wivik :D preto som písal že si ho dám do garáže :D ale nie som zrovna typ čo chodí na WC čítať noviny ako to muži robievajú. skôr len čas nevyhnutný :D návrh mám len taky hrubý náčrt pre predstavu rozmiestnenia, asi nič čo by stálo za zmienku. možno potom s hotovým projektom aby sa tu mohli opätovne niektorý vyplakať pretože ich vesmír je obmedzený na katalógový bungalov :DOdpoveď na príspevok od jan45:
@vennlo94 ušetrí sa na projekte (drahý projekt ne… @jan45 trochu nerozumiem tvojmu nesúrodému textu, ale skúsim odpovedať. Podla mňa dobrý projekt je základ a ten ti šetrí peniaze a druhá položka na ktorej nemienim šetriť je naozaj dobrý stavebny dozor ktorý vie a nepozná len "takto sa to robievalo" ale sa aj rozumie prečo. A k tej šírke ako som už písal, niekoľko rokov bývam a žijem v takom priestore ktorý nám viac než vyhovuje.Odpoveď na príspevok od minoo:
@rkorba nas dom nakreslila moja zena, rok to meni… @minoo a stavím sa že aj tak by ste určite niečo zmenili keď už bývate. tomu sa asi vyhnúť nedá. moji rodičia si napríklad takto vymysleli v dome niekolko takých tých schodíkov a výškových úrovni vďaka tomu viem že chcem dom v 100% jednej rovine aj keď oni si to stále z nejakeho dôvodu pochvalujú :DOdpoveď na príspevok od rkorba:
@vennlo94 tym vlastnym projektom si to tu cele ob… @rkorba je niečo zlé na tom mať vlastnú predstavu o mieste v ktorom budeš žiť?Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@minoo a stavím sa že aj tak by ste určite niečo … @vennlo94 my sme predtym spolu zili v dome, tak sme vedeli celkom presne co a ako chceme (teda to "presne" sa vykristalizovalo pocas roku projektovania, modelovania, nazornych pokusov atd). A je mozne, ze mi malokto uveri, ale nic co sa da zmenit, by sme po 5 rokoch nemenili, stale nam robi radost detailami, napr. ze vsetko ma svoje miesto na odlozenie (aktualne hlavne to, ze kocik pekne zaparkuje v chodbovom satniku), z kazdeho miesta, kde som, vidim to co odtial chcem vidiet... Ale to su vsetko individualne veci, ktore ma kazdy inak... Radi by sme nafukli pozemok, aby sme mohli dom, ako je, rozsirit aspon o pol metra, ale uz takto to slo na vynimky v odstupoch od susedov... vonkajsi rozmer je 14x9 a povazujem to za uzky dom...Odpoveď na príspevok od minoo:
@vennlo94 my sme predtym spolu zili v dome, tak s… @minoo žiť niekde kde si to človek tak povediac ošahá je myslím že veľká výhoda. Preto sme veľmi radi za to že môžeme vychádzať z toho kde žijeme a máme sa od čoho odraziť. Napríklad preto ideme doslova okopírovať "hlavnú miestnosť" aj čo sa výšky stropu týka a jedine ju rozšírime o 0,5m :)Odpoveď na príspevok od vennlo94:
@minoo žiť niekde kde si to človek tak povediac o… @vennlo94 my sme mali opacnu situaciu. Mal som to lepsie napisat - vedeli sme co nechceme 😁Odpoveď na príspevok od minoo:
@vennlo94 my sme mali opacnu situaciu. Mal som to… @minoo aj to je dôležité. my síce máme poschodový byt a páči sa nám to, ale praktickejšie do buducna myslím je jednopodlažný keď je na to miesto. a ako som písal, presne viem že nechceme take tie - jeden schodik tam druhy sem :D