Notárska úschova/skúsenosti predaj/kúpa nehnuteľnosti

Zdravim vás, ideme predávať nehnuteľnosť, konkrétne byt. Chceme to riešiť cez notársku úschovu pretože sme sa dočítali že je to pre obe strany najbezpečnejšie. Ako ste prosím vy riešili a postupovali pri kúpe alebo predaji nehnuteľnosti ?? Máte skúsenosť s notársku úschovou, vinkulovanym účtom alebo ste rovno prevádzali hneď peniaze v deň podpisu zmluvy ? Moc ďakujem za akékoľvek reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kupovali pozemok. Peniaze za pozemok sa dali do notárskej úschovy. Predávajúci dostal peniaze na účet od notárky až mala notárka potvrdené z katastra , že bol urobený vklad . Úschovu u notárky sme platili my kupujúci a stálo nás to 200 eur.
Odpovedať
@kuratko22222 aj my sme takto postupovali pri kúpe pozemku ale platbu u notárky a rýchli vklad na katastri sme si podelili pol na pol
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez som tak predaval dom. bolo to dost penazi, kupujuci mal obavy z podvodu tak sme to zaistili orave uschovou u notara kym neprebehol prepis na katastri.
Odpovedať
@adiso My sme využili v banke vinkulovaný vklad. Účet bol náš a sumu sme vinkulovani v prospech predávajúceho. Po dodaní dohodnutej dokumentácie uvedenej v zmluve o vinkulácii banka vyplatila dohodnutú sumu. Vtedy to stálo 75 €. Neviem, aké sú teraz poplatky za vinkuláciu, treba si pozrieť sadzobník v bankách. Toto bolo vo VUB.
Odpovedať
@adiso: ja som minuly rok riesil pozemok, nie v kazdej banke vedia urobit takuto vinkulaciu /napriklad v tej kde idu ti najlepsi za nimi/ :-D v Postovej banke to bolo pred rokom cca 100eur.
Odpovedať
@rapidek Vedia to už aj tam. Majú to v cenníku: .
Odpovedať
@chrobak7: dik za info no vychadza to dost draho, ak kupujes napr. v BA.
Odpovedať
Vinkulovaný účet je výhodný najmä pre kupujúceho, predávajúci je stále v ako takom riziku pretože podlieha exekúcii. To znamená že exekútor ho zablokuje tak isto ako akýkoľvek iný bežný účet.
Odpovedať
@adiso Do zmluvy napis ze peniaze musia prist peniaze na tvoj ucet do niekolko dni, inak je predaj neplatny. Na co davat peniaze nejakemu notarovi?
Odpovedať
@5g5 😀😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?