Odpoveď na príspevok od dusonav:
Dobrý deň,prosím vás vedel by mi niekto aspom pri… @dusonav máme nacenenú prístavbu k domu cca. 8x6m. Búranie starého humna, konic a komora, vyrovnanie pozemku. Základy idú tiež cca. 1,6m do výšky na úroveň pôvodného domu, veznikovy krov, Ytong 30cm. Cena hrubej stavby 58.000€.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
mna by zaujimalo, ako to chcete svojpomocne robit… @shadowmilan alebo skor takto projekt - 2000eur výkop - 1000eur beton - 4500eur (Zahl.pásy 26m3, dt 7m3 + platna 12m3) DT30 - 500eur ( 288ks) železo - 500eur strecha - 15000 až 18000eur (120m2) Porfix 300 - 5500eur ( 650ks + lepidlo) poter - 1000eur omietky - 1500eur Elektrika - 1000eur cena cca : 35 000Odpoveď na príspevok od dusonav:
@shadowmilan alebo skor takto projekt - 2000eur … @dusonav to si rátal sám všetko?Odpoveď na príspevok od dusonav:
Dobrý deň,prosím vás vedel by mi niekto aspom pri… @dusonav my mame cosi podobne 8x15 Porfix, preklady,lepidlo 8000 Zelezo 1500 Beton zaklady a platňa 2000 Makadam do zakladu 400 Dt 800 kanalizacne rury 450 Lepenka a penetrak na platňu a na veniec pod krov300 Strecha 15400 Polystyren podlahovy 450 Okna hlinikove 8000 elektrika material 1000 Praca 1200 Omietky 3450 Rozdelovac podlahoveho kurenia, material, praca 1000 Apu lišty okolo okien 200 Rurky rehau a dilatačný pás 900 Praca podlahovka 450 Poter 900 Styrodur na zaklady 800 Sadrokarton, min vata 2500 Farba na malovanie 400 Podlaha, podlahove lišty, prechodové lišty, už podla vasho vyberu Len ten zaklad som naratala u nas na 49300 euro Vy si to budete musieť naratať už sami, kým sa do toho pustiteOdpoveď na príspevok od mellie111:
@dusonav my mame cosi podobne 8x15 Porfix, prekla… @mellie111 okná hliníkové? Na prístavbu? Fuha... Ale 120m2 prístavby je už riadna vec... Zaujímavé, pokiaľ si pametam ste písali ze mate ccca 200m2 domček. Zaujíma ma co je v tej prístavbe? Ja osobne mam prístavbu 33m2, a mam to ako skladové priestory pre náradie, bycikle, kočík, atď. Proste ceci ktoré dnu do domu nedávame.Odpoveď na príspevok od dusonav:
Dobrý deň,prosím vás vedel by mi niekto aspom pri… @dusonav Keď sa pýtaš, koľko by to stálo svojpomocne, tak svojpomocne to neurobíš. Čo si predstavuješ pod "svojpomocou"? Máš bratrancov, strýkov a iných príbuzných, ktorí by prišli cez víkendy ti pracovať na stavbe po dobu 1 roka zadarmo? Alebo si chceš "svojpomocne" hľadať "majstrov" na rôzne profesie - kto ti vymuruje, kto spraví strechu, kto urobí základy, kto položi strešnú krytinu, kto urobí omietky, kto vymaľuje, kto ti zateplí fasádu.... Takže tipujem, že ti to budú robiť majstri, ktorých si budeš sám zháňať. Podľa môjho názoru takýmto spôsobom ťa tá prístavba kompletne bude stáť 100 - 120 tisíc. Daj potom vedieť, koľko ťa to stálo.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@dusonav Keď sa pýtaš, koľko by to stálo svojpomo… @chrobak7 cena by podľa mňa sedela, lebo ta cena práce urobí veľa. A aj rozmermi je to už v podstate taky bungalov.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@dusonav Keď sa pýtaš, koľko by to stálo svojpomo… @chrobak7 píše vo svojom príspevku že strechu, kúrenie,poter a omietky by robila firma, ostatné sám si myslímOdpoveď na príspevok od matko291:
@chrobak7 píše vo svojom príspevku že strechu, kú… @matko291 Presne tak! :) len niekto prečita prvé dve vety a už začne múdrovat..Odpoveď na príspevok od dusonav:
@matko291 Presne tak! :) len niekto prečita prvé … @dusonav Nemudrujem, pýtal si sa na cenu. A napísať: "Firma by robila iba Strechu, napojenie kúrenia, poter a omietky. Koľko by to približne mohlo stát svojpomocne?" je oxymoron. Keď ti to robí firma, tak to už nerobíš svojpomocne. "Len" strecha ťa bude stáť 10-15 tisíc (krov, drevo, škridle a pokládka). Dobre, ostatné práce - murovanie, maľovanie, zateplovanie, základy, vodu, elektrinu - si teda budeš robiť sám. Ale okná a dvere si budeš musieť kúpiť - to máš ďalších 3-5 tisíc. Takže ak si naozaj veľa vecí spravíš sám, tak aj to tipujem na minimálne 80 tisíc. Podľa mňa do 50 tisíc sa to nedá.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@dusonav Nemudrujem, pýtal si sa na cenu. A napís… @chrobak7 a ako to je potom ked firma na kluč pýta za 1m2 užitkovej plochy cca 1200eur, to znamená že pri tomto rozmere je to 70x1200=84000 na hotovo, ale pri svojpomoci to vraj v aktualnej dobe cenovo výchádza cca 700-900eur na meter. tak myslim že do tých 60 000by to šlo alebo sa mýlim?..Odpoveď na príspevok od dusonav:
@chrobak7 a ako to je potom ked firma na kluč pýt… @dusonav 1200 eur za 1m2 na kľúč sa pohybovala cena pred covidom. Odvtedy stúpla cena práce, materiálu i dph o xy%. Staviame dom a mám pocit, že ceny materiálu ale aj služieb idú každým mesiacom stále hore. Možno by stálo za zmienku pozrieť tento článok. https://www.soas.sk/kolko-stoji-stavb...Odpoveď na príspevok od vava1804:
@dusonav 1200 eur za 1m2 na kľúč sa pohybovala c… @vava1804 ta cena sa nedá zovseobecnovat lebo všetko je individuálne, dá sa stavať vo veľkom rozmedzí 900-2500euro/m2. Samozrejme dôležitý faktor je čas, dnes ceny remeselných prác sú brutálne vysoké, ceny materiálov až tak moc nevyskocili. Každopádne kto chce stavať bežný skromný dom na kľúč si musí pripraviť 200tis euro bez pozemku, a bežná prístavba k domu na kľúč určite 70tis euro. Co urobíš sám máš o to menej cenu. Svojpomocou a vlastným koordinovanie stavby dokážeš tie ceny stiahnuť na 60%. Záleží už iba od šikovnosti, bud platíš alebo makáš, inak sa nedá.