Odpoveď na príspevok od milan_gabris:
Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho ma… @milan_gabris Dvojizbový byť sa nestavia. Dvojizbový byť sa kupuje.Odpoveď na príspevok od milan_gabris:
Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho ma… @milan_gabris bol som v takom domčeku,ked som doň vošiel, padla mi sánka.. Mal pôdorys 8x8 s podkrovím.. Dolu bola kuchyňa s otvorenou obývačkou a pod schodiskom kúpelňa s wéckom, plus komora.. V podkroví boli dve malé spálne. Mne sa to veľmi páčilo.. Bol to taký malý veľký domček..Odpoveď na príspevok od ralf364:
Ja by som si to ešte dobre premyslel. Podľa fotky… @ralf364 skvelé. Čiže ak niekto dochádza do práce a stačí mu malé mestké auto napríklad Citigo, lebo nechce voziť vzduch a mať dobrú spotrebu a obratnosť, tak nech si radšej kupi 7 miestne auto lebo čo ak raz za rok náhodou po ceste stretne kolegov a chcel ich zviesť do práce :)Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@ralf364 skvelé. Čiže ak niekto dochádza do práce… @stavbarik123 Nie, kúpi Citigo a keď si nájde kolegov tak ho predá a kúpi dodávku. Preto som mu poradil mobilný dom. Ten sa dá v prípade potreby predať a následne svoj pozemok môže využiť na väčší dom. Keby tam postavil murovaný malý dom a o 5 rokov by mal požiadavku na väčší, mal by s tým celkom problém a musel by to riešiť dostavbou/prístavbou. Druhou možnosťou by bol predaj pozemku aj s domom. No taký malý dom by bola špecifická stavba a kupcu by si hľadala náročnejšie ako nejaký štandardný 4i bungalov. Dáva to zmysel, či?Odpoveď na príspevok od zacik:
@zicher vies sem dat nejaky link/meno firmy? rad … @zacik predaj bytu/domu v mesiacoch? Asi jedine ak je neskúseny makler, ale to je na inú tému.Odpoveď na príspevok od milan_gabris:
Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho ma… @milan_gabris Poraď sa osobne s architektom, ktorému povieš niečo o sebe, ukážeš mu lokalitu pozemku aj pozemok samotný, povieš mu ako si predstavuješ že chceš pozemok užívať atď. Pretože existujú súvislosti typu že máš - chceš mať aj záhradu, bazén, terasu, krytú terasu, záhradný domček, garáž (samostatne stojacu lebo pozemok má nejaký tvar alebo len priístrešok pre auto k domu) - proste veľmi veľa detailov ktoré si neuviedol. A tie súvisia úzko so samotnou stavbou - nestačí od pása povedať, že chceš dvojizbový dom a čakať zázrak. Asi nepostavíš dvojizbový zrub v Petržalke, chápeš.Odpoveď na príspevok od milan_gabris:
Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho ma… @milan_gabris Známy pred istým časom robil prieskum a ako najvýhodnejšie (najrýchlejšie a najlacnejšie) riešenie mu vyšlo modulový dom (z lodných kontajnerov). Také tie "tulácke bývania" a al amerika - Mobilné domy, vôbec neakceptoval. Len si zváž počet izieb, 2 je málo. Nikdy nevieš, čo bude v budúcnu.Odpoveď na príspevok od petersd:
@milan_gabris Známy pred istým časom robil pries… @petersd Mobiné domy sú taká z núdze cnosť. Aj s tými lodnými kontajnermi je stavebník dosť limitovaný a vyrobiť z nich kvalitné bývanie myslím chce kumšt. Nevravím, že sa to nedá ale hocikto to nedá a ani lacné to asi nebude. Ale mám pocit, že zadávateľ témy je ešte asi na emočnej porozvodovej vlne. Ísť do niečoho narýchlo zbúchaného a potom keď si uprace život tak pôjde do komplexnejšieho riešenia bývania. V takom prípade nejaký montovaný dom na správnom mieste nemusí byť zlou voľbou.Odpoveď na príspevok od toky1:
@petersd Mobiné domy sú taká z núdze cnosť. Aj s … @toky1 ... asi je to tak...Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@zacik predaj bytu/domu v mesiacoch? Asi jedine a… @stavbarik123 bavime sa o predaji a naslednej kupe, neexistuje ze to vybavis za mesiac. Ak nechces predat pod cenu tak dnes predaj trva tyzdne, zlate casy ked boli hytpoteky za 0.69% a predal si cokolvek za tyzden su davno prec. Ak ti nevadi predat 20% pod trhovu cenu a kupovat budes za kes v igelitke tak si to viem za mesiac predstavit.Odpoveď na príspevok od zacik:
@zicher vies sem dat nejaky link/meno firmy? rad … @zacik žiaľ, neviem ti dať link. to bol taký starší manželský bezdetný pár, od ktorých som kedysi kupoval auto. Len náhodou som sa dostal do toho domu pri podpisovaní kúpno-predajnej zmluvy na auto. Ale bol veľmi rozumne usporiadaný a zvonku vyzeral krpatý, vovnútri očaril.. Viem, že mal trámovú povalu, bez betonového stropu, dvojité debnenie vrchnej podlahy prekrývanými doskami, ktoré odspodu mali ešte zvyšky kôry na krajoch.. A vyzeralo to fantasticky. Ked som sa ptýal na ten dom-cenu, /bolo to pred asi 15-timi rokmi/, tak majiteľ povedal, že predal byt /netuším aký/ a za tie peniaze kúpil nové auto- peugeot 206 a nakomplet postavil ten domček.. Zánovnú fiatku som ja od neho kupoval pre ženu, lebo už ho nepotreboval.Odpoveď na príspevok od zicher:
@zacik žiaľ, neviem ti dať link. to bol taký star… @zicher ja som videla taketo domceky len po internetoch, ale zakazdym ma to ocari. sice clovek si povie na zaciatku, ze to je male a ako sa tam da fungovat, ale ono je to vlastne vsetko dobre premyslene, kazde miesto ma svoje vyuzitie. nie kazdy potrebuje na byvanie obrovske haciendy.