Nie som náročný

Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho malého, stačia dve izby. Pozemok mám. Čo odporúčate,čo bude rýchle a zároveň najlacnejšie? Stačí mi naozaj 2- izbový byt. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan_gabris:

Dobrý večer,po rozvode plánujem stavbu niečoho ma…
@milan_gabris Dvojizbový byť sa nestavia. Dvojizbový byť sa kupuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak chceš stavať dom alebo kupovať byt?
Odpovedať
Ahoj. Najrychlejšie (a zrejme najlacnejšie) bude zrejme modulový resp. mobilný dom. Každopádne očakávaj, že keď sa začneš pýtať na tieto veci tu na MS (je tu niekoľko takých tém) ťa zrejme zvozia pod čiernu zem (lebo neexistuje nič lepšie ako murovany, najlepšie tehlový prinahoršom porobetonový dom za x stoviek tisíc) . Možno cenovo bude cenovo konkurečný ešte malý montovaný drevodom (bauholding ma Stilo 2 izbový, obytná plocha 57 m2, na kľúč okolo 71 000) . Napríklad vyššie, keď si uviedol, že chceš "staviať 2 izbový byt". Nie každý chápe, že si to myslel ako príklad :)
Odpovedať
Ja by som si to ešte dobre premyslel. Podľa fotky si celkom mladý, čo ak si o pár rokov nájdeš ženu s dvoma deťmi? To vám dve izby stačiť nebudú. A keď aj bude bezdetná, aj to by sa hodili aspoň tri izby plus veľký úložný priestor (ten sa dá ale vyriešiť šopou, garážou). Ak nutne rýchlo niečo potrebuješ, asi by som šiel do mobilného domu, ktorý by sa dal v príade potreby predať za stále rozumnú cenu a nebol by si na tom stratový.
Odpovedať

@milan_gabris bol som v takom domčeku,ked som doň vošiel, padla mi sánka.. Mal pôdorys 8x8 s podkrovím.. Dolu bola kuchyňa s otvorenou obývačkou a pod schodiskom kúpelňa s wéckom, plus komora.. V podkroví boli dve malé spálne. Mne sa to veľmi páčilo.. Bol to taký malý veľký domček..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Ja by som si to ešte dobre premyslel. Podľa fotky…
@ralf364 skvelé. Čiže ak niekto dochádza do práce a stačí mu malé mestké auto napríklad Citigo, lebo nechce voziť vzduch a mať dobrú spotrebu a obratnosť, tak nech si radšej kupi 7 miestne auto lebo čo ak raz za rok náhodou po ceste stretne kolegov a chcel ich zviesť do práce :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@ralf364 skvelé. Čiže ak niekto dochádza do práce…
@stavbarik123 Nie, kúpi Citigo a keď si nájde kolegov tak ho predá a kúpi dodávku. Preto som mu poradil mobilný dom. Ten sa dá v prípade potreby predať a následne svoj pozemok môže využiť na väčší dom. Keby tam postavil murovaný malý dom a o 5 rokov by mal požiadavku na väčší, mal by s tým celkom problém a musel by to riešiť dostavbou/prístavbou. Druhou možnosťou by bol predaj pozemku aj s domom. No taký malý dom by bola špecifická stavba a kupcu by si hľadala náročnejšie ako nejaký štandardný 4i bungalov. Dáva to zmysel, či?
Odpovedať
@zicher vies sem dat nejaky link/meno firmy? rad by som si to pozrel @stavbarik123 porovnavat auto s domom (spotrebak na par rokov vs. investicia na takmer cely zivot) je totalna hovadina. Vymenit auto je otazka tyzdna, vymena domu/bytu je radovo v mesiacoch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@zicher vies sem dat nejaky link/meno firmy? rad …
@zacik predaj bytu/domu v mesiacoch? Asi jedine ak je neskúseny makler, ale to je na inú tému.
Odpovedať
Pozeral by som sa po nejakých montovaných domoch, tie sa robia aj takéto menšie, nestaval by som murovaný. Nie je to zase také drahé a možno ako len dočasné bývanie na niekoľko rokov, kým nebudeš sám (bohvie), tak to úplne stačí.
Odpovedať
áno, jednoznačne montovaný dom bude najlepšou voľbou 😉
Odpovedať

@milan_gabris Poraď sa osobne s architektom, ktorému povieš niečo o sebe, ukážeš mu lokalitu pozemku aj pozemok samotný, povieš mu ako si predstavuješ že chceš pozemok užívať atď. Pretože existujú súvislosti typu že máš - chceš mať aj záhradu, bazén, terasu, krytú terasu, záhradný domček, garáž (samostatne stojacu lebo pozemok má nejaký tvar alebo len priístrešok pre auto k domu) - proste veľmi veľa detailov ktoré si neuviedol. A tie súvisia úzko so samotnou stavbou - nestačí od pása povedať, že chceš dvojizbový dom a čakať zázrak. Asi nepostavíš dvojizbový zrub v Petržalke, chápeš.
Odpovedať

@milan_gabris Známy pred istým časom robil prieskum a ako najvýhodnejšie (najrýchlejšie a najlacnejšie) riešenie mu vyšlo modulový dom (z lodných kontajnerov). Také tie "tulácke bývania" a al amerika - Mobilné domy, vôbec neakceptoval. Len si zváž počet izieb, 2 je málo. Nikdy nevieš, čo bude v budúcnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@milan_gabris Známy pred istým časom robil pries…
@petersd Mobiné domy sú taká z núdze cnosť. Aj s tými lodnými kontajnermi je stavebník dosť limitovaný a vyrobiť z nich kvalitné bývanie myslím chce kumšt. Nevravím, že sa to nedá ale hocikto to nedá a ani lacné to asi nebude. Ale mám pocit, že zadávateľ témy je ešte asi na emočnej porozvodovej vlne. Ísť do niečoho narýchlo zbúchaného a potom keď si uprace život tak pôjde do komplexnejšieho riešenia bývania. V takom prípade nejaký montovaný dom na správnom mieste nemusí byť zlou voľbou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@petersd Mobiné domy sú taká z núdze cnosť. Aj s …
@toky1 ... asi je to tak...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

@zacik predaj bytu/domu v mesiacoch? Asi jedine a…
@stavbarik123 bavime sa o predaji a naslednej kupe, neexistuje ze to vybavis za mesiac. Ak nechces predat pod cenu tak dnes predaj trva tyzdne, zlate casy ked boli hytpoteky za 0.69% a predal si cokolvek za tyzden su davno prec. Ak ti nevadi predat 20% pod trhovu cenu a kupovat budes za kes v igelitke tak si to viem za mesiac predstavit.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od zacik:

@zicher vies sem dat nejaky link/meno firmy? rad …
@zacik žiaľ, neviem ti dať link. to bol taký starší manželský bezdetný pár, od ktorých som kedysi kupoval auto. Len náhodou som sa dostal do toho domu pri podpisovaní kúpno-predajnej zmluvy na auto. Ale bol veľmi rozumne usporiadaný a zvonku vyzeral krpatý, vovnútri očaril.. Viem, že mal trámovú povalu, bez betonového stropu, dvojité debnenie vrchnej podlahy prekrývanými doskami, ktoré odspodu mali ešte zvyšky kôry na krajoch.. A vyzeralo to fantasticky. Ked som sa ptýal na ten dom-cenu, /bolo to pred asi 15-timi rokmi/, tak majiteľ povedal, že predal byt /netuším aký/ a za tie peniaze kúpil nové auto- peugeot 206 a nakomplet postavil ten domček.. Zánovnú fiatku som ja od neho kupoval pre ženu, lebo už ho nepotreboval.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@zacik žiaľ, neviem ti dať link. to bol taký star…
@zicher ja som videla taketo domceky len po internetoch, ale zakazdym ma to ocari. sice clovek si povie na zaciatku, ze to je male a ako sa tam da fungovat, ale ono je to vlastne vsetko dobre premyslene, kazde miesto ma svoje vyuzitie. nie kazdy potrebuje na byvanie obrovske haciendy.
Odpovedať
Profilova fotka
A to by ti nestacil napriklad taky nejaky kontajnerovy domcek? Neviem ci chces stavat svojpomocne alebo nieco na kluc. Lebo da sa aj tak aj tak.
Odpovedať
https://www.stavbyjanek.sk/nizkoenerg... Nad takymto niecim si nerozmyslal ? Stavaju mne akurat, len iny projekt. cena je fixna za standard, transparentne financovanie, a nieje to ziadna drevotrieska ani kontajner ako sa spominalo vyssie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?