Malý posch.dom a po čase pristaviť jednu izbu.

Snívam o dome, ale nechcem bungalov. Pozemok máme 14.5 X 109m do mierneho kopca. Rozmýšľam najprv postaviť niečo, ako dom od Euroline Aktual 017, predlžený o 0.5m takže 6 X 8m, ale pultová strecha a bez balkonov. Termalika, alebo Solbet cca 25cm plus 20cm polystyrén, radiátor nie podlahovka, žiadna rekup. r.v.. Dole obývačkokuchyňa 25 m2, tam kde je WC by som dal komoru /dvere do nej od kuchyne/ a minikúpelňu/ WC, sp.kút umývadlo/ by som dal tam kde je v originál projekte komoda resp.skriňa. Technickú by som nechal na kotol, ale vchod do nech chcem od vstupnej haly nie z vonku. Hore by ostalo všetko po starom 2izby po 12 m2 chodba a kúpelňa. Ak by prišli deti zatiaľ nie sú :-D tak do nástupu na školu sa aj dve deti podľa mňa potlačia v jednej izbe. Bežne žijú v 3izbovom byte 4 členné rodiny aj 25 rokov spolu. Po čase II.fáza-dosporení 6-7rokoch by som rád pristavil rodičovskú spálňu cca 5 X 3.5m /spredu rovnako pultová strecha malý sklon/ a preto by som na vstupnej hale nedal dve malé okná, ako v orig. projekte, ale veľké FRA dvere 1 X 2 metre namiesto nich, ktoré by boli oproti dverám do obývačky a tak by po prípadnej prístavbe bolo menej búrania.. I.fázu by som chcel zvládnuť do 50 000€ a financovať ju predajom 4i bytu, ktorý je náš t.j. bez hypo. Myslím, že do tej sumy podľa toho čo tu čítam sa zmestím pri všetkej skromnosti nechcem nič luxusné nechceme -štandard... obytná plocha v I.fáze 3i je 75 m2 X 670€ je 50 250€ dostavba po rokoch verím cca max.17 000€ uvidíme aké budú ceny všetkého a či sa vôbec dostavovať bude. Stavať chceme cez fuškárov profíkov čo stavali dom susedovi a bol spokojný trošku verím pomôže rodina a hlavne otec a krstný elektrikár , svokor maliar profík, najlepší kamarát vodár /kúpele, kúrenie/ nesklamal ma roky ani celú našu rodinu-kvalita za rozumnú cenu istá. Aký je váš názor na projekt Aktuál 017, prístavbu po rokoch? .....P.S.1 najlepšie by bolo spraviť to naraz viem, ale nechceme pôžičku v živote som nesplácal ani ň. :-D P.S.2 Ak nepredám byt za min 50 000€ ani nezačnem. P.S.3 ...ale musím v byte my už preskakuje http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro...
Odpovedať
@pokakany_trpaslik Ahoj. Ani neviem, kde zacat.. Vyber projektu: Cena 1200€, plus osadenie, siete. Chces tam inu velkost, bez balkonov, inu strechu. Uz si na dvojnasobnej cene za projekt. Najdi si radsej architekta, vezme ta za rucicku a za tu cenu urobi original, podla tvojich predstav. Tu by som mohol kludne skoncit.. :-) Z bytu ti uz preskakuje, ale chces postavit dom, co vypada ako 2 garzonky nad sebou. To ma aky zmysel, narovinu? Tvoj pozemok je dlhy slizik, co tak prisposobit tvaru aj dom. Ale ty nechces: - bungalov, - ani radiatory - a hlavne - ani hypoteku. Vypada to tak, ze si chces len kvalitne skomplikovat zivot. Od zaciatku ides robit cudne kompromisy.. :-|
Odpovedať
ak sa má celý denný rodinný život odohrávať v miestnosti slúžiacej ako kuchyňa, jedáleň aj obývačka o rozmere 25 m2, tak to radšej by som zostala v tom byte, to je žalostne malá výmera na takú multifunkčnú miestnosť. Rovnako je tam žalostne málo možnosti na odkladací priestor -. bordelkabinet.
Odpovedať
@matorado Bungalov nie, lebo čo tu čítam poschodový vychádza lacnejšie aj ked sú tu aj názory, že nie. Radiátory chce manželka tak sa prispôsobím-je mi to jedno. Hypotéku nedostanem, lebo nepracujem dlhodobo a pre zdrav. stav ani skoro nezačnem a štát na mňa kašle nepoberám ani €.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik vieš, ale tak to potom ak máš rozpočet našponovaný do posledného centu, ani do toho nechoď. Stačí, ak sa niečo poserie, a ono sa poserie vždy a už budeš úplne mimo. Jednoducho nemôžeš ísť úplne do nuly s nulovou vyhliadkou na nejaký úver, ak by bola potreba... Z vlastnej skúsenosti, pred rokom sme sa sťahovali do bungalovu a dokončovačky hoci sme si ich manažovali sami, stáli o cca 1/3 viac, ako bolo plánované. Ubezpečujem ťa, že rovnako ako ty nie sme nároční na luxus, ale tak zasa ideme z bytu do domu takže nepôjdem za každú cenu do nižšieho štandardu /načo aj/, to radšej si doprajem trochu toho luxusu v byte. A stále ešte nemáme všetko, napr. brána sa vyrába teraz, chýba nám cca 50 m2 zámkovej dlažby a prístrešok na auto. Vnútri je všetko hotové.
Odpovedať
@fidorka7 Ak ho natiahnem ešte o 0.5m pribudnú mi 2 m2 tak 27 m2 bude myslíš dosť? Cenu to verím draticky nenavýši a aj horné detské porastú na 13 m2. Odkladací priestor je pod schodami, komore, technickej a chcem časom kúpiť lodná kontajner 6 X 3 X 2.8m, ako sklad zasypať hlinou a urobiť na ňom skalku za 1 200€ to bude lacnejšie než murovaný sklad . Dík za názor.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik aký bude potom rozmer obývačko-kuchyne? myslím ak natiahneš tu jednu dĺžku, nie podlahová výmera, ale rozmer šírka x dĺžka?
Odpovedať
@pokakany_trpaslik vieš ale do lodného kontajneru v exteriéri ani do komory neodložíš bundy zimné spolu s kompótmi a zimnými pneumatikami, grilom a záhradným nábytkom...
Odpovedať
@pokakany_trpaslik a s tou prístavbou, čo ja viem, nech sa ti vyjadria technicky zdatní majstri stavbári, ale môj švagor teraz pristavuje - rozširuje bungalov o 2 izby a vyzerá to všelijako len nie prirodzene. A to sa strafil do sklonu strechy, ktorá nadväzuje, takže neviem... asi by som to poriešila teraz, alebo si zvoľte iný projekt, kde bude obývateľné prízemie ihneď /vrátane rodičovskej spálne/ s tým, že poschodie dokončíte neskôr.
Odpovedať
Obývka 4 X 5m a kuchyňa do L 2.5 X 2.5m komora 2.5 X 1.5m ccá. Gril, kompoty a záhradný nábytok do kontajnera dám aj nastražené pasce na myši pre istotu. Niekto má záh.nábytok vonku celoročne len ho na zimu prehodí celtou a na jar ošetrí náterom. Rodičia majú dlhé roky kompoty v nevykúrenej letnej kuchyni resp. komore pri nej a hodia na ne v zime deky a ibe jeden rok im asi 4 fľaše praskli cca rok 2003 to bola sviňa zima -20C. Na tú prístavbu sa práve preto pýtam nech sa to tak teraz nachystá tak, aby to potom prirodzene zapadlo k sebe.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik áno do kontajnera dáš všetko to čo si povedal ale nebudeš tam miešať iné veci, ktoré treba sezónne uskladniť vnútri, myslela som to tak, že ich nemôžeš nahádzať dokopy. a iný projekt by teda nebola schodnejšia cesta? Taký, kde zvonku by bolo všetko hotové, prízemie uzatvorené s možnosťou dokončenia izieb, ich zobytnenia v budúcnosti? neviem, či sa to dá všetko tak predpripraviť, aby to zapadlo bez problémov. Inak ako - odkiaľ by sa do tej pristavenej izby vchádzalo? Úplne si potom v tej prechodzej izbe zmeníš dispozíciu a možnosti zariadenia nábytkom.
Odpovedať
@fidorka7 Iný projekt môže byť schodnejšia cesta toto je len začiatok prvoplánový nápad a všetko bude nakoniec celkom inak. Beriem ten projekt, ako základ pre architekta, ale tu som len chcel troška presondovať, či nepadne dobrý nápad...Pristavená izba by bola spredu ak vojdeš z boku do domu v ľavo je obývačka pred tebou technická miestnosť a v pravo tá dostavaná izba. Napísal som to hore tam kde sú dve malé okná na presvetlenie vstupu dal by som veľké okno 2 X 1 m, ktoré by sa neotváralo a tam by potom boli dvere do izby. Rozmýšľal som aj o možnosti pristaviť izbu do L k obyčajnému 3i bungalovu a to mi prišlo, ako horšia voľba.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som volila moznost prizemie kuchyna,obyvacka,spalna,technicka,kupelka s dodatocnym dokoncenim podkrovia neskor. A jednoznacne pridat ma podlahovej ploche kuchynoobyvacke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?