Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 No nedá sami nesúhlasiť, čím väčší tým … @fero1821 Vnútrom domu myslím, zariadenie, ako kuchyňa, kúpeľna, spotrebiče, podlahy, int. dvere. To je ešte taký hrubý základ.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 bavime sa tu o nakladoch a nie sedlacin… @rapidek Ja som tu sedlačinu spomenul preto, že mi nedalo si nevšimnúť, že veľa ľudí /aj tu diskutujúcich/, ktorí majú podobné názory na veľkosť domu, čisto náhodne majú aj (z môjho pohľadu) iné , alebo to nazvem jemenjšie -konzervatívne názory , aj na iné témy v živote, čo vidieť v diskusiách všeobecne... a vidieť tak všeobecný vzorec, ktorý som pomenoval ... celkovo je celosvetový trend smerom k minimalizmu a menším jednotkám na úkor väčších ... ale každý vie sám kde chce dať prachy, len nech sa ľudia rozhodujú racionálne, nie na základe stereotypov v spoločnosti... to je celé... väčšina však podľahne spoločenskému tlaku keby všetci mešťania žili na 10 árových pozemkoch v haciendach neviem či by celé Slovensko rozlohou stačilo na počet obyvateľov... tak logicky musia byť aj tí, čo majú tie 3 árové pozemky a domy ja som už XY krát písal, kebyže mám aj prachy nazvyš tak radšej ako jeden 200m2 dom , postavím 100m2 a za zvyšné prachy kúpim chatu alebo druhú nehnuteľnosť... to mi príde omnoho logickejšie ako sa vytešovať v dome , v ktorom sa nepotrebujem naháňať po miestnostiach... ale kto má radosť z veľkého domu samozrejme nech naloží s peniazmi ako chce, alternatívy existujú a je ich kopa 🙂Odpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek Ja som tu sedlačinu spomenul preto, že … @dexter89 ja som za nejaku mieru. Tiez mi pride divne, ze niekomu pride 75m2 kuchyna s obyvackou mala... kazdy ma ine preferencie. ja som sa snazil poschodak urobit tak, aby bol dobre predajny, alebo prerobitelny na dve bytove jednotky. Prekvapuje ma ze ti ktori rataju s invaliditou si uz teraz nepredplacaju miesto v nejakom domove jesene zivota, alebo ako to volaju...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 ja som za nejaku mieru. Tiez mi pride d… @rapidek presne aj my tak mame postavený dom, že sa ľahko da prerobit na dve 2 izbové bytovej jednotky. Tiež nechápem načoj eludom obyvacka 75 m2.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 ja som za nejaku mieru. Tiez mi pride d… @rapidek veď mne jedno... kamoš stavia napr. krásny bungalov a obývačko-kuchyňu no neviem či nemá cez 80m2 len toto... ale oni su veľká rodina a vkuse je u neho niekto ... tu bratranec, sesternica, sused ... oni žijú tak spoločensky ... samozrejme, že mu príde taká obývačka vhod, keď tam 15 ludí sadne na oslavu nech sa pomestia... ja som introvert, u nas sú ludia raz za rok mne by osobne stačil dom z lodneho kontajnera kde budem mať všetko v jednej izbe (kebyže žijem sám) každý sme iný no mnohí ľudia na SK nestavajú domy kvôli sebe a svojim potrebám, ale pre oči suseda a okolia... rovnako tak pristupujú k životu , také autá kupujú a pod... ale nech si robia čo chcú , posledné roky sa už ani nesnažím pochopiť správanie polovici tohto národa a ani to nechcem.. toto fórum len poskytuje rady a inšpirácie a aj tak si každý spraví po svojom... ale skúsenosti a svoje pohľady sem písať môžeme podľa mňa nikto neráta s invaliditou 🙂 nutne nemsuíš skončiť imobilný , ale po schodoch sa väčšine ľuďom chodí ťažko ... napr. stačí porážka na starobu a nemusíš skončiť na vozíku, vieš kolo seba porobiť aj sám fungovať, ale chôdza pos chodoch je jednoducho utrpenie... neviem si predstaviť, aby taký človek potreboval denne prejsť 10x hore dole v takom dome...Odpoveď na príspevok od petersd:
Ono, mne to tak pripadá, že zakladateľ témy (ale … @petersd kiežby sme boli rozhodnutí ako hovoríš .. prešlo 5 dni a stále nevieme ... resp riešime dvojposchodový na ktorý mame projekt ale stále nám nedá spat bungalovOdpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek veď mne jedno... kamoš stavia napr. krás… @dexter89 vidis, tak kamarata klasifikujes v prvom rade ako sedlaka, ale v druhom rade priznas, ze je spolocensky a casto vyuziva priestor na spolocenke posedenia. ked si to postavil za svoje, alebo si na to pozical, to je mi jedno, pokial to nebolo dotovane zo spolocneho. ak niekto rata, ze ho porazi /vela ludi sa programuje slovami: "mna porazi"/ tak neviem naco stavia rodinny dom. vtedy ho nebude potrebovat a ani bazen ci zahradu...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 vidis, tak kamarata klasifikujes v prvo… @rapidek ale no nepaušalizuj 🙂 rozhodne nehádžme všetkých do jedného vreca veď ľudia sú rôzni... veľka časť ale našej populácie spadá do fenoménu "postsedliakov" s touto tematikou skús prečítať knihu od Buzalku: PostsedliaciOdpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek ale no nepaušalizuj 🙂 rozhodne nehádžme … @dexter89 ja som teda pausalizaciou urcite nezacal. pride cas, ked budene skutocnym sedlakom a rolnikom ruky bozkavat.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 ja som teda pausalizaciou urcite nezaca… @rapidek nepochybne , ale hlavne treba ďakovať Fritzovi Haeberovi za syntézu dusíkatých hnojív ... Inak by si mohol mať poľnohospodárov koľko chces , tak či tak by si neuzivil ani 10% súčasnej , svetovej populácieOdpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek nepochybne , ale hlavne treba ďakovať Fr… @dexter89 tie hnojiva doteraz rozprasovali abolventi masmedialnej komunikacie lebo nebodaj influenceri cize prenasaci akutnej infekcie?Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 tie hnojiva doteraz rozprasovali abolve… @rapidek a pointa ? To akože podľa teba je rešpektu hodná jedine manuálna , Robotnícka trieda a ostatní sú čo ? Bezcenní, nepotrební povaľači? Také názory razili komoušiOdpoveď na príspevok od simonka0818:
@petersd kiežby sme boli rozhodnutí ako hovoríš .… @simonka0818 co je na tom take zlozite sa rozhodnut??? Dom sa projektuje na vybrany pozemok, cize nie len jeho veľkosť, ale i dispozicia, otocenie na svetove strany, ziskanie sukromia, tienenie strechou pocas letnych dni.....Odpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek a pointa ? To akože podľa teba je rešpek… @dexter89 pointa bola, k tym hnojivam. Neviem preco mas sklony k extremnej polarizacii a podsuvas absurdnosti otazkou ci su ostatni nepotrebni povalaci. Kazda praca je potrebna, ale dufam, ze napr. burzovych spekulantov a inych podobnych financnych magov neratas za prospesnych spolocnosti.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 pointa bola, k tym hnojivam. Neviem pre… @rapidek každý je svojim spôsobom prospešný, problém vidím v odmeňovaní ... parazitický kapitalizmus, oligarchický kapitalizmus alebo plutokracia ktorá momentálne vládne takmer všade na západe , vytvára krízu v odmeňovaní... t.j. profesie najviac prospešné spoločnosť zarábajú najmenej a naopak, tí burzoví špekulanti najviac... takže v podstate hej súhlasím v tomto s tebou ... preto aj tento systém nazývam parazitický kapitalizmus a tí špekulanti a burzoví analytici, v mnohom právnici (čo len v rámci obchodného práva špekulujú) atď... tak tí nevytvárajú žiadne pridané spoločenské hodnoty, ale len parazitujú na systéme aspoň toto je môj subjektívny pohľad a tí by spadali do tej skupiny ktorú spomínašOdpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek veď mne jedno... kamoš stavia napr. krás… @dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem mať ešte len 32 rokov, áno dávam ich hravo doma u rodičov, ale už teraz mi lezú na nervy a popravde už teraz občas sa mi nechce behať hore dole ak niečo potrebujem. Nehovorím, že ma bolia nohy, ale viete ako to začína už po 30 tke, neviem čo to bude po 40 tke :D Inými slovami nepochopím toho pána čo tu ospevolal schody, že radšej vybehne hore a dole ako ísť na druhú stranu domu :D No nepochopil som ho ..a to som už všeličo počul.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821 pocuj a za kolko zabehnes 12minutovku, ked sa ti v 30 nechce behat po schodoch?Odpoveď na príspevok od minoo:
@fero1821 pocuj a za kolko zabehnes 12minutovku, … @minoo z diskusie vyplyva, ze mnoho ludi sa pripravuje na paralympiadu :D staci trochu nadvahy zo sedavej prace a je problem so schodamiOdpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821 presne tak jak píšes @rapidek Počúvaj , asi si nezažil veci tak tu žartuj s paralympiádou Môj otec po ťažkej mozgovej príhode , z plného zdravia aktívneho života skončil ochrnutý a rok len ležal ... Zo dňa na deň ti skončí aktívny život , hovorili že nebude nikdy chodiť Do roka to nejak rozchodil prejde sám po byte a na záchod , už aj do obchodu a na obed v okruhu 200 metrov ... Nechce moc pomoc , chce byť sebestačný ... Ide to ťažko no k tým schodom po schodoch je to najhoršie ! Zdolať jedno poschodie je masaker... Neviem si predstaviť ako by fungoval v dome našťastie bytovka kde žije má bezbariérový prístup, uz aj 3 schodíky pred vchodom sú niekedy problém Samozrejme nikto na to nemyslí dokiak mu zdravie slúžiOdpoveď na príspevok od dexter89:
@fero1821 presne tak jak píšes @rapidek Počúva… @dexter89 tu nejde o srandu, tu ide o to, ako si niekto degraduje zivot situaciami, podla ktorych zije a ktore nastat nemusia. Pri optimalnom stave by clovek potreboval za zivot byvat v 2-3 nehnutelnostiach a kazda by plnila specificky ucel.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821 Možno si hovorí, že je to kratšia vzdialenosť, ako keby má ísť na druhý koniec domu, ale že ten pohyb je o inom a áno, je pre telo náročnejší ako chôdza, to je druhá vec. Každopádne, toto asi nemá zmysel ďalej riešiť. Debata sa uberá úplne iným smerom, ako bol zámer...Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821 No kazdy sme iny, ale mat 30 rokov a stazovat sa na chodenie po schodoch, trosku skoro nie? Ja mam blizsie k 50-tke a aj v bytovke radsej pojdem po svojich aj na 7-8 poschodie ako vytahom. Pokial mozem, pouzivam nohy na to, preco boli stvorene.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821 ja to mám rovnako. Radšej po schodoch ako ísť na koniec domu. Pre mňa je to asi podobné ako keď bolo učivo na 5 strán v knihe a keď sa to pripísalo bolo to na jednu A4. A už bol hneď pocit, že treba sa len jednu stranu učiť a nie 5, pričom je obsahu rovnako.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@dexter89 k tým schodom poviem toľko, že budem ma… @fero1821Na nervy je dobrý lexaurin a lenivosť je kardinálny hriech, s čím súvisí tvoj nasledujúci dotaz:už teraz mi lezú na nervy a popravde už teraz občas sa mi nechce behať hore dole ak niečo potrebujem
Pokiaľ sa nebudeš hýbať (napr. chodením po schodoch hore dolu), po 40tke budeš K.O. ____ Schody sú úžasná vec a dal by som ich aj na 3. poschodie, ak by som nejaké mal - aj na byte nepoužívam zásadne výťah..neviem čo to bude po 40 tke
Odpoveď na príspevok od pircuk:
@fero1821 No kazdy sme iny, ale mat 30 rokov a st… @pircuk No, tak ľudské nohy ani z ďaleka nie sú určené na schody. Opýtaj sa ortopédov. Schody a rebríky sú najhoršie, čo môže byť, pre kolená, nohy. Schody chvália iba kardiológovia a cievari, i to len kvôli "tréningu" srdca a preplachnutia ciev. To sa však dá dosiahnuť inými spôsobmi, nie lagrovaním nôh po schodoch. 😉Odpoveď na príspevok od pircuk:
@fero1821 No kazdy sme iny, ale mat 30 rokov a st… @pircuk klby sa Ti poďakujú, ja tu nejdem rozdávať rozumy, to nechám na lekárov. Každopádne kľudne si postavte aj bytovku namiesto domu a behajte hore dole. Asi tu sú samí poschoďáci, tak už nemajú na výber len chváliť svoje schody, na ktoré budú nadávať tak ako moja mama teraz, že nemali rozum a nepostavili rovný dom bez poschodia. Je to o životnej skúsenosti. Ja to vidím doma na rodičoch, čiže mne tu rozumy dávať nemusí nikto. HLavne nie 30 roční mladí ľudia, čo ešte vládzu. To, že som povedal, že mi lezú na nervy už v 32 rokoch nemalo unamenať, že som hodný paralympiady, ale to, že už teraz pociťujem, že schody su blud. To je môj názor a hovorte si čo chcete. Iste ak máte štipku rozumu ste si všimli aj to, že mi problém nerobia, ale mam na nich nervy a so vzrastajúcim vekom budú čím ďalej tým väčši problém. Tí čo chcejú nech si postavia aj bytovku mne to je jedno.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@pircuk klby sa Ti poďakujú, ja tu nejdem rozdáva… @fero1821 preferencie každého človeka sa menia s vekom a je to úplne v poriadku. Malé dieťa na sex nemyslí vôbec, stará babička na sex už nemyslí - to ale nie je dôkaz/argument, že sex je blud. Detto schody. Problém býva často ten, že ľudia žgrlošia a aby ušetrili pár cm2, si zrealizujú strmé schodisko alebo schody pre popolušku, na ktorých musia chodiť po špičkách..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@fero1821 preferencie každého človeka sa menia s … @gadefox Dieťa na sex nemyslí, lebo ešte nevie, o čom to je ... Ale ako Ty môžeš vedieť, ako o tomto zmýšľa babička? 🤣🤣🤣