Hruba stavba poschodovy dom

Ahojte.prosim vas vedeli by ste nam pomoct s nazormi. Kolko by stala hruba stavba poschodoveho domu rozmery 10x16.ideme do toho svojpomocne no mame obavy ze niekde v polke sa zastavime ze nebudu financie.viete nam poradit kto mate skusenosti ze kolko orientacne to vyjde? Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@adka_91 9x9 prizemie, podkrovie, bez dreva na krov,zeleza do betonu,len pod strechu s kominom bez okien,dveri vsetko svojpomoc 24000€
Odpovedať
@mcsmekac poschodovy dom to bude
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@adka_91 poschodový dom nemôžete stavať svojpomocne, nakoľko to nie je jednoduchá stavba.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@spoony :D možu :D
Odpovedať
9,5x12.5 vyšlo 28 000€. Všetko svojpomoc. Hrubá stavba bez okien
Odpovedať
9x10,5 bez okien 24560
Odpovedať
8x12 poschodovy, cca 45 tis. Svojpomocne aj s oknami a strechou
Odpovedať
@micjak @mcsmekac nemôžu. Treba si prečítať stav. zákon. Svojpomocne (pod dohľadom dozora) je možné realizovať len jednoduché stavby (čo je u stavieb na bývanie jednoposchodová budova, ktorá môže mať suterén a podkrovie).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@spoony zaujimave, ze svagrina dostavala svojpomocne poschodovy dom, rovnako sestra... Najskor si presne precitaj zakon a potom skus este raz. ;-)
Odpovedať
@megdesign ja mám zákon naštudovaný. To že tvoja rodina stavala svojpomocne je možné len tak, že stav. úrad porušil zákon ak povolil takúto realizáciu, alebo mali v stavebnom povolení uvedenú realizáciu dodávateľom, ale realizovali svojpomocne.
Odpovedať
@spoony ach boze...
Odpovedať
Preto sa 90% "poschodovych" domov oznacuju ako prizemne s obytnym podkrovim. Na realne poschodovy dom skutocne platia ine podmienky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@spoony a kolko poschodovy si myslis ze idu stavat 3-4 podlazia? asi ma na mysli prizemie a podkrovie nie niaky bungalov zase clovek co hovno poradi akurat tu ide chytat za slovicka
Odpovedať
100m2, podkrovný, 30tis, váš je o 60% väčší, pod 50tis sa len za materiál nedostanete. Odpracovaných 6000 hodín len na dome, ani vlastný otec mi tam nechodil, je to jednoducho veľa.
Odpovedať
@micjak ani 2-poschodový dom nie je jednoduchá stavba. A nie všetko pod strechou je podkrovie. Ak je to 2. poschodie tak platí to čo som napísala. A nerýpem, len upozorňujem aby neboli prekvapený ak im stavebný úrad nespojí územné a stavebné konanie a nepovolí realizáciu svojpomocne.
Odpovedať
@spoony - svojpomocne sa tak robí, majú známeho firmu, cez ktorú sa to papierovo zrealizuje.
Odpovedať
Nam tiez nic nechceli. Zalezi kde stavate asi. Pretoze xx ludi tu stavia svojpomoc trojposchodove domy... Na papieri mame svojpomoc ale stavali nam to zivnostnici. Dom 8.5x11 pivnice, prizemie a podkrovie. Cena 45 tis eur material plus praca...
Odpovedať
@spoony @mcsmekac @micjak @megdesign @rillwen Spoony má pravdu. V stavebnom zákone je toto: § 44 Oprávnenie na uskutočňovanie stavieb (1) Stavbu a jej zmenu môže uskutočňovať len právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na vykonávanie stavebných prác podľa osobitných predpisov2) a vedenie uskutočňovania stavby vykonáva stavbyvedúci. (2) Jednoduché stavby a ich zmeny môže uskutočňovať stavebník sám pre seba svojpomocou, ak vedenie ich uskutočňovania vykonáva stavebný dozor. Na uskutočňovanie jednoduchých stavieb a ich zmien [§ 139b ods. 1 písm. b) a c)], drobných stavieb a ich zmien svojpomocou stačí, ak stavebník zabezpečí odborné vedenie ich uskutočňovania osobou, ktorá má vysokoškolské vzdelanie stavebného smeru alebo architektonického smeru alebo odborné stredoškolské vzdelanie stavebného smeru a najmenej tri roky praxe v odbore (ďalej len „kvalifikovaná osoba“), ak sám nespĺňa uvedené požiadavky. Zákon tiež definuje jednoduchú stavbu: § 139b Pojmy stavebného poriadku (1) Jednoduché stavby sú a) bytové budovy, ktorých zastavaná plocha nepresahuje 300 m2, majú jedno nadzemné podlažie, môžu mať aj jedno podzemné podlažie a podkrovie, Takže pokiaľ stavebné úrady dodržujú legislatívu, tak by nemali dovoliť postaviť poschodový dom (nie prízemný s podkrovím) svojpomocne. To, že sa to v praxi obchádza, alebo nerešpektuje, neznamená, že zákon neplatí. Ak adka 91 chce stavať podkrovný dom, tak OK. Ale ak chce naozaj poschodový, tak musí rátať s tým, že svojpomocne to nebude môcť realizovať.
Odpovedať
@cucesino Prečítaj si pozorne môj príspevok a potom mudruj. Neverím, že niekto stavia trojposchodové domy svojpomocne. Ty v zmysle zákona máš jednoduchú stavbu.
Odpovedať
Nemudrujem viem ako sa stavia. Mudrujes tu iba ty a ohanas sa tu zakonmi... Tak sa ukludni.
Odpovedať
je to tak, ako píše chrobak7 , my staviame poschodový dom - prízemie + plnohodnotné poschodie a nie podkrovie bez pivnice 8 x 12 a to sa nepovažuje podľa stavebného zákona za jednoduchú stavbu. Nemohli sme to stavať svojpomocne, to bola podmienka aj pri stavebnom povolení. Postavila nám to firma za 45000e vrátane strechy a okien.
Odpovedať
@chrobak7 @spoony @rillwen vam to tu pekne vysvetlil...
Odpovedať
@chrobak7 to, ze ty neveris, je len a len tvoj problem... ;-)
Odpovedať
Ludia neblaznite nehadajte sa tu.snazime sa tu jeden druhemu pomoct poradit. O poschodovom dome svojpomocne v zakone to sme absolutnr netusili to zistime este na stavebnom urade. A nepoznate nejakych sikovnych zivnostnikov niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?