Cena hrubej stavby jednoduchého poschodového domu - Sabinov

Ahojte, nevie mi náhodou niekto poradiť/odhadnúť, ako sa pohybujú ceny v okolí SB/PO na hrubé stavby domov? Plánujem stavbu poschodového domu - štvorec, sedlová strecha, 92m2 zastavanej a cca 130 m2 obytnej a pozemok v miernom svahu. Projekt a povolenie už mám a akurát som dostal cenovú ponuku od firmy na uzatvorenú hrubú stavbu - 100 tisíc a zdá sa mi to dosť. Nestavia niekto náhodou podobnú stavbu na východe SR a vedel by poradiť? Ďakujem vopred za všetky rady.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od domsabinov:

Ahojte, nevie mi náhodou niekto poradiť/odhadnúť…
@domsabinov Ak sa ti cena nezdá, daj si vypracovať od inej firmy druhú cenovú ponuku. Tipovať cenu hrubej stavby z jedného popisu v príspevku je ako tipovať, koľko je v jazere rýb.
Odpovedať

@domsabinov Pošleš žiadosti o cenové ponuky a budeš mať najlepší prehľad... 100 000€ nemusí byť veľa... Len v základoch s doskou môžeš mať aj cez 20 000€ (každý má inú predstavu o miernom svahu), murivo, strop, krov-strecha, okná, dvere... S kľudom Indiána môže to byť aj 100 000€, záleží aj na špecifikácií. Čo sa týka ceny za prácu, nečakaj, že bude veľký rozdiel medzi tvojou lokalitou a 95% Slovenska.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@domsabinov Ak sa ti cena nezdá, daj si vypracova…
@chrobak7 áno dal som vypracovať viacero ponúk, ale zatiaľ len jedna odpoveď. Každopádne chcel som vedieť, či niekto nestavia podobnú stavbu a vedel by poradiť, koľko ho to vyšlo.
Odpovedať

@domsabinov Ja som z Tvojho/nášho regiónu, tak máš info takpovediac z prvej ruky. Rovno Ti poviem, že ak plánuješ stavbu na kľúč, teda dodávateľsky Ti dom bude robiť firma, tak Ťa zdrú ešte aj z kože. Zvlášť, ak nerozumieš stavbárčine, alebo nie si ostrieľaný v branži. Ak pôjdeš do svojpomocnej výstavby,... si šikovný a vieš si pozháňať materiály, dohodnúť lepšie ceny,.... vieš kopec roboty porobiť sám, tak sa Ti z tých 100k ešte aj 10 - 20k zvýši...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@domsabinov Ja som z Tvojho/nášho regiónu, tak má…
@petersd diki za radu ale žijem v zahraničí a nemôžem to riešiť svojpomocne. Ale ak máš kontakt/tip na firmu, ktorá má lepšie ceny, tak budem vďačný.
Odpovedať

@petersd diki za radu ale žijem v zahraničí a nem…
@domsabinov Problém v tom, že celkom dobre poznám našu regionálnu stavebnú problematiku a bohužiaľ nikto - žiadna partija nespĺňa moje očakávania. Jedni sú dobrí na betonáže, ale potom keď vidíš, ako pomurovali, tak zaplačeš.... Iní sú napr. dobrí na omietky, ale totálne nevedia šalovať,... atď... Najhoršie na to všetko ale je, že "firma" sa pustí do stavby domu a aby sa nedelili o peniaze, tak všetko chcú porobiť sami. A sú z nich betonári, potom šalovači, potom železiari, viazači.... tesári, pokrivači,... Nezriedka vidíš, ako murári robia odpady, kanalizáciu... (Pritom v murárskej partij aj nájsť aspoň vyúčeného murára je problém.) Je to smutné, ale je to tak. Preto nedoporučím nikoho
Odpovedať

@domsabinov Problém v tom, že celkom dobre poznám…
@petersd no je to na hovno ale s tým asi aj +- počítam, keďže pri stavbe osobne nebudem, tak nič iné neostáva. Tiež to nie je trend len na SVK ale už asi všade sa takto stavia, keďže všade chýbajú robotníci. No nič, uvidím ako sa povyjadrujú iné firmy... každopádne dik za info.
Odpovedať

@domsabinov asi nechces stavbu na dialku riadit a riesit problemy. A tych urcite bude kedze ani tie projekty nestoja za vela a hlavne sa kupuju len pre stavebne povolenie. A ked nechces aby ti na stavbe robili podla "svojho uvazenia" alebo "ved to takto stale robime", tak odporucam si objednat aj dozora. Ten ti vie pomoct uz aj v case vyberu. Pripadne by ti vedel vytendrovat stavbu po castiach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@domsabinov asi nechces stavbu na dialku riadit …
@wivik áno stavebný dozor už mám vyriešený, ale firmu si potrebujem nájsť sám.
Odpovedať

@domsabinov caf,ak ti mozem odporucit, bajpasni vsetko co mozes (tam kde ti to technologia umoznuje) kde to na seba viace velky pocet ludi. Ides-chces stavat dom ok, obvodove murivo ries cez prefabrikovane steny ktore ti dovezu, rozlozia, prdnu tam beton a mas to! Podlazie ries Spiroll panelmi a mas cele poschodie postavene za jeden den!! Jedine co potrebujes je spravit zakladnu dosku a tam si viac menej odkazany na firmu, Alebo si to nechaj pod dozorom urobit u neakeho stavbara ktory na to ma papier, robi v tom a neni to vypaseny ,,odbornik,, s fuzama co si hovori ,,Majsterko,, !! Tymto sposobom eliminujes pocet ludi ktory by ti museli pracne tahat steny, vznika ti odpad, natahuju cas (tvoje lowe) a si odkazany na milost-nemilost ,,majsterkom,,. Steny aj podlazie ti strojovo perfektne urobia vo fabrike. Vnutorne priecky si vymurujes aj sam a technologie podla toho ako sa citis, alebo jednotlivo firmam, ale to uz budes mat lepsie pod kontrolou. Vo vysledku usetris kvantum casu a nervov, robosi niesu a ani uz nebudu a ty co su tak si popytaju v ratane tych, co si popytaju a potom uz o nich v zivote nebudes pocut ked zistis, ze nedodrzali technicky postup a musis nieco opravovat. Zaverom, stavaj s rozumom a neopic sa po inych, rob veci podla seba a hlavne, ELIMINUJ pocet ludi ktory ti na stavbe budu fachcit na co najmensie cislo zdar.
Odpovedať

@domsabinov Problém v tom, že celkom dobre poznám…
@petersd Tak to máš pravdu, že všetci robia všetko a potom to tak aj vyzerá. A preto, keď mi naceňujeme, tak krov robia krovári, škridľu pokrývači, elektriku elektrikári, vodu vodári atď... Nedovolil by som si robiť niečo, čo poriadne neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?