Pozdravujem stavbarov a stavbarky,
nizsie uvadzam nejake udaje o planovanom bungalove, aj nejaky orientacny rozpocet. samozrejme ratam, ze tych 10-20% sa to niekde navysi.
Skuste poradit, skontrolovat, ci su sumy realne, kde sa da inac. pripadne co som zabudol.
Taktiez prijmem nejake pripomienky ku projektu, co by ste zmenili alebo tak, terasa bude vzadu za domom, rusno tam nebude lebo navstevy mavame len zriedka a ked aj tak rodinu.
bungalov 9x22m, strecha do A, plech alebo beton krytina, vykurovanie vodne podlahove, plyn + solar, vonkajsie mury (termobrik 380 SUPRA PD) tehla plnena polystyrenom a zateplenie polystyrenom (~100mm), vnutorne zrejme ytong 125. Vnutorne omietky nie sadrove.
Ak som este na nieco zabudol pytajte sa.
Podlahy, osadzovanie vsetkeho elektra, malovanie, zamkovu dlazbu, plot, a ine pomocne a zacistovacie prace si budeme robit sami.
Vybavenie/standard si nepotrpime na nejakom vysokom standarde, a potrebujeme plne zfunkcnit vpodstate len spalnu, kupelnu, kuchynu, obyvacku, a teoreticky pracovnu, kedze zatial sme len 2ja a nejaku vybavu uz mame teraz.
Este prosim poradte, chceme svetlu stresnu krytinu, svetlo seda, alebo nieco take, ak mate dobru skusenost, podelte sa.
Dakujem pekne za vsetko.
Tehly obvodove 15000
Vnutorne priecky + nosne 3600
murovacka 3000
zaklady 15000
strecha 16500
Poter 3000
Zateplenie podlahy 3000
Podlahove kurenie 4000
Okna 4700
Dvere 3250
elektro 5000
plyn 2000
voda 3500
kanal 2000
terenne upravy 5000
Fasada zateplenie + farba 11000
vnutorne omietky 7000
sadrokarton 4000
podlahy 4200
dlazby 480
vodovodna pripojka 800
plynova pripojka 1300
elektricka pripojka 800
kanalizacia 800
kupelna 5000
kuchyna 4000
nabytok 5000
svietidla 1000
kotol 5000
solar 3500
rozne 2000
plot 5000
garazova brana 1700
samonoska 1100
~150 000
No bud tam budu prechodne izby (podla mna hrozne riesenie) alebo ti vela m2 zoberu zbytočne chodby. Mas krasny dlhy pozemok a budes pozerat na mury k susedom. Neviem ale podla mna na tvoj pozemok je toto blbe riesenie. Ale tak každý mame ine preferencie 🙂
@unripko asi sám na stavbe maka..inak mohol by som poprosiť kontakt na živnostníkov, popravde mne nacenili ( asi bez chrbtovej kosti ) za základy 180m2 až 30 tis
@oli18 ospravedlňujem sa, toto som všetko kreslil ja, používam anglicky nástroj/program a preto tie anglické popisky, vchod do domu je napravo od spodnej kúpeľne.
@emperor_fei Ak máš z obývačky východ na terasu, zbytočná je tá dlhá chodba medzi obytnými izbami kvôli východu von. Ak tam máš terasu, dala by som východ z tých dvoch izieb a chodbu by som zrušila. Radšej väčšie izby.
@oli18 asi tak nejak ako u nas sa chodi von na terasu vacsinou len z obyvacky. zo spalne sa obcas stane, ze si takto videme, ale je pradva, ta chodba by bola len hluchym a hlavne nevyuzivanym priestorom
@katuskatka tak tak svojpomoc, 3ja chlapci ktorý sa rozumejú remeslu od základov až po veniec to la vyslo co som ich platil 7000€, inac som s nimi muroval aj všetko robil, strechu som dal do rúk ludom ktorý sa do toho rozumejú ta ma aj s materiálom vysla cca 17000€, muri bolo termallica cca 4800€, okna 7000€ montáž si robím sám, beton základy doska a veci okolo toho zvyšných 10000€ cca. Pri firme by to bolo asi co materiál to práca
@unripko material s prácou, jedinú vec ktorú som cenovo nemohol ovplivnit bol beton s betonárky 🤣 ale aj tam sa sekli o jeden domiesavac cize minus 6kubikov 🤣
@gantree ze uz aj strechu mas?sikovny si kamo.ja cakam na projekt stale a ked tak sa mozem zastavit? hadam uz nebudu zas tie semafory milion po ceste jak naposledy