200m2 bungalov, rozpocet, ciast dokoncenie

Zobraz úvodný príspevok
Pozdravujem stavbarov a stavbarky, nizsie uvadzam nejake udaje o planovanom bungalove, aj nejaky orientacny rozpocet. samozrejme ratam, ze tych 10-20% sa to niekde navysi. Skuste poradit, skontrolovat, ci su sumy realne, kde sa da inac. pripadne co som zabudol. Taktiez prijmem nejake pripomienky ku projektu, co by ste zmenili alebo tak, terasa bude vzadu za domom, rusno tam nebude lebo navstevy mavame len zriedka a ked aj tak rodinu. bungalov 9x22m, strecha do A, plech alebo beton krytina, vykurovanie vodne podlahove, plyn + solar, vonkajsie mury (termobrik 380 SUPRA PD) tehla plnena polystyrenom a zateplenie polystyrenom (~100mm), vnutorne zrejme ytong 125. Vnutorne omietky nie sadrove. Ak som este na nieco zabudol pytajte sa. Podlahy, osadzovanie vsetkeho elektra, malovanie, zamkovu dlazbu, plot, a ine pomocne a zacistovacie prace si budeme robit sami. Vybavenie/standard si nepotrpime na nejakom vysokom standarde, a potrebujeme plne zfunkcnit vpodstate len spalnu, kupelnu, kuchynu, obyvacku, a teoreticky pracovnu, kedze zatial sme len 2ja a nejaku vybavu uz mame teraz. Este prosim poradte, chceme svetlu stresnu krytinu, svetlo seda, alebo nieco take, ak mate dobru skusenost, podelte sa. Dakujem pekne za vsetko. Tehly obvodove 15000 Vnutorne priecky + nosne 3600 murovacka 3000 zaklady 15000 strecha 16500 Poter 3000 Zateplenie podlahy 3000 Podlahove kurenie 4000 Okna 4700 Dvere 3250 elektro 5000 plyn 2000 voda 3500 kanal 2000 terenne upravy 5000 Fasada zateplenie + farba 11000 vnutorne omietky 7000 sadrokarton 4000 podlahy 4200 dlazby 480 vodovodna pripojka 800 plynova pripojka 1300 elektricka pripojka 800 kanalizacia 800 kupelna 5000 kuchyna 4000 nabytok 5000 svietidla 1000 kotol 5000 solar 3500 rozne 2000 plot 5000 garazova brana 1700 samonoska 1100 ~150 000
Odpovedať
1
2
@emperor_fei A vchod do domu máš kde? Ja totiž anglicky neviem a nenašla som ho.
Odpovedať
No bud tam budu prechodne izby (podla mna hrozne riesenie) alebo ti vela m2 zoberu zbytočne chodby. Mas krasny dlhy pozemok a budes pozerat na mury k susedom. Neviem ale podla mna na tvoj pozemok je toto blbe riesenie. Ale tak každý mame ine preferencie 🙂
Odpovedať
Zatiaľ umna, zastavaná plocha 200m2 Základy, platna, odpady prípojky voda ,kanal, elektrika, murivo termallica 30cm obvodove nosne, vnutorne nosne , vnutorne priecky, strecha dreveny krov krytina plech, okna +vchodové dvere, zatiaľ som na sume cca 47000€ 😊
Odpovedať
A to mas cenu iba za materiál ?
Odpovedať
@unripko asi sám na stavbe maka..inak mohol by som poprosiť kontakt na živnostníkov, popravde mne nacenili ( asi bez chrbtovej kosti ) za základy 180m2 až 30 tis
Odpovedať
@oli18 ospravedlňujem sa, toto som všetko kreslil ja, používam anglicky nástroj/program a preto tie anglické popisky, vchod do domu je napravo od spodnej kúpeľne.
Odpovedať
@emperor_fei Ak máš z obývačky východ na terasu, zbytočná je tá dlhá chodba medzi obytnými izbami kvôli východu von. Ak tam máš terasu, dala by som východ z tých dvoch izieb a chodbu by som zrušila. Radšej väčšie izby.
Odpovedať
@oli18 asi tak nejak ako u nas sa chodi von na terasu vacsinou len z obyvacky. zo spalne sa obcas stane, ze si takto videme, ale je pradva, ta chodba by bola len hluchym a hlavne nevyuzivanym priestorom
Odpovedať
@gantree dobrý deň! Prosím vás staviate svojpomocne? Alebo firma? Dakujem!
Odpovedať
@katuskatka zbytocna otazka, podla ceny tvrda svojpomoc s dopomocou par zivnostnikov na okna, strechu a mozno obvodove mury.
Odpovedať
@katuskatka tak tak svojpomoc, 3ja chlapci ktorý sa rozumejú remeslu od základov až po veniec to la vyslo co som ich platil 7000€, inac som s nimi muroval aj všetko robil, strechu som dal do rúk ludom ktorý sa do toho rozumejú ta ma aj s materiálom vysla cca 17000€, muri bolo termallica cca 4800€, okna 7000€ montáž si robím sám, beton základy doska a veci okolo toho zvyšných 10000€ cca. Pri firme by to bolo asi co materiál to práca
Odpovedať
@unripko material s prácou, jedinú vec ktorú som cenovo nemohol ovplivnit bol beton s betonárky 🤣 ale aj tam sa sekli o jeden domiesavac cize minus 6kubikov 🤣
Odpovedať
@gantree ze uz aj strechu mas?sikovny si kamo.ja cakam na projekt stale a ked tak sa mozem zastavit? hadam uz nebudu zas tie semafory milion po ceste jak naposledy
Odpovedať
@stefan222 jo uz je ak strecha, resp koncom týždňa ma prísť krytina
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?