200m2 bungalov, rozpocet, ciast dokoncenie

Pozdravujem stavbarov a stavbarky, nizsie uvadzam nejake udaje o planovanom bungalove, aj nejaky orientacny rozpocet. samozrejme ratam, ze tych 10-20% sa to niekde navysi. Skuste poradit, skontrolovat, ci su sumy realne, kde sa da inac. pripadne co som zabudol. Taktiez prijmem nejake pripomienky ku projektu, co by ste zmenili alebo tak, terasa bude vzadu za domom, rusno tam nebude lebo navstevy mavame len zriedka a ked aj tak rodinu. bungalov 9x22m, strecha do A, plech alebo beton krytina, vykurovanie vodne podlahove, plyn + solar, vonkajsie mury (termobrik 380 SUPRA PD) tehla plnena polystyrenom a zateplenie polystyrenom (~100mm), vnutorne zrejme ytong 125. Vnutorne omietky nie sadrove. Ak som este na nieco zabudol pytajte sa. Podlahy, osadzovanie vsetkeho elektra, malovanie, zamkovu dlazbu, plot, a ine pomocne a zacistovacie prace si budeme robit sami. Vybavenie/standard si nepotrpime na nejakom vysokom standarde, a potrebujeme plne zfunkcnit vpodstate len spalnu, kupelnu, kuchynu, obyvacku, a teoreticky pracovnu, kedze zatial sme len 2ja a nejaku vybavu uz mame teraz. Este prosim poradte, chceme svetlu stresnu krytinu, svetlo seda, alebo nieco take, ak mate dobru skusenost, podelte sa. Dakujem pekne za vsetko. Tehly obvodove 15000 Vnutorne priecky + nosne 3600 murovacka 3000 zaklady 15000 strecha 16500 Poter 3000 Zateplenie podlahy 3000 Podlahove kurenie 4000 Okna 4700 Dvere 3250 elektro 5000 plyn 2000 voda 3500 kanal 2000 terenne upravy 5000 Fasada zateplenie + farba 11000 vnutorne omietky 7000 sadrokarton 4000 podlahy 4200 dlazby 480 vodovodna pripojka 800 plynova pripojka 1300 elektricka pripojka 800 kanalizacia 800 kupelna 5000 kuchyna 4000 nabytok 5000 svietidla 1000 kotol 5000 solar 3500 rozne 2000 plot 5000 garazova brana 1700 samonoska 1100 ~150 000
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@emperor_fei nahodil si dosť divné sumy. Pomaly 19k za tehly.budú pozlátené? Základy za 15k? zlý vtip? za okná dajak málo si myslím.a omietky tiež suma prestrelená. to máš cenové ponuky alebo si si vymyslel?
Odpovedať
pripocitaj si 20 000 a bude to OK. Neviem odkial si prisiel na tie cisla, ale niektore su prestrelene (omietky) a niektore podstrelene (dlazby, nabytok ...). Ale na druhej strane som rad, ze si nemyslis ze to bude s firmami za 100k.
Odpovedať
@igorkoo 4,98 € stoji jedna tehla ta plnena tym polystyrenom, a to je este ta z lacnejsich. Cize preto. Vnutro su obycajne Ytongy 130. aklady ,tak je to 200m2, cize dost vela, ratal som 75 za m2, je to malo alebo vela ? Preto sa pytam, lebo sa v tejto problematike az tak neorientujem, preto sinecham poradit. Okna su plastove a nie ziadne mega rozmery, daval som to rovno z cennika salamander. Ale rozumiem ze nejake tie cenove pohyby tam budu. Cenove ponuky nemam, su to len orienacne sumy aby som vedel, ze kde cca asi sa hybat.
Odpovedať
@rkorba su to len orientacne sumy pre mna, aby som vedel, ze kde asi sa hybat. Dlazby su v podstate len kusok v kuchyni, a chodbe, zvysok su podlahy, ktore si viem polozit same, takze je to len material +-, a cela ta spodna cast podlahy nema, tam bude len beton/podklad osetreny nejakym plastovym napustadlom. Nabytok uz niektory mame, 5 rocny, ktory si beriem zo sebou, tak preto nizsia suma.
Odpovedať
@emperor_fei celkova cena ok. Jednotliva skladba zla. Vyhod predrazenu tehlu, daj klasiku a dobre zatepli. Celkovo murivo nosne + vnutorne, preklady cca 12 tis. Zateplenie cca 7 tis. Okna, dvere, kuchyna - malo Na solar kasli. Daj rekuperaciu.
Odpovedať
@emperor_fei Kedy chces zacat stavat? Ja som mal nechcenu prestavku koli SP a diky bohu za to. Dostudoval som si strasne vela veci tym padom urobil menej chyb. Rozpocet mas ako tak dobry, tak to este vylad.
Odpovedať
@pistikus dakujem za rady, porozmyslam nad tou klasickou tehlou + hrubsie zateplenie. To by som mozno potom isiel asi do mineralnej vlny. okna, dvere, popridavam. Rekuperaciu nam tiez bola odporucana, no sme zvyknuty vetrat, a nechcem aby bolo pocut v noci hucanie vzduchotechniky. Moze byt neviem aka, ked ma vytlacit az do 20 metrov cez potrubie musi tam byt nejaky staticky tlak a prietok a tym padom aerodynamicky hluk.
Odpovedať
@rkorba akoze, keby sa urobili zaklady tohto roku bolo by to uplne ze super, ale realne to vidim az na jar buduci rok.
Odpovedať
@emperor_fei dobry zaciatok, nesil to.
Odpovedať
Solar a tá tehla je nezmysel nedávaj to.
Odpovedať
@emperor_fei Na rekuperáciu som mal (aj s pani manželkou) rovnaký názor ako ty, ale keď to začneš používať, pochopíš ... Stále vetráme radi, ale v mesiacoch, kedy je teplota vonku "akurát" = tj rozumej, nemusíme mať zapatú ani klímu, ani kotol ... Okrem toho, že ti to pomôže k nižšej energetickej triede a niečo ušetrí, to hlavne prináša v horúčavách a v zime komfort, určite viac ako solár, hlavne pri plyne, kde budeš mať smiešne náklady na ohrev TUV ... Zateplená tehla je holý nezmysel, vyhoď ju a úplne zbytočne by si tam dával vlnu ... S tenkým, obyčajným murivom a adekvátnym EPS ušetríš najviac peňazí a zároveň je to najmenej háklivé na chyby pri výstavbe ... Ušetrené prachy si daj radšej do vecí, ktoré sú komfortné a prinesú Vám úžitok a nie do niečoho, čo pod omietkou nikdy neuvidíš a neprinesie to žiadny úžitok ...
Odpovedať
Profilova fotka
niektore ceny si hodil teda zaujimave no priratal by som aj tak este nejakych tych 15/20 tisic navyse a mohlo by to aj sediet. inak zaujimave rozmery - uzky pozemok?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@emperor_fei mineralnu vlnu neries. Klasicky biely fasadny eps. Nemas dovod davat na fasadu min. vlnu pri difuzne uzatvorenej konstrukcii a bungalove. Tak ako tu bolo spominane. Vetrame aj my bezproblemovo v lete, resp. podla potreby. No rekuperacia ti zabezpeci pravidelnu vymenu vzduchu. Po vyse roku v dome som sa nestretol s pocitom, ze mame vydychany vzduch v izbe. A to 90 percent casu bezi na 25 %. Hluk ziadny. Vobec ju nepocut. Na plno ju pustim par krat pri intenzivnom prevetrani po vyprazani, alebo pri vacsej navsteve .
Odpovedať
@ascidand No su to pre mna nove veci, takze niekde som sa musel seknut, to je jasne, islo mi len o to aby som aspon orientacne vedel kde sa pohybovat. Cele som to zbuchal v podstate za jeden vecer. Beriem to samozrejme tak ze tych 10-20% sa to bude navysovat. Oslovil som len tak orientacne jedneho znameho so stavebnou firmou, a ten mi povedal ze minimalne 250k tak sa mi to zdalo vela tak som som si to skusil prepocitat sam. Pozemok je je 20x65, dost velky, az prilis by som povedal, takze som nechcel mat kocku vpredu a vzadu velke prazdno, takto si myslim, ze na tom pozemku bude lepsie ten domcek vyzerat, plus stale sa da prejst pohodlne aj s kamionom dozadu na pozemok ak by bola potreba, pripadne moze byt jedna terasa vzadu a jedna na boku. Aj vlastne ako to cheme mat oddelene ze najpr garaz, sklad/dielna, satnik, potom ide akoze denna cast, a potom akoze nocna cast, tak mi to tak vychadzalo naj, s tym aby sme sa vosli pod 200m2, myslim ze to aj staci. Trosku ma mrzi ze je len jedna garaz, ale neda sa carovat, bude pristresok, pripadne neskor dostavame dozadu samostatne stojace garaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Som zvedavy na ten moment, ked si potom ceny budes porovnavat so skutocnostou. Lebo odhad je jedna vec a skutocnost druha. A to nehovorim o tom, ze pri niektorych polozkach si sa riadne sekol.
Odpovedať
@emperor_fei spravil si z toho zbytocny sliz. Rataj so mnou plot 2m z prava, plot 4m zlava a na dom samotny ti ostalo 14m, cize si to zvacsi a zmesti sa ti i dvojgaraz.
Odpovedať
@emperor_fei okná pridaj 😊 vidím ze ich budete mat celkom dosť a aj dve veľké, my sme mali 14 okien (z toho jeden HS portál a jedno veľké fix okno) +vchodové dvere a ani jedna ponuka na plastové okná, 3 sklo, nebola pod 9500€ a ponúk sme mali asi 7. Kúpeľne sú dve plus wcko, ak v tej cene majú byť aj obklady, batérie a všetky prkotiny na ktoré na začiatku človek ani nemysli tak 5tisic bude natesno. Ale samozrejme každý má svoje možnosti a predstavy. Možno pre vás nebude problém sa zmestiť
Odpovedať
Omietky si myslím že na tu plochu ani moc prestrelené nie sú. Možno o tisícku. Omietky sa pohybujú cca 10-13€/m2. Ak budete mat náhodou krivšie steny aj viac. Za okna rozhodne pridaj máš ich tam celkom dosť ak aj HS tak pod 10tis sa nedostaneš ani pri kvalitných oknách. A kotol plynový kondenzačný za 5000€? Trosku moc nie ? To aký plánujete ? A poter ak budeš mat klasiku betónový to je 10€/m2 práca aj s materiálom takze na tvoju plochu takých 1600-1700€ rataj. Zateplenie strechy si rátal? Ak chceš kvalitne zateplenie tak to tiež rataj na tvoj dom 2000€minimálne plus práca za ukladanie v 2 vrstvách.
Odpovedať
@brenimus prave preto som sa chcel poradit so skusenejsimi, ze co kde ako kolko
Odpovedať
@rkorba ano je to sliz, ale chceli sme sa zmestit pod 200m2 aj vzhladom na dotaciu aj vzhladom na rozpocet. a nechcem mat dom bludisko a prechodne izby. viem si predstavit, ze ked ozelieme dotaciu (nie je to zase nejaka mega suma), tak to o 1m rozsirit aby sa zmestila 2 garaz. mame stretnutie s projektantkou tak urcite budeme este doladzovat.
Odpovedať
Mame podobny rozmer pozemku (20,5x 70) Mame dvojgaraz ktora je napojená na dom v tvare L. Toto riešenie ako dlhý slíž sa mi moc nepozdávalo. Rozmer máme podobný nieco cez 180m2. Uz si si rozkreslil rozloženie interieru?
Odpovedať
@unripko zdravim, este to budeme doladovat s projektantkou, tak uvidime ze co a ako. ANo rozlozenie je cca asi taketo ako na obrazku.
Odpovedať
@emperor_fei nezabudni potom pridat verziu od projektantky. Bude zaujimave to porovnat. Lebo toto treba celkom dost ucesat.
Odpovedať
@emperor_fei Nerozumiem, čo sú tie miestnosti Laundry room a Boiler room. Ak sú to technická a práčovňa, tak podľa mňa je to v pomere k domu neprimerane obrovské technické zázemie. Ak je Boiler room kotolňa, kde bude aj zásobník teplej vody, tak to nie je optimálne riešenie. Kým ti príde teplá voda zo zásobníka do kúpeľne, tak sa načakáš a minieš cca 2 litre vody. Kotolňa aj zásobník vody je lepšie mať niekde centrálne, aby všetky odberné miesta boli rovnako ďaleko. Ja by som prehodil tú pracovňu a kúpeľňu s technickými miestnosťami a miesto práčovne a kotolne by som urobil len jednu miestnosť. Tým pádom vyriešiš aj ten nepraktický vchod do pracovne za jedálenským stolom.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako tiež sa mi moc nepozdáva to vloženie vstupnej haly. Príde mi to chaotické a tak isto aj veľkosť technických miestností. To je zbytočne veľká plocha, na to, na čo majú tieto miestnosti vlastne slúžiť
Odpovedať
@emperor_fei to ci na košickom valale Angličanka robela projekt? :-D
Odpovedať
Launrdy room je satnik, a boiler room je technicka miestnost/sklad/dielnicka.
Odpovedať
@oli18 toto je len nas prvy nastrel ako by to cca mohlo vyzerat, finalna podoba moze byt podobna alebo uplne ina, aj preto som to daval tu, aby mi poradili ludia co uz maju v tomto vacsie skusenosti.
Odpovedať
@ @emperor_fei @emperor_fei mne sa zdá priveľký...
Odpovedať
@emperor_fei Ja som podstatu tvojho príspevku pochopila, ale ty môjho nie. Prečítaj ešte raz a odpovedz mi. :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?