Rozpočet bungalovu

Dobrý deň. Tí, čo staviate, resp. v krátkej minulosti ste stavali bungalov, vedeli by ste mi povedať, s akou sumou môžem rátať? Viem, že to je ťažko takto povedať, ale tak aspoň od oka... žiadny komplikovaný dom, pravidelný štvorec, 12x12m. Samozrejme, že si dáme naceniť projekt, ale zatiaľ by som sa potešila (resp. nepotešila 😄) aspoň nejakej sume. Je mi jasné, že dnes je všetko xxx% navyše. Ďakujem
Odpovedať
To je ako pytat sa kolko moze stat 5-miestne auto 🙂 Ale pri murovanej stavbe na kluc mozes velmi hrubo pocitat od 900e/m2 zastavanej plochy a viac, takze niekde od 130tis....
Odpovedať
@janne8833 svagor v novembri 2021 dostaval bungalov z porobetonu na Orave 15×14m ... skoro vsetko svojpomocne ( kurenie, poter a strecha cez zivnostnikov) celkovo bez upravy exterieru ho to vyslo 130-tis e... co je niekde priblizne okolo 620e/m2 Teraz je tu ale otazka na Vas... idete stavat svojpomocne alebo firmou? Aky typ konstrukcie domu planujete? Nejak priblizne si to skuste vyratat...a k tomu este pridajte aspon 20%
Odpovedať
@janne8833 este dodam ze interier je kompletne zariadeny a vyberali co sa im pacilo...takze nesli po najlacnejsich materialoch...ale v tej zlatej strednej ceste (25-30e/m2)
Odpovedať
Profilova fotka
Na toto sa nedá odpovedať. Nevieme nič o materiáloch, streche, oknách prakticky o ničom. No pri akej takej šikovnosti min 130 tis no k tomu by som si isto prirátala ešte nejakú tú rezervu
Odpovedať
https://inardex.sk/kolko-stoji-rodinn... Mozete postavit 2 identicke domy vedla seba a rozdiel moze byt markantny. Hruba stavba bude +/- ale rozdiel je: - okna (plast, drevo, hlinik...?) - podlahy - laminatova je za 5 eur/m2 ale aj za 25 eur m2 - obklady - rekuperacia - klimatizacia - kurenie - elektroinstalacia, smart riesenie - exterierove zaluzia ...atd. Kazdopadne pod 1000 e/m2 by som dnes nepocital.
Odpovedať
1900€ na m2 cistej uzitkovej plochy
Odpovedať
Viem, že je to ťažko takto povedať, koľko to je. Len čakáme na vyhotovenie projektu, potom dáme naceniť. Stavať bude firma, žiaľ, v našom prípade sa nedá ísť svojpomocne. Čo sa týka použitých materiálov, predpokladám že murivo ytong, krytina betón, okna si viem vybaviť hádam šikovnejšie, keďže pri tom pracujem. Nemienime nejak vymýšľať s materiálmi, ale zasa nechceme to podceniť.
Odpovedať
Ono toto sú ťažké odhady. Pretože ozaj, mám známeho čo staval na pohľad cca rovnaký dom ako jeho brat, ale sumy to boli teda ozaj rozdielne. Najmä teraz keď aj ceny išli vyššie, tak to sa len tak nedá. Uvidíš jak to vyjde s projektom.
Odpovedať
@feds 100% súhlasím. Celkovo štandard (či už technológie, stavebné materiály alebo zariadzovacie predmety) robí extrémne rozdiely. Tam človek pri "rovnakom dome" nemá problém urobiť rozdiel aj 30 000-50 000€ a ani nevie ako..
Odpovedať
Kolegovi teraz nacenili dom na zapade 3 rozne firmy. Cena sa +- pohybovala 1600 EUR/m2. Dom na kluc, ale bez smart technologii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?