Zmena dispozície domu: Ako odstrániť priechodné izby a zjednotiť priestor

Zdravim viete mi poradiť ako zmeniť dispociu tak aby neboli izby priechodné a aby bol ten dom ako celok. Ta sýpka je pod úrovňou podlahy asi cca 1 m. Dom je cca zo 60-tych rokov čiže steny sú hrubé cca 60 CM.
Odpovedať
Dostavaj chodbu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matko59:

Zdravim viete mi poradiť ako zmeniť dispociu tak …
@matko59 čo s takým vagónom? Jedine chodbu pristavať, alebo o plochu chodby z každej izby ukrojiť.
Odpovedať

@matko59 vprvom rade by bolo dobre tu dat citatelny podorys a nie prt obrazovky. Dalej bez osadenia na pozemku, svetovych stran, umiestnenia okien, urcenia nosnych stien, ti tazko niekto nieco poradi. Daj si tu namahu a prekresli si to poriadne, najjednoduchsie b nejakom online programe. Ale aj tak nechapem preco neides priamo za projektantom a ten ti povie co sa da bezproblemovo a co uz je napr zasah do statiky a co dodatocne musis urobit. Ci to chces rekonstruovat na tajnasa bez projektu?
Odpovedať
aj mne tam velmi chyba chodba 😕
Odpovedať
Profilova fotka
preco dve kuchyne, dve obyvacky? z takehoto tomu nikdy nespravite taky, aby izby neboli prechodne, pokial nebudete mat chodbu.
Odpovedať
hlavne pri takychto starsich domoch sa oplati aj konzultovat statika alebo odbornika. niekedy sa zdaju steny pevne, ale pri hrubych 60 cm aj male zmeny mozu mat dopad.
Odpovedať
Profilova fotka
@matko59 klasicka enfilada/shootgun house. Najjednoduchsia moznost je s projektantom dorobit chodbu, chce to ale projekt a dobry navrh, chodba musi byt dobre presvetlena, inak z domu temna jaskyna. Strechu budete musiet prerobit urcite, otazne je ci to ma pri takomto dome vyznam. Ina moznost je urobit z domu L-ko. Vzdy sa pytam ludi, naco take nieco kupuju, ak nie su OK s dispoziciou. Dalsie moznosti predat alebo bager.
Odpovedať
Naozaj to nie je vidieť, ale tiež máme dlhý úzky dom kde boli izby priechodzie. A keďže vnútorné priečky neboli nosné dalo sa s tým vyhrať. V podstate sme ubrali z izieb a urobili chodbu pozdĺž na severnej časti domu. Okná na tej strane ani neboli, svetelnosť chodby sme doriešili dostatočným množstvom svetiel ktoré sú ovládané senzorom pohybu ktorý zopína iba pri osobách, keď ide pes svetlo nezapne, má smolu. Izby ostali orientované iba na južnú stranu. A aj po ukrojení ostala ich šírka cca 3,2m. Na dĺžku viac keďže tá sa nemusela zmenšovať. Ale máme malý domček 113 m2, 3-izbový, obývačka vpredu, potom kuchyňa kam sa vlastne vchádza zo vstupnej chodby a až potom boli dve izby, prvá priechodzia, takže tá chodbička ide iba pozdĺž prvej izby a časť druhej, nie je teda pridlhá aby to pôsobilo ako vo vagóne. Sme spokojný, mne sa napríklad nepáči štvorcový pôdorys.
Odpovedať
Profilova fotka

@matko59 Vymysleli ste uz nieco, ako by pripadalo do uvahy to pozmenit?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wavrinecova12:

@matko59 Vymysleli ste uz nieco, ako by pripadalo…
@wavrinecova12 dobrý deň, zatiaľ nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?