Odpoveď na príspevok od mgx:
@mirushka26 urcite by som neprelepoval inymi kach… @mgx dík za nazor. To neprelepovanie.. z dovodu,ze by to nedrzalo? Alebo to ma nejaky iny dovod?Odpoveď na príspevok od mirushka26:
Ahojte strachaci! Mame starý dom a v ňom typickú … @mirushka26 škoda nevyužívať asi si z takej nemala pečenú kačicu, alebo chlieb v spodnej,a ked nevyužívať tak nalepiť akúkoľvek tapetu s rôznym vzorom i kachlicovým,alebo ozaj nové kachlicenejakým kachliarom i tu ich je kopaOdpoveď na príspevok od mirushka26:
Ahojte strachaci! Mame starý dom a v ňom typickú … @mirushka26 Napíšem to nejako takto: Mať doma kachľovú pec a nepoužívať ju je podla mňa hriech. Také dielo, keď je aj trochu v ošarpanom stave, to k tomu proste patrí. Kedysi také mali skoro v každom dome a orientovali sa na efektivitu tepla z neho, menej na estetiku. Ja tú svoju využívam 8 rokov, okolo dvierok už vidno znaky používania, ale by ma nenapadlo to vynovovaťa rozoberať kvôli tomu.Odpoveď na príspevok od mirushka26:
Ahojte strachaci! Mame starý dom a v ňom typickú … @mirushka26 Piecku vyčistiť a nič viac. To že niektorá kachľa je prasknutá absolútne nevadí, dokonca kvôli štýlovému dizajnu sa to žiada. Vieš si napr. predstaviť, že by sme v drevenici tmelili, retušovali, vymieňali, (starobou) popraskané trámy, dosky, obklady ? Nie! Takto to má byť.Odpoveď na príspevok od mgx:
fajn, len teplota na povrchu kachlovca je do 100C… @mgx aj oveľa menej ako decko som na takej sedával,dodnes ľutujem že ju dali naši zbúrať a vymenili za kovový sporák, ten bol len na varenie,pečenie, prestalo sa kúriť ihned studený