Uprava vnutornych spaliet

Caute, podobnych tem som tu nasiel dostatok, s roznou paletou nazorov, predsa to vsak skusim v separatnej diskusii, kedze ide o specificke podmienky. Pred osadenim novych okien (na penu, zarovno s vonkajsou fasadou, budu prekryte zateplenim), sme stavebne otvory vyspravili termomaltou. Podarilo sa nam to na vsetkych stranach okrem vrchnej, tam z dovodu predsadenia povodnych okien totiz ostal schod, radovo aj 10cm. Chystame sa na omietanie a potrebujeme predtym upravit spalety. Otazky: 1. ako zarovnat ten schod (XPS?) 2. akym sposobom upravit strany v osteni aby som prekryl penu, XPS s presahom cez ram, alebo omietnut s presahom cez ram? Dik.
Odpovedať
Niekde som tu cital ze xps nie, iba omietku koli kondenzacii v murive. Ja som nalepil 40mm xps dokola a omietol a zatial ziadne tepelne mosty nepozorujem. A ten schod hore som mal 6 cm, daval som zarovno s ramom a lepil na penu.
Odpovedať
@thomas162 stacil by aj EPS?
Odpovedať
@mc999 kvôli pevnosti by som volil XPS, inakmy sme menili po kastlíkových oknách takže sme mali odskoky a vyspravoval som to XPS. zatiaľ nepozorujem žiadny problém (prvá zima). 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
dajte prosim nejaky napad, ako z jednej strany dveri urobit spaletu .....je tam priecka na hrane obvodoveho muriva. To ruzove je XPS ale tento napad sa mi vobec nepaci. Urobit to nejak maltou s rohovnikmi, alebo domurovat Yporom? Hrubky peny je 2,5 cm a este trochu prekryt ram ...t.j. 3cm. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?