Odpoveď na príspevok od curuj:
Rozmýšľali ste nad drevobetonovym stropom? @curuj zdravím Áno rozmýšľal som aj nad niečím takým ako je spriahnuty strop. Ide mi o to že to podkrovie nebude v najbližšej dobe obytné a strop ako taký bude uzatvorený , čiže klasika parozabrana, konštrukcia, sadrokartón ešte v podstate rozmýšľam najskôr to sklopiť OSB a na to dať parozabranu ide mi hlavne o skodcov ako myši a podobne bojim sa že poškodia tu parozabranu.a čo sa týka toho vrchu a betónu, bojím sa akurát toho že pokiaľ nebude to podkrovie obytné a budú tam veľké tepelné rozdiely či to nebude niekde v konštrukcii kompenzovať a druhá obáva je že to bude uzavreté predsa len ten betónu nepustí toľko vlhkosti von ale možno sa mýlim a hľadám čo najlepšie riešenie do budúcnosti.Odpoveď na príspevok od krompac:
@curuj zdravím Áno rozmýšľal som aj nad niečím … @krompac kupil som dom ktory mal takyto strop od svojej vystavby (60. Roky) a strop je v pohode.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@krompac kupil som dom ktory mal takyto strop od … @sousedekovci89 ja tomu verím pôvodný stop tam bol 60 rokov a nebolo mu až na pár gramov nič. Ale čo bolo hlavne že bolo všetko otvorené a všade sa vetralo. Zatiaľ to podkrovie obývané nebude čiže chcem dať zo spodu trámov OSB niečo také tenšie na to by som nalepil fóliu a popreliepal spoje,pri stene to zalepiť tiež, následne konštrukcia a sadrokartón.medzi trami by šla vata hore rošt a vata ešte krížom a na to dosky zatiaľ na a do budúcna neviem bojím sa to uzatvoriť aj z vrchnej strany niečom ako betón,, OSB. Ale možno sa mýlim akú skladbu stropu máte teraz a ako to funguje?Odpoveď na príspevok od krompac:
@sousedekovci89 ja tomu verím pôvodný stop tam bo… @krompac okrem zaveseneho sadrokartonu a par mm az 1-2 cm nivelacky resp 3-4 cm betonu (kvoli krivosti povodnej podlahy) stale rovnaku. Izoloval som az krov.