Sadrokartón na drevený strop

Dobry den. Ideme prerábať starší dom. Na poschodí pod strechou sú drevené lišty. Som laik takže sa nevyznám vo výrazoch. Pán čo nám bude robiť rekonštrukciu chce na tie dosky lepiť sadrokarton. Spod tých driev lezie teraz do domu kadeco. Je to ok? Nesoadne nam to na hlavu? Ubední sa to tak pred hmyzom?
Odpovedať
@zombie lepit sadrokarton na dreveny obklad? Co tak demontovat drevo,spravit konstrukciu a az potom sdk?
Odpovedať
Priamo na drevo ho hádam lepiť nechce. Drevo pracuje stále, aj po rokoch, to by mohol na Vianoce prerábať. Zhodiť to dolu, pekne urobiť konštrukciu a tak SDK. Ak si bude chcieť trvať na svojom, pošli ho radšej preč...
Odpovedať
@dedo758 Tiež mi to takto dava väčší zmysel, ale presviedča ma že drevom je to zaizolované kvôli úniku tepla.
Odpovedať
@zombie ked toto vypustil z ust PAN majster tak to musi byt pravda.....panenka skakava....hladaj niekoho ineho
Odpovedať
Profilova fotka
@zombie pekné mlynárske schody, sdk asi lepiť nebude, ale stačí profil pre dilatáciu a na to sdk. Nič nedemontovať (ak to dovoľujú rozmery a styky s inými konštrukciami.
Odpovedať
my sme radsej demontovali strop z tatranskeho profilu a po demontazi sme zistili ze sme urobili velmi dobre, bola tam asi 3cm plesen...
Odpovedať
@zombie Ako jan45 píše, ak to priestor dovoľuje, môže obklad zostať, ale SDK určite nelepiť priamo naň...
Odpovedať
@dedo758 Dakujem za odpoved, chce tam natiahnut este nejaku izolaciu a tak davat. Myslite ze to ma zivotnost, nepopraska to potom. Profil je teraz sem tam povoleny tak to chce najprv poriadne upevnit.
Odpovedať
@zombie u rodičov sme mali v izbách na poschodí niečo veľmi obdobné. nahádzali sme UD, CD závesy sme vešali rovno do obkladu, CD profily SDK, samozrejme nezabudnúť na pásky v spojoch SDK! a bez problémov nič na SDK nepraská nepracuje 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 Ďakujem.Pomohli ste mi. Len som sa chcela uistit ze to takto moze byt. Nesedelo mi to, ale tak aspon viem, ze je to cesta.
Odpovedať
@zombie ja by som sa pozrel co je pod tym a v akom stave... ci tam nie je plesniva vata, ci tam vobec je parozabrana a tak... lebo mozno dojdete k tomu, ze by bolo najlepsie to vsetko vyhodit, dat tam novu vatu, parozabranu a sadrokarton.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?