Rekonstrukcia strechy a fotovoltaika

Ahoj, na chalupe budem casom (nie je to uplne urgent) rekonstruovat strechu. Krovy asi zostanu, mozno kde tu nejaka oprava, pride nova lahsia krytina. A na internete som narazil na stresne systemy s integrovaniu fotovoltikou. Ma s tym niekto skusenosti? Su uz ceny take aby to malo zmysel? Tym myslim v porovnani s skritplech stylom strechy + fotovoltikou nad stresnou krytinou, nie rentabilnost fotovoltiky ako takej. Strecha ako taka je na to velmi vhodna, velke plochy na juh a zapad, bez tienenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@marian_harustak vždy keď prišlo niečo nové / revolučné - skôr evolučné. Bolo to drahé. Krytina je OK - ako nápad veľmi zaujímavé pre toho kto rekonštruuje starú alebo stavia novú strechu. Na chatu by som asi nad takýmto niečím neuvažoval - skôr by som sa zameral na ostrovné systémy s klasickou konštrukciou a bežnými panelmi. Rentabilita pri ostrovnom systéme + batéria asi nebude to čo hľadáš - ak tam nie je dostupná distribučná sieť, tak ide o praktickosť veci a nie jej návratnosť.
Odpovedať
@marian_harustak ceny sú brutálna rana, pohrával sa s tým jeden môj známy, zrovna on nepotrebuje 2x obracať každé €, ale keď videl tú cenu povedal, že to už je aj na neho veľa 🙂
Odpovedať
Panely sa daju pouzit i ako stresna krytina, ale volil by som tuto moznost tak na altanok s dodatocnym pristupom anie ako krytinu. Boli pripady, ze vzplanuli panely a keby boli na betonovej skridle, nic by sa nemalo stat. Solarne tasky je total blbost i ked napad dobry. Pozri si moj album a sprav to nasledovne. Pri pokladke novej strechy si namontujes haky, hlinikove profili a prestupy na kabelaz. Iba si daj pozor na to ci pojdes do 1,6m alebo 2m+ panelov a podla toho upravis roztec profilov.
Odpovedať
Vdaka za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?