Dlhozatekajuca strecha a jej rekonstrukcia

Dobry den, chcem sa spytat na nazor ohladom strechy. Bol som vcera pozriet dom na prerabku z 80tych rokov, dvojposchodova kocka v radovej cikcak zastavbe. V dome nikto nebyva a plocha strecha zatekala cca pol roka, potom opravili chybnu cast. Omietka v dvoch hornych izbach je opadana od vlhkosti a je vidiet tehly(strop). Podla realitneho maklera staci vymenit izolaciu strechy. Bude toto stacit? Napadlo ma ci ked pretekala voda cez deku tak dlho alebo co tam je ked bolo vidiet tehlu, ci nemoze byt porusena statika alebo vystuz, ktora ked zhrdzavie je problem. Dakujem
Odpovedať
@radovan255 Fakt si myslíš, že niekto z tvojho 6 riadkového popisu tu na MS dokáže zhodnotiť stav strechy nejakého domu, ktorú nikto z nás nevidel? Ani nepoznáme skladbu strechy. Píšeš o nejakej tehle - to je tam miako strop? Alebo je to žb platňa? Kde boli tie tehly? Minimálne budeš musieť urobiť novú hydroizoláciu a ak tam nie je tepelná izolácia, tak aj tú. Ak je narušená statika - napr. previsnutý strop, tak je riziko, že budeš musieť strhnúť celý strop. Ale to je všetko len veštenie z krištáľovej gule. To, čo povedal realitný maklér, je irelevantné. On potrebuje predať a neručí za škody, ktoré vzniknú po predaji.
Odpovedať
Profilova fotka
@radovan255 - zaplat si stavebneho inziniera a ries obhliadkou. Dostanes odborne stanovisko a nie laicke kecy a zaroven aj priblizne naklady na opravu/y.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?