Problém alebo je to normálne?

Ahojte. Mam rekonštrukciu podkrovia 4 i. Kotol plyn KK regulácia v každej izbe. Typ termostatou na foto je značka Niko a je v každej izbe. Otazka znie. Na foto je termostat ktorý je nastavený na 22 stupňov. Správne vykuri na 22,5 potom vypne a začne kúriť ked sa objaví na displeji 21,5 stupňa. Avšak počas toho ako sa zopne a začne kúriť tak sa vypne a zapne povedzme 15 krat počas toho procesu. Na kotli je nastavená nejaká doba 5 minút ze ked termostat zapne alebo vypne tak cerpadlo ešte vždy nejaký čas dobieha. Ide mi iba o to ze počas procesu kurenia cize vzopnutia termostatu sa zapne a vypne aj 15x cize v ňom praská. Stretol sa s tým niekto? Robia to všetky 5termostaty
Odpovedať
..
Odpovedať
Klasika silny kotol a fobre zatepleny fom kotol ti cykluje nic stym nedpravis neries to niesi sam tk mi ver
Odpovedať
@t0ny08 ide o termostat a nie o kotol. Termostat zapína kotol a nie kotol termostat predsa
Odpovedať
Profilova fotka
@martinak15 termostaty v izbách by mali význam, keby regulovali ventil (radiátor, podlahovka) teraz sa bijú medzi sebou. Keby bol rozptyl na T väčší, k poklesu teploty by aj tak nedošlo, pretože najskôr klesne teplota , potom sa vyrovná s veľajšími, znovu klesne ale medzitým klesla aj vo vedľajších, tie sa zopnú, zvýšia teplotu, tá zvýši teplotu v miestnosti a termostat by nemal čo zapínať.
Odpovedať
@jan45 ahoj. Všetky termostaty sú napojené do listy a na všetkých okruhoch sú hlavice ktoré ich otvárajú a zatvárajú. Cize otvárajú a zatvárajú ventil na rozvadzaci
Odpovedať
@martinak15 ako bolo povedane, termostaty sa ovplyvnuju,pri takomto sposobe kurenia si myslim ze kotol sa nedozije vysokeho veku. Reg.v kazdej izbe pri vodnom podl.kureni nema opodstatnenie, (priecka, tych par cm siroka,nedokaze odizolovat teplotu poteru v susediacej izbe, teploty sa tak navzajom vyrovnavaju) prinasa to iba viac problemov, ktore maju vplyv na celkovu zivostnost sustavy.
Odpovedať
@dent by ste sa divili 🙂 mame bungalov v predu kde je termostat tak mam 26 stupňov, lebo v je tam aj kuchyňa a krb a teda to vyhladiť je veľký problém a tak je jednoduchšie na termostate dat vysokú teplotu a ostatné termostaty ovládajú len prietok a potom to funguje jak víno 🙂. Záleží od dĺžky hada v podlahe ale vy regulovať sa to dá.
Odpovedať
@neutrino je to mozne, tak ale to nie je standartna regulacia. Nema potom to nic spolocne s kotlom, kedze v podstate je pripojeny iba jeden termostat ku KK a ostatne termostaty su prave tym jednym vyradene,neovladaju kotol.
Odpovedať
@dent je to bežné riešenie kotol sa vypne zo systému keď bude vo všetkých izbách želania teplota. Aj termostat spina relé a tak budú dva vstupy. Jeden z termostatu a jeden výstup zo systému kde je podmienka (teplota1 & teplota2 & teplota3...) or priestorovy termostat. Určite nebudem čakať kotlom podľa každého termostatu však to je nezmysel. Kotol nech kúri a ma podmienky vypnutia a odstavenia/štartu čerpadla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?