Podlaha v dome z roku 1910

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Kúpili sme dom z roku cca 1910, ktorý prešiel väčšou rekonštrukciou v roku 1979. V jednej z miestnosti je skladba podlahy cca 100cm škvary, na tom papier a parkety. Parkety ideme vytrhať, pretože jedná časť je prepadnutá, ale nevieme čím nahradiť škvaru. Celá miestnosť je podpivničená. Taktiež má zaujíma či je nutné vyhodiť celú škvaru. Za odpovede vopred ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sona1915:

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Kúpili …
@sona1915 100cm škváry? nie je to preklep?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@sona1915 100cm škváry? nie je to preklep?
@zicher nie, nieje to preklep.
Odpovedať

@zicher nie, nieje to preklep.
@sona1915 OK, takže nie, nie je potrebné vyhadzovať všetku škváru, dokonca je tam prospešná. Možností je viacero a záleží od toho, čo bude na povrchu, aká podlaha. Pod dlažbu by bola nutná betonová platňa, alebo betonový poter, Takže vybrať len potrebnú vrstvu, napríklad 15cm. Položiť tam podlahový EPS v hrúbke 6cm a zbyotk uzavrieť betonom. Do betonu sa dá implementovať podlahové kúrenie. Alebo to ide aj bez polystyrenu, ked tam nepôjde podlahové kúrenie. Ak tam pôjde napríklad plávačka, tak stačí vybrať cca 6cm. Udusať a vyrovnať, na to dať do kríža dve vrstvy OSB dosiek, na ktoré sa dá položiť plávačka.. Rýchly suchý proces. Ale nie lacnejší..
Odpovedať

@sona1915 OK, takže nie, nie je potrebné vyhadzov…
@zicher ďakujem veľmi pekne, na povrch idú parkety. Plus v podlahe chceme potiahnúť rozvody vody a elektriky.
Odpovedať

@zicher ďakujem veľmi pekne, na povrch idú parket…
@sona1915 žiadny probém, vyberte len potrebnú vrstvu, naťahajte do škváry rozvody, udusajte, navýšte napríklad jemným makadamom frakcie 0-4 do roviny, položte dve vrstvy 18mm OSB dosiek do kríža, stiahnite vrutmi, aby sa nepohli, a hore môžete dať parkety.
Odpovedať

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Kúpili …
@sona1915 meter škvary je pomerne dosť len neviem akú mala funkciu ked je to ešte na pivnici ,tepelnoizolačnú sotva ja som to mal tiež ale menej a slúžila len na zvýšenie a vyrovnanie podlahy na zemi, na čom je položená škvara?na nejakej klembe s kameňa alebo z tehál?už to by sa mohlo izolovať zo strany pivnicea časť škvary vybrať a išlo by i podlahové vykurovanie ale musia sa podrezať a izolovať zrejme hrubé múry, parkety? pôvodné asi sotva museli by sa brúsiť natierať pracné a nové dnes už nie sú len drevená podlaha
Odpovedať

@sona1915 žiadny probém, vyberte len potrebnú vrs…
@zicher ďakujem, potešilo ma, že existuje pomerne jednoduché riešenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@sona1915 meter škvary je pomerne dosť len neviem…
@duzu Myslím že išlo o zdvihnutie podlažiaa vyplnenie priestoru, keďže dom je v záplavovej oblasti, tak podlahová plocha je voči záhrade asi 100-140cm. Podlažie je kamenná klenba, a parkety nové ale klasické, červený dub 2,1cm, preto podlahové vykurovanie nemá pre mna veľmi zmysel a plus rozvody v dome sú v medi, takže kúrenie meniť nechcem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?