Odstránenie/Rekonštrukcia domu: možnosť a postup

Anonymný autor
Autor diskusie
Zdravim Vas, chcel by som sa spytat ci niekto ma skusenost s takymto pripadom. Jedna sa o stary vidiecky dom o rozlohe 32m2 stavany v roku 1958, podľa fotiek pravdepodobne bez zakladovej dosky stojaci na dvoch hraniciach pozemkov, registrovany na katastri do supisnym cislom a pripojkami. Jedna sa o mensi pozemok o rozlohe 144m2 ked je povolena zastavana plocha do 35% pozemku co cini asi 50m2. Bude mozne takuto stavbu completne odstanit a vyziadat si stavebne povolenie na vystavbu noveho rodinneho domu s projektom s tym, ze novy dom by bol umiestneny do stredu pozemku v ramci noriem?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Zdravim Vas, chcel by som sa spytat ci niekto ma …
A preco by mal byt problem s odtranenim domu? Ak vlastnik poziada SU o odstranenie stavby a stavba nie je pamiatkovo chranena, nevidim ziadny problem.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

A preco by mal byt problem s odtranenim domu? Ak …
@sousedekovci89 Po odstaneni stavby tak mozme poziadat o nove stavebne povolenie na tej istej parcele? Viete priblizne kolko moze trvat proces schvalovania pre nove stavebne povolenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@sousedekovci89 Po odstaneni stavby tak mozme po…
Jasne na tom nie je nic specialne. A odpoved na druhu otazku je tak na kristalovu gulu 😁
Odpovedať
Profilova fotka
Spytat sa ci sa neda zlucit odstranenie a vystavba noveho do jedneho konania tak ci onak ta navsteva SU neminie
Odpovedať
Profilova fotka
144m2 je v idealnom pripade 12x12m. Ak zoberiem odstupove vzdialenosti a sucasne normy, tak na tak malom pozemku je nieco stavat VELKY kompromis. Ak len zvazujes kupu, hladaj inde. PS: uz len zburanie stariny ta vyjde minimalne na 10K+ ak vies co robis (recyklat...atd) a to tu nevidim...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?